Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΕΛΕΩ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ - ΚΑΘΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Συγκρίνετε τι έγινε στη Βουλγαρία με τη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων πιστών - με...

επικεφαλής τον υπέργηρο πατριάρχη Μάξιμο - με στόχο να ενταχθεί το ομολογιακό μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία με την κυριολεκτικά παθητική στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος και για το μάθημα των θρησκευτικών αλλά και για όλα τα θέματα της πίστης μας.

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας απέδειξε στην πράξη ότι δεν περιμένει από τους δασκάλους, τους γονείς και την κοινωνία να μπουν μπροστάρηδες για να αγωνιστούν για τη χριστιανική παιδεία και την προκοπή του έθνους αλλά μπήκε μπροστά και ξεσήκωσε την ψυχή κάθε Ορθόδοξου Βούλγαρου.


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
__________________

Αντίθετα οι δικοί μας ιεράρχες - εκτός από ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις - άλλοι υποστηρίζουν τους πολυπολιτισμικούς “καιροσκόπους” και το θρησκειολογικό χαρακτήρα των θρησκευτικών, άλλοι ξεσηκώνουν όλους τους άλλους και βγάζουν την ουρά τους απέξω, άλλοι σφυρίζουν ανέμελα για τα σοβαρά προβλήματα της Εκκλησίας, άλλοι μεριμνούν και τυρβάζουν περί πολλών και άλλοι αγκαλιάζουν τους “καιροσκόπους”, τους “συναφειακούς”, τους “μεταπατερικούς”, τους Νεοβαρλααμίτες και τους Οικουμενιστές και τους τοποθετούν σε καίριες θέσεις σε όλους τους επιτελικούς οργανισμούς της Εκκλησίας. Αντίθετα η Εκκλησία της Βουλγαρίας αναλαμβάνει τις ευθύνες της στο θέμα της χριστιανικής παιδείας. Απαιτεί από το κράτος να παιδαγωγούνται τα παιδιά της χώρας τους ως χριστιανοί ορθόδοξοι. Γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ακολουθεί το παράδειγμά της; Γιατί δεν στηρίζει τον ομολογιακό χαρακτήρα των θρησκευτικών και γιατί δεν αντιμάχεται με σθένος τους αντιχριστιανικούς νόμους που ψηφίζουν οι άθεοι κρατούντες στην πατρίδα μας; Γιατί σιωπά για τα εθνικά θέματα της πατρίδας μας που ξεπουλούν το ένα μετά το άλλο οι μειοδότες που μας κυβερνούν;

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ
_______________

Οχι μόνο για την παιδεία και τους αντιχριστιανικούς νόμους αλλά και στο θέμα του Οικουμενισμού η Εκκλησία της Βουλγαρίας τήρησε και τηρεί την ενδεδειγμένη στάση. Ηδη απεχώρησε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ και αρνήθηκε να στείλει αντιπροσώπους στο συνέδρια της οικουμενιστικής ανομίας της Πάφου και της Βιέννης επειδή οι ιεράρχες της αντελήφθησαν ότι τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αποφέρει αυτός ο διάλογος. Καταρχήν επειδή ο Παπισμός ουδέ επί ελάχιστον είναι διατεθειμένος να αποστεί από τις αιρέσεις του και ακολούθως επειδή η Ορθοδοξία στους διαλόγους εκπροσωπείται κατά το πλείστον από Οικουμενιστές οι οποίοι δεν εκφράζουν την πίστη της Εκκλησίας και το φρόνημα των Ορθόδοξων πιστών.

Αληθώς! Η ιεραρχία της Εκκλησίας της Βουλγαρίας μας εμπνέει με τις παραδοσιακές θέσεις της.


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΗΡΞΕΝ ΑΝΕΚΕΑΘΕΝ Ο “ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ”. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΟΥΡΑΓΟΣ;
_________________

Αυτός ο ρόλος - του βράχου της πίστεως - ανέκαθεν ανήκε στην Εκκλησία της Ελλάδας. Και όμως! Επί Αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου η Εκκλησία της Ελλάδας άλλαξε ρότα. Ο Μακαριότατος, ως μη όφειλε, τα έκανε πλακάκια με τους άθεους κρατούντες, έχει καταστεί το εφαλτήριο των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου, εγκολπώθηκε τους Νεορθόδοξους, τους κουλτουριάρηδες, τους συναφειακούς, τους μεταπατερικούς, τους Νεοβαρλααμίτες και τους Οικουμενιστές. Αντί ο Μακαριότατος να καθοδηγεί το λαό του Θεού και να αντιστέκεται στο κακό σεκοντάρει με την ένοχη σιωπή και ορισμένες φορές με την απροκάλυπτη υποστήριξή του στους άθεους κρατούντες.

Δεν είναι κρίμα μια Εκκλησία με το δυναμικό και τις προυποθέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος να χαραμίζει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει απλά και μόνον επειδή ο Αρχιεπίσκοπος των παρασκηνίων και των ύποπτων σκοπιμοτήτων Ιερώνυμος πηδαλιουχεί την Ιερή Ολκάδα της Εκκλησίας;

Οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορούν να βλέπουν απαθείς την απαράδεκτη κατασταση που έχει δημιουργηθεί. Οφείλουν να ρυμουλκήσουν την Ιερή Ολκάδα από το βάλτο που την έρριξε η απραξία και η μειοδοσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και για τα θέματα της πίστεως και για τα εθνικά μας θέματα.



http://ksipnistere.blogspot.com/2010/09/blog-post_3450.html