Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Βομβαρδίζουν οι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" τη Λιβύη




Σε εξέλιξη η επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων, πάνω από τον ουρανό της Βεγγάζης. Μάλιστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γαλλικού στρατού, η αεροπορία ήδη κατάφερε να έχει το πρώτο της καίριο χτύπημα σε αντίπαλο στόχο. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για την καταστροφή τεσσάρων τανκς. Η ηγεσία του Γαλλικού στρατού ανακοίνωσε πως στην περιοχή, ήδη λαμβάνουν μέρος στις επιδρομές 20 αεροσκάφη. Παράλληλα, αυτή την ώρα όπως μεταδίδει το telegraph, μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-18 προσγειώνονται σε βάση της Σικελίας, η οποία θα αποτελέσει ορμητήριο των συμμάχων..
.
Ο ρόλος της Σούδας
Η αεροπορική βάση της Σούδας, αυτή τη στιγμή παρέχει βοήθεια στις επιχειρήσεις, αφού από κει επιβιβάζονται αμερικάνοι κομάντος σε ελικόπτερα, που έχουν ως προορισμό τη Λιβύη. Η Γαλλία ζήτησε άδεια για προσγείωση 6 αεροπλάνων Mirage, ενώ δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα βρίσκονται ήδη εκεί.
Νωρίτερα, γαλλικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Rafale εισήλθαν στο λιβυκό εναέριο χώρο, όπως μετέδωσε το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο γαλλική στρατιωτική πηγή. Την είδηση επιβεβαίωσε και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMT-TV. Λίγη ώρα αργότερα ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τις αναγνωριστικές πτήσεις, ωστόσο, προς το παρόν  η χώρα παρέχει μόνο τις αεροπορικές της βάσεις για την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης αλλά ενδέχεται να συμμετάσχει και στις αεροπορικές επιδρομές αν χρειαστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Τα σχέδια των συμμαχικών δυνάμεων
Ήδη οι ΗΠΑ έχουν προσγειώσει σε βρετανική βάση αεροπλάνα, ενώ η Βρετανία μετακίνησε πολεμικά αεροσκάφη τύπου Tornado σε βάσεις της που βρίσκονται κοντά στη Λιβύη.
Το Κατάρ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία , ο Καναδάς και οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις, προσφέροντας αεροσκάφη τους πολεμικά και αεροπλανοφόρα.
Στην πρώτη φάση, το ζητούμενο είναι να πληγούν καίριοι στόχοι. Οι συμμαχικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να πετύχουν πλήγματα σε αεροδρόμια, ραντάρ και δρόμους ανεφοδιασμού, ενώ το ΝΑΤΟ θα αναλάβει να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση και να επιβλέπει το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Λιβύη.
Μήνυμα από Ομπάμα
Κοινή συνέντευξη Τύπου από τη Βραζιλία, παραχώρησαν ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Ο κ. Ομπάμα, τόνισε: «Η συναίνεσή μας είναι πολύ ισχυρή και η απόφασή αμετάκλητη. Οι πολίτες της Λιβύης θα πρέπει να προστατευθούν και στην περίπτωση που δεν τερματιστεί αμέσως η βία εναντίον των πολιτών, η συμμαχία μας θα ενεργήσει επειγόντως».

Το χρονικό της απόφασης
Στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη προανήγγειλε μετά από ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης συνόδου των ηγετών στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο Καντάφι αγνόησε τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη στρατιωτική επέμβαση.
"Πρέπει να δράσουμε" είπε "σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη".
Δηλώσεις έκανε και ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Καντάφι αθέτησε την υπόσχεσή του για παύση του πυρός και πως πλέον θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δράση των Ηνωμένων Εθνών: «Ο Καντάφι συνεχίζει να κακοποιεί τους δικούς του ανθρώπους και για αυτό έφτασε η ώρα της άμεσης δράσης. Πρέπει να επιβάλουμε την θέληση των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη σφαγή πολιτών να συνεχιστεί». 
Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το δίκτυο μετέδωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβυκό εναέριο χώρο στο πλαίσιο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Βεγγάζη προφανώς σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη.
Νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον και τη Χίλαρι Κλίντον. Εκεί, οι όλες οι πλευρές συμφώνησαν για τον καταμερισμό των ρόλων στις επιχειρήσεις.
Αποφασισμένη η διεθνής κοινότητα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ
Σε δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το πέρας της Συνόδου για την «Στήριξη προς τον λιβυκό λαό» στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός έκανε προς τους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:
«Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας. Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων».
Η Γερμανία αρνείται να λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης συνόδο στο Παρίδι δήλωσε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις είναι ενωμένες στο ότι η βία στη Λιβύη πρέπει να τερματιστεί, αλλά επιβεβαίωσε ότι η χώρα της δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι.
Το Βερολίνο απείχε από την ψηφοφορία της Πέμπτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που έδωσε το "πράσινο φως" για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Λιβύη.
Ωστόσο, η Μέρκελ τόνισε ότι η κυβέρνησή της παραχώρησε γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS για να αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αντικαθιστώντας τα αμερικανικά που θα αναλάβουν την ίδια δράση στη Λιβύη.
Ανησυχία στην Κύπρο
Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την πολιτική ηγεσία της χώρας. Ένα σμήνος αεροπλάνων Τορνέϊντο, ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα έχουν ήδη προσγειωθεί εκεί, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα συμμετέχουν στην επιχείρηση.
Πάντως, ο πρόεδρος της Βουκλής, Μάριος Καρογιάν, εξέφρασε την αντίθεσή του, στο να χρησιμοποιηθεί η βάση του Ακρωτηρίου, ως ορμητήριο των επιχειρήσεων.
Διαβάστε επίσης:

6 σχόλια:

Γκιαούρης είπε...

http://giaouris.blogspot.com/2011/03/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000 ΚΟΣΜΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ?

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΕΡΟΝ.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΗΣ !!!!
ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ !!!!!! (19 ΜΑΡ 10 : 46 μμ)
ΤΟΝ ΚΑΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΥΣ ??
ΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Tηλέμαχος είπε...

Κοιτάτε μη στείλει κανα πυραυλάκι προς τα δω ο Καντάφης μοναχά...

Ανώνυμος είπε...

Θεατρο παραλογου: Μια χωρα εχει εμφυλιο πολεμο, συγκρουεται το υπαρχων καθεστως με καποιους αντιφρονουντες, περαν των φημολογιων για ξενο δακτυλο, και οταν οι τελευταιοι χανουν κατα κρατος τη μαχη, δειγμα του οτι μαλλον δεν προκειται και για τοσο πολυ μαζικο κινημα, το νατο αποφασιζει να στηριξει μια συγκεκριμενη πλευρα. Αν αυτος δεν ειναι ο ορισμος του νταβατζη τοτε ποιος ειναι.

Δεν λεω οτι ο κανταφι ειναι αγιος αλλα να μην τρελαθουμε κι ολας. Η χωρα του ειναι πιο δημοκρατικη και απο την τουρκια. Ειμαι περιεργος να δω πως θα εξελιχτει γιατι το βλεπω για διαμελισμο.

Γιαννης.

Ανώνυμος είπε...

Δέν πέτυχε ή.........σούπα μέ τούς "καθοδηγούμενους από CIA κ MOSSAD "επαναστάτες" , καί μπήκε σέ εφαρμογή τό δεύερο μέρος τού σχεδίου !!