Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τσάμπα υποστηρικτής της Τουρκίας ΔΕΝ γίνεται. Όσοι προωθούν τα συμφέροντα της, είναι εξαγορασμένοι.


niketxristoforakoy
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ… ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΜΕΡ…
Είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωπος με βασική ιστορική γνώση και ηθική του μέσου όρου να υποστηρίξει την φασιστική Τουρκική πολιτική. Στίβουμε λοιπόν το μυαλό μας να δούμε ποιός μπορεί να είναι ο λόγος που ντόπιοι παράγοντες προωθούν τα Τουρκικά συμφέροντα. Στο εξωτερικό όλες οι περιπτώσεις έχουν εξηγηθεί τεχνοκρατικά: Άλλος έχει μετοχές σε εταιρείες Τουρκικών συμφερόντων, άλλος επένδυσε στα κατεχόμενα, άλλος χρηματίστηκε, άλλος ικανοποιεί τα....
σεξουαλικά του βίτσια. Οι Ελληναράδες; (εκτός των Πρασίνων που ακολουθούν την επίσημη γραμμή των Γερμανών).
Η κυρία λοιπόν που βλέπετε είναι η Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου, “πρώην” σύζυγος του Μιχάλη ΧριστοφοράκουΟ πατέρας της Nükhet Demiren είναι γνωστός ως ο “κύριος 2%” της Ζημενς διεθνώς. Η ίδια μάλιστα φέρεται να συνδέεται συγγενικά με τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.
Είναι βέβαια αφελής όποιος δεν πιστεύει πως η κυρία δεν γνώριζε έναν προς έναν τους λαδωμένους Έλληνες πολιτικούς. Πόσα πήραν, πότε τα πήραν και με ποιόν τρόπο. Το πιθανότερο είναι να το γνωρίζει και ο πατήρ της καθότι κύριος 2%, αλλά και ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Θυμηθείτε τώρα ένα προς ένα τα ονόματα των πολιτικών που φαίνεται να έχουν εμπλακεί με τη Siemens. Οι “Γερμανοτσολιάδες” όπως τους αναφέρουμε συχνά. Ποιές θέσεις έχουν για την Τουρκία. Ποιές ακριβώς ήταν και οι έμπρακτες ενέργειες τους. Σκεφθείτε προσεκτικά ένα -  ένα τα ονόματα… θα εκπλαγείτε.
Εδώ η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε ακόμα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις πολιτικών διεθνώς για να εκβιάσει και να περάσει τις θέσεις της. Τι καλύτερο να γνώριζε ποιοί Έλληνες πολιτικοί έχουν χρηματιστεί. Και πως θα το χρησιμοποιούσε…
Έχουμε πει ότι η υπόθεση της Siemens είναι μια ιστορία ντροπής και σήψης. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα λοιπόν να χρησιμοποιήθηκε σαν όχημα για να ελέγχει τους Έλληνες πολιτικούς. Άρα, εκτός από τους Πράσινους, τους Δουλέμπορους και τους πρεζέμπορους που λογικά έχουν ταυτισμένα συμφέροντα, έχουμε ένα ψιχίο ενδεχόμενης διαπλοκής.
5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997. Η κυβέρνηση Σημίτη παρουσιάζει την Ελληνοτουρκική συμφωνία επί της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το μνημείο αυτό του αίσχους που ήταν η επίσημη αποδοχή “συνδιαχείρισης” του Αιγαίου με την Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Σεζγκίν, ισχυρίστηκε ότι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο τίθεται υπό κοινή ευθύνη.
Ο Γεράσιμος Αρσένης εκφράζει ανοιχτά την διαφωνία του όπως και άλλοι βουλευτές. Αρχίζουν λοιπόν επιθέσεις εναντίον των διαφωνούντων από τους πολύ στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως ο Τάσος  Μαντέλης, που κατηγόρησε τους έχοντες αντίθετη άποψη από την επίσημη “γραμμή” ότι κινούνται σε “σοβινιστική” κατεύθυνση, ενώ, έκανε λόγο για “ακροδεξιές απόψεις” μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Λίγες ημέρες μετά, πάλι τον Δεκέμβρη του 1997ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους222,7 δισεκατομμυρίων δραχμών στην Intracom και 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.
Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.
Όπως όμως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τσάμπα φιλότουρκος δεν υπάρχει. Έχουμε αποδείξει δε ότι ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS είναι έρμαια της Τουρκικής πολιτικής αφού απλούστατα το Τουρκικό βαθύ κράτος γνωρίζει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ έστω και ένα Ευρώ από το βρώμικο χρήμα: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.
Έτσι ο κύριος Μαντέλης, ο πολέμιος του “Ελληνικού Εθνικισμού” και του πατριωτισμού, υπηρέτησε και αυτός “συμπτωματικά” τα Τουρκικά συμφέροντα στο έπακρο. Συκοφάντησε αγνούς ανθρώπους, δαιμονοποίησε τον Πατριωτισμό κατά την προσφιλή τακτική όλων των ελεεινών υποκειμένων που ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗ ΣΑΡΚΑ αυτής της χώρας και υποδούλωσαν τον λαό στους τοκογλύφους.
Γιατί όπως έχουμε πει, υπάρχουν δύο άκρα: Αυτός που βάζει την πατρίδα πάνω από το τομάρι του και τα λαμόγια που αρμέγουν την πατρίδα για να “σπουδάσουν τα παιδάκια τους”.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τα παιδάκια σας κατάματα, εξηγήστε τους ότι γεννιώνται υποδουλωμένα γιατί κάποιοι κύριοι Μαντέληδες προτίμησαν την μοσχαροκεφαλή τους και την κοιλάρα τους από το να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τους ως όφειλαν.
Και επειδή ο κύριος Μαντέλης κυκλοφορεί ελεύθερος, εάν τον συναντήσετε εξηγήστε του ότι η “χορηγία” που έλαβε από τη Siemens, ήταν πληρωμένη από το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ήταν οι χαμένες συντάξεις. Τα αποθεματικά των ταμείων. Ήταν κομμάτι από τη σάρκα αυτής της χώρας που τα καρκινώματα τύπου Μαντέλη την ξέσκισαν για να γεμίσουν τις σαπιοκοιλιές τους. Και τώρα ήρθε ο λογαριασμός.
Οπότε κύριε Μαντέλη, εάν κάποιος σας σταματήσει στο δρόμο για να σας εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων που καρπωθήκατε, μη δώσετε σημασία.
“Εθνικιστές” θα είναι Τάσο μου. Εθνικιστές.
Πηγές. Διαβάστε τες για να δείτε τι εστί λαμόγιο και τι Πατριώτης.
http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-05.ant1gr.html#05
http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3707463&action=print
http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-18.ant1gr.html
Θέλουν να αποδεχθούμε σιγά σιγά, ότι το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική θάλασσα, αλλά συνεταιρικό μαγαζί με τους Τούρκους.
Ριζοσπάστης 10-8-2010
Ταυτόχρονα, έγγραφο αποκαλύπτει ότι η λυκοσυμμαχία έχει απαγορεύσει τις ασκήσεις ελληνικών αεροσκαφών σε ακτίνα μικρότερη των 6 ν.μ. από τα νησιά του Αιγαίου!
Νέες, ακόμα πιο επικίνδυνες διαστάσεις φαίνεται πως αποκτά το ζήτημα του…
«γκριζαρίσματος» ολόκληρου του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια να επιβληθεί η ντε φάκτο διχοτόμηση και συνδιαχείριση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, ο Αμερικανός διοικητής του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης κάθε άλλο παρά ανακάλεσε έγγραφό του, με το οποίο τον περασμένο Απρίλη χαρακτήριζε «ουδέτερη και ευαίσθητη» τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται μέχρι τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, έως ότου αποσαφηνιστεί ποια χώρα έχει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο (!) και ποιο κράτος θα χαρακτηρίζει τα ίχνη που εμφανίζονται στα ραντάρ που το ελέγχουν.
Η επιστολή στάλθηκε τότε προς τον διοικητή του ελληνικού ΑΤΑ (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας) στη Λάρισα, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και διοικητής του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων (του σημερινού CAOC-7, που επίσης εδρεύει στη Λάρισα και υπάγεται στη Σμύρνη). Αφορμή ήταν οι ενδοΝΑΤΟικές διαβουλεύσεις για τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας δομής του ΝΑΤΟ.
Με βάση την παραπάνω διαδικασία, βρίσκεται σε εκκρεμότητα το ζήτημα της συγχώνευσης των δύο ΝΑΤΟικών Κέντρων Αεροπορικών Επιχειρήσεων, του CAOC-7 της Λάρισας και του CAOC-6 του Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, σε ένα, που έχει συμφωνηθεί να είναι το CAOC-4 στη Λάρισα, με χώρο ευθύνης τον εναέριο χώρο Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Αλβανίας.
Σημείο τριβής αποτελεί η θέση του διοικητή, καθώς είχε συμφωνηθεί επί κυβέρνησης ΝΔ η εναλλαγή ανά διετία στη θέση αυτή Ελληνα και Τούρκου αξιωματικού, αλλά στην πορεία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άνοιξε και πάλι το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα να μπουν εμπόδια από την τουρκική πλευρά. Με την επιστολή του, ο Αμερικανός αξιωματούχος επιζητούσε να πιέσει για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, απειλώντας ότι το ΝΑΤΟ θα κηρύξει το Αιγαίο «γκρίζα περιοχή».
Με δήλωσή του τότε ο υπουργός Αμυνας διαβεβαίωνε ότι ύστερα από κυβερνητική παρέμβαση, ο Αμερικανός διοικητής ανακάλεσε την επιστολή του. Οπως, όμως, γράφεται στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία», «το αρχικό έγγραφο του διοικητή της Σμύρνης της 29/3/2010 ουδέποτε ανακλήθηκε. Αντιθέτως απεστάλη νεότερο έγγραφο στις 7 Απριλίου 2010 με δύο αλλαγές. Το πρώτο έγγραφο απαιτούσε απάντηση στις 28 Απριλίου και το νεότερο, στις 10 Μαΐου», στα οποία επαναλαμβάνεται η αξίωση «να τα βρει η Ελλάδα με την Τουρκία», διατηρώντας προφανώς σε ισχύ την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση το Αιγαίο θα αποτελεί γκρίζα ζώνη για το ΝΑΤΟ, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Απαγόρευση πτήσεων στα ελληνικά νησιά!
Στο ίδιο δημοσίευμα, παρουσιάζεται επιστολή του ΑΤΑ Λάρισας προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στις 12 του Απρίλη 2010, στο οποίο καταγγέλλεται ότι το ΝΑΤΟ απαγορεύει στα ελληνικά αεροπλάνα, στη διάρκεια ασκήσεων, να πετάνε εγγύτερα των 6 ν.μ. από τις ακτές ελληνικών νησιών στο Αιγαίο!
Τα νησιά για τα οποία ισχύει η απαγόρευση είναι εκείνα που γειτνιάζουν στην Τουρκία (Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Χάλκη, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Καστελόριζο). Σύμφωνα με το έγγραφο, το ΝΑΤΟ εφαρμόζει στο Αιγαίο τη διαταγή του SACEUR της 21ης Αυγούστου 2006 (Aegean islands policy).
Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «κατά την εκτέλεση των υπόψη ασκήσεων στο Αιγαίο δημιουργούνται προβλήματα που οφείλονται στην SHAPE Aegean Islands Policy και τη σχετική Standard Operating Procedure (SOP) που εκπόνησε το CC-Air Izmir με τίτλο “ΝΑΤΟ Activity in Aegean” για την εφαρμογή της πολιτικής κατεύθυνσης του SHAPE.
Τα προβλήματα εντοπίζονται στην παρέμβαση του CC-Air Izmir στις σχεδιάσεις των αποστολών, μη εγκρίνοντας περιοχές συνεργασίας και ίχνη δρομολογίων Α/Φ, τα οποία προσεγγίζουν λιγότερο των 6 Ν.Μ. νησιών, επί των οποίων η Τουρκία έχει προβάλει αξίωση απαγόρευσης υπέρπτησης (χάρτης άσκησης “Egemon”)».

http://olympia.gr/2011/01/04/τσάμπα-υποστηρικτής-της-τουρκίας-δεν-2/