Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Έλληνας... ο μύθοςAnti-ntp:Σωστό το κείμενο στα όλα του....

Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.
Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο...

... χαρακτηρισμό του Έλληνα.
«Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.
Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.
Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το ‘21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει.
Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.
Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας.
Λυπηθείτε τον...
θαυμάστε τον αν θέλετε.
Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε...
Αναγνώστης

"Οι λαοί, κατάφεραν σε διαφορετικές φάσεις τις ιστορίας τους να ανακαλύψουν τους Έλληνες, μετά πήγαν κάποια σκαλιά πιο κάτω, βυθίστηκαν στο σκοτάδι, τους  ανακάλυψαν ξανά, και πάλι από την αρχή. Δεν κατάφεραν ποτέ να τους ξεπεράσουν. Οι Έλληνες πήγαν τον άνθρωπο στα όρια της τελειότητάς του". 
Αναγνώστης

Υ.Γ.: Θα περάσουν τα χρόνια και θα έρθει εκείνη η στιγμή που τα παιδιά μας, εγγόνια κλπ. θα μας ξεθάψουν να μας φτύσουν για το ξεπούλημα που ανεχθήκαμε. Και θα το κάνουν ως χρέος τιμής προς τους εαυτούς τους...

http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_9725.html