Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η «νύχτα των κρυστάλλων», ο Δεκέμβρης του 2008 και τα προβοκατόρικα e-mail



Αφορμή να γράψω μου έδωσε το περιβόητο mail της χρεοκοπίας…
Η αποκληθείσα «νύχτα των κρυστάλλων» συνέβη τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1938 ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας και ήταν η πρώτη ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε αργότερα με το εβραϊκό ολοκαύτωμα. Ονομάστηκε «νύχτα των κρυστάλλων», επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, σπάζοντας τις βιτρίνες πολλών καταστημάτων τους.

Όλα ξεκίνησαν δύο μέρες νωρίτερα, όταν ένας γερμανοεβραίος, ο Χέρσελ Γκρίσπαν, σκότωσε στο Παρίσι τον γραμματέα της γερμανικής πρεσβείας Ερνστ Φον Ρατ. Ο φόνος του Γερμανού διπλωμάτη χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν εναντίον των Εβραίων σε όλη τη Γερμανία. Φαινομενικά, οι επιθέσεις αυτές ήταν αυθόρμητες, αλλά στην πραγματικότητα «ενορχηστρώθηκαν» από τη ναζιστική κυβέρνηση…
Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά…
Η ελληνική «νύχτα των κρυστάλλων»
Όπως έγραψε ο Brady Kiesling (είναι πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και  παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ κι έκτοτε ζει μόνιμα στη χώρα μας) …
«Στις 6 Δεκεμβρίου, ένας Έλληνας αστυνομικός παραβίασε τους σαφείς διατυπωμένους κανόνες εμπλοκής της υπηρεσίας του και χρησιμοποίησε παρανόμως το όπλο του. Ήταν τόσο άτυχος, ώστε να σκοτώσει ένα μικρό παιδί. Οι καταστροφές που ακολούθησαν δεν είχαν όμως καμιά σχέση με την τύχη. Δεκάδες Έλληνες δημοσιογράφοι έσπευσαν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του Αλέξη. Χωρίς να περιμένουν την αυτοψία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ή το πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αποφάνθηκαν ότι η αστυνομία «δολοφόνησε εν ψυχρώ το νεαρό». Προσέθεσαν δε ότι ο θάνατος του Αλέξη ακολουθεί τη λογική παρόμοιων περιπτώσεων στο παρελθόν και ενισχύει τον ισχυρισμό ότι η ελληνική αστυνομία είναι εκτός ελέγχου.
Καθώς περπατούσα στη Φιλελλήνων και έβλεπα τους εμπόρους να μαζεύουν τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, μου ήλθε στο μυαλό η «Kristallnacht», η «Νύχτα των Κρυστάλλων». Ας μην λησμονούμε άλλωστε ότι οι βανδαλισμοί των καταστημάτων των Εβραίων από τους Ναζί, το 1938, ξεκίνησαν από τη δολοφονία ενός Γερμανού διπλωμάτη στο Παρίσι από έναν Εβραίο θερμοκέφαλο. Το ιδεολόγημα της συλλογικής ενοχής, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από κάθε πολιτισμένο λαό, ζει και βασιλεύει στον κόσμο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Οι αστυνομικοί είναι φονιάδες. Γι’ αυτό πρέπει να τους λούσουμε με βενζίνη και φωτιά. Για να τους φέρουμε σε απόσταση βολής, δεν πρέπει να διστάσουμε να σπάσουμε καταστήματα ή να προβούμε σε εμπρησμούς.
Αναμφίβολα, οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα προσβληθούν από την εν λόγω σύγκριση. Άλλωστε, το πογκρόμ των τελευταίων ημερών δεν στράφηκε εναντίον Εβραίων ή Αθίγγανων, αλλά εναντίον των τρισκατάρατων αστυνομικών. Για να μην τους προκαλέσω περισσότερο λοιπόν, τους καλώ να διαβάσουν την προκήρυξη της 17 Νοέμβρη μετά το θάνατο του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Μελίστα. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν σήμερα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποιούσε τότε η τρομοκρατική οργάνωση. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζεται να παγιδεύσουν το αμάξι ενός αστυνομικού με εκρηκτικά, για να κατακτήσουν το δικαίωμα να παροτρύνουν άλλους να το κάνουν.
Η Νύχτα των Κρυστάλλων, ήταν ένας εκτραχηλισμός που απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεσπάσει. Το ίδιο συνέβη και στη σημερινή Αθήνα. Οταν όσοι έχουν κύρος στην ελληνική κοινωνία – δάσκαλοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – καθιστούν σαφές στους νέους ότι η καταστροφική τους μανία αποτελεί ένδειξη πολιτικής αρετής και δεν θα τύχει οιασδήποτε τιμωρίας, μία μικρή μεν, ικανή δε, ομάδα εξ αυτών θα εκμεταλλευθεί την ελευθερία κινήσεων που της παρέχεται.
Κάθε Νύχτα των Κρυστάλλων αποτελεί πλήγμα για τον αυτοσεβασμό ενός έθνους. Αφού διασκεδάσαμε ολόκληρο τον κόσμο με την ανικανότητα της ελληνικής αστυνομίας να υπερασπίσει την Αθήνα ενάντια σε μερικές εκατοντάδες ταραξίες, τώρα μερικοί υπεύθυνοι δημοσιογράφοι αλλάζουν γραμμή προκειμένου να συντονιστούν με τον προβληματισμό της κοινής γνώμης. Ίσως τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας να εντάσσονται σε μία ευρύτερη διαδικασία ωρίμασης. Οι δημοσιογράφοι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Ας τους αφήσουμε να δικαιολογήσουν τις ναρκισσιστικές επαναστατικές τους ασκήσεις, παίζοντας το ρόλο της νομιμοποιημένης εκδοχής της 17 Νοέμβρη, αντί να υπερασπιστούν με σθένος, ως οφείλουν, το κράτος δικαίου σε μία στιγμή που το κράτος αποτυγχάνει, όπως τώρα, να προστατεύσει τους πολίτες του».
Σας θυμίζει κάτι;
Το περιβόητο «mail της χρεωκοπίας» έβγαλε στα κεραμίδια το ΠΑΣΟΚ και τον Καχριμάκη όταν άλλα mail και ενέργειες θα έπρεπε να είχαν ωθήσει το ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει… «παγκόσμιο πόλεμο». Αλήθεια τώρα ξύπνησαν; Και για να σοβαρευτούμε, τι ετοιμάζουν;
Αntiκοινοβουλευτικός
antinews.gr 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΑΜΑΞΙΑ, ΝΤΥΜΕΝΟΥΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.ΠΑΛΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΡΕΖΕΡΒΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕΡΙΑ.ΟΣΟ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ ,ΜΑΣ ΚΑΝΟΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΗΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ BLOGS, ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ Γ**ΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ