Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οι κομμουνιστές σκότωναν τους ανθρώπους τους!


Anti-ntp:Μετά φταίμε εμείς που αναπνέουμε και έχουμε αυτοκίνητα, για την καταστροφή του περιβάλλοντος.. Πράσινα άλογα και φόροι.....Δεν φταίνε αμερικάνοι Κινέζοι Ρώσοι κλπ με τις πυρηνικές τους δοκιμές




Τα εγκλήματα της ΕΣΣΔ στο Καζακστάν αποκαλύπτονται!

Αν αρχίσουμε να μιλάμε για τα εγκλήματα των κομμουνιστών, αυτά είναι διαχρονικά τόσα πολλά, που δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Έγινε μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια με το βιβλίο (συλλογική εργασία των Κουρτουά, Βερτ, Πανέ, Πατσκόφσκι, Μπάρτοσεκ, Μαργκολέν) «Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού» (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήνα 2001), αλλά και πάλι δεν καλύφθηκε .....

το θέμα ολότελα. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα όσα βγήκαν πρόσφατα για την Κίνα και τα «ανδραγαθήματα» του «συντρόφου» Μάο (45.000.000 νεκροί).
Όσο βέβαια περνούν τα χρόνια, προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία και παρά την απόπειρα που καταβάλλει το διεθνές «προοδευτικό» κατεστημένο να κουκουλωθούν, αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια. Μια παρουσίαση από την πρεσβεία του Καζακστάν για ένα μέχρι τώρα άγνωστο θέμα, το Πεδίο Πυρηνικών Δοκιμών Semipalatinsk της αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ στο Ανατολικό Καζακστάν, που λειτούργησε με τραγικές συνέπειες για την περιοχή από το 1949 ως το 1991, έδωσε στις 21 Σεπτεμβρίου στο ελληνικό κοινό, άλλη μια απόδειξη της απανθρωπιάς του κομμουνισμού και των ηγετών του.

Η 29η Αυγούστου 1949
«Η 29η Αυγούστου του 2010», λέει η εν Αθήναις διπλωματική αντιπροσωπεία του Καζακστάν, «σηματοδότησε την πρώτη επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Πυρηνικών Δοκιμών. Η Ημέρα αυτή έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών, των κρατών- μελών, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα δίκτυα νεολαίας και των ΜΜΕ για ενημέρωση, εκπαίδευση και υποστήριξη της αναγκαιότητας της απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών για την επίτευξη ενός ασφαλέστερου κόσμου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πυρηνικών Δοκιμών καθιερώθηκε, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Καζακστάν, στην 64η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος 64/35 της 2ης Δεκεμβρίου 2009. Το προοίμιο του ψηφίσματος υπογραμμίζει ότι “κάθε προσπάθεια πρέπει να γίνει για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφικές και επιζήμιες συνέπειες για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων... και ότι το τέλος των πυρηνικών δοκιμών αποτελεί ένα από τα βασικά μέσα για την επίτευξη του στόχου για ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα”».
Στις 29 Αυγούστου 1949, η ΕΣΣΔ έκανε την πρώτη πυρηνική της δοκιμή, στο Πεδίο Πυρηνικών Δοκιμών Semipalatinsk, στις στέπες του ΒΑ Καζακστάν, χρησιμοποιώντας τη βόμβα RDS-1, 22 χιλιοτόνων. Η κωδική της ονομασία ήταν «First Lightning» (είτε Joe One, όπως την ονόμασαν οι Αμερικανοί). Εκεί, βρίσκεται σήμερα η πόλη Semey (τότε Semipalatinsk, βλέπετε χάρτη, ΒΑ, κοντά στα σύνορα με τη Σιβηρία, μόλις 700 χλμ από τη ρωσική πόλη Omsk).

Η τοποθεσία επιλέχθηκε το 1947 από τον επικεφαλής του Σοβιετικού Προγράμματος Ατομικών Βομβών, τον περιβόητο Lavrentiy Beria (ο οποίος ξεκίνησε να εγκληματεί από τη δεκαετία του ’20 στη Γεωργία, συνέχισε ως κομισάριος του λαού για τις Εσωτερικές Υποθέσεις «αναμορφώνοντας» τα γκουλάγκ, ενώ στις 5 Μαρτίου 1940, ζήτησε την εκτέλεση δεκάδων χιλιάδων Πολωνών αιχμαλώτων, οργάνωσε την ίδια χρονιά τη δολοφονία του Τρότσκι και ένα χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1941, εν μέσω του πολέμου, εκτόπισε 500.000 γερμανικής καταγωγής πολίτες στη Σιβηρία-εξοντώθηκε το 1953 από τον Χρουστσόφ και τον Μολότοφ).
Ο Beria υποστήριξε τότε ψευδώς ότι δεν υπήρχε κατοικημένη περιοχή σε ακτίνα 18.000 χλμ. Είναι πλέον σαφές ότι κάποιοι ήθελαν τους κατοίκους της περιοχής για πειραματόζωα, έστω και αν κανένας δεν το ομολογεί, ώστε να «παρατηρήσουν» τις συνέπειες της ραδιενέργειας πάνω τους. Όμως, πρόκειται για (άλλη μία στην ΕΣΣΔ) γενοκτονία και μάλιστα άγνωστη μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό…




Δεν ειδοποίησαν ποτέ, ήθελαν πειραματόζωα!
Η πόλη Semey βρισκόταν μόλις 150 χιλιόμετρα από το σημείο της πρώτης πυρηνικής δοκιμής! Ακολούθησαν πολλές. Οι κάτοικοι βέβαια δεν ειδοποιήθηκαν και πέρασαν πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, μέχρι να καταλάβουν τι πραγματικά συνέβαινε και γιατί συχνά-πυκνά το έδαφος έτρεμε, ο ουρανός γινόταν κόκκινος και σχηματιζόταν ένα παράξενο νέφος σε σχήμα μανιταριού!


Συνολικά, σύμφωνα με τα όσα λένε οι αρμόδιοι στο Καζακστάν, στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν 456 (!!!) πυρηνικές δοκιμές, 340 υπόγειες και 116 υπέργειες! Η τελευταία δοκιμή έλαβε χώρα στις 19 Οκτωβρίου 1989. Η ισχύς των εκρήξεων αυτών, ισούται με περισσότερες από 20.000 βόμβες σαν αυτή της Χιροσίμα, λένε οι Ρώσοι και οι Καζάκοι ειδικοί. Μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και των επιπτώσεων στην υγεία του τοπικού πληθυσμού από τη ραδιενέργεια.
Η πρώην Δημοκρατία της ΕΣΣΔ ανακήρυξε την ανεξαρτησία της και στις 29 Αυγούστου 1991, ο πρόεδρος του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev, διέταξε το κλείσιμο του Πεδίου, ενώ μερίμνησε για την παροχή ιατρικής βοήθειας και αποζημίωσης στους πληγέντες. Η πόλη Semey, λένε οι Καζάκοι, «έχει υποστεί σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον της, καθώς και οι κάτοικοί της στην υγεία τους, από την εποχή της πυρηνικής έξαρσης που υπήρχε στη περιοχή. H πυρηνική ραδιενεργός επίπτωση από τις ατμοσφαιρικές δοκιμές και η ανεξέλεγκτη έκθεση των εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους ζούσαν στην πόλη, έχουν δώσει στη Semey και στα γειτονικά χωριά υψηλά ποσοστά καρκίνου, παιδικής λευχαιμίας, ανικανότητα και γενετικές ανωμαλίες.

Η σύγχρονη πόλη Semey είναι μια δραστήρια πανεπιστημιακή πόλη με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων. Η μεγάλη απόδημη επιστημονική κοινότητα που συνδέεται με το πανεπιστήμιο και τα εργαστήρια του Πεδίου Δοκιμών Semipalatinsk, δίνει στη Semey περισσότερο ρωσικό χαρακτήρα σε σχέση με άλλες πόλεις του Καζακστάν». Κοινώς, οι Ρώσοι κάτοικοι είναι πολλοί. Σημειωτέον ότι 30% του πληθυσμού του Καζακστάν (περίπου 17.000.000), είναι ρωσικής καταγωγής. Σήμερα εκεί εδρεύει το Εθνικό Πυρηνικό Κέντρο του Καζακστάν.


Φοβερές επιπτώσεις στον πληθυσμό
Σήμερα, το Καζακστάν διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Μόσχα, που κάνει ό,τι μπορεί, μας επισήμαναν οι Καζάκοι διπλωμάτες, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις εκατοντάδες πυρηνικές δοκιμές στο ΒΑ τμήμα του Καζακστάν. Όμως, θα χρειαστεί να περάσουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες. Οι μετρήσεις ραδιενέργειας στην περιοχή, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι τερατογενέσεις στην περιοχή είναι πολλές, ενώ τα κρούσματα καρκίνου υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε, μιλούν άλλωστε από μόνες τους… Η Δημοκρατία του Καζακστάν, ευαισθητοποιημένη από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει, ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα, ώστε να αναλογιστεί η ανθρωπότητα τις συνέπειες των πυρηνικών δοκιμών και αυτές να τερματιστούν οριστικά.
Νίκος Χιδίρογλου
elora.gr