Το θέμα το αναδείξαμε εδώ: ΤΩΡΑ
ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ κ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ; Πάντως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι δύο
επερωτήσεις – φωτιά που αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες του σκανδάλου.
Και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση Παυλόπουλου εδώ: Πετάει το γάντι στον Στουρνάρα ο Παυλόπουλος: Πες μας ποιοί θησαύρισαν από τα Ελληνικά ομόλογα… Όλα τα στοιχεία στον Πεπόνη!...
Ποιοι πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα. Ερώτηση-φωτιά στη Βουλή
από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην οποία δεν τόλμησε να απαντήσει δύο φορές
μάλιστα το 2011, ο Ευ. Βενιζέλος
Φως στα χρυσοφόρα “παιχνίδια” που έκαναν κάποιοι με τα CDS ίσως ρίξει
μια αίτηση κατάθεσης εγγράφων που ζητά από τον υπουργό Οικονομικών
Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ
Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, η οποία
αναφέρεται στην ερώτηση φωτιά που είχε καταθέσει δύο φορές ο κ.
Παυλόπουλος, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 προς τον τότε
υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και που δεν πήρε ποτέ απάντηση.Η ερώτηση αυτή έμεινε αναπάντητη και ο Ευ. Βενιζέλος δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία που θα αποκάλυπταν ποιοι κερδοσκόπησαν με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και ποιοι τελικά πλούτισαν την ώρα που η χώρα βούλιαζε.
Όπως τονίζει και η εφημερίδα, η εν λόγω ερώτηση αν απαντηθεί, θα λύσει και τα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει τη δικαστική συνδρομή της Ελβετίας ώστε να διακριβωθεί η σχέση του Αντρίκου Παπανδρέου με την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού που έκανε αγοραπωλησίες ελληνικών CDS.
Όλα αυτά παράλληλα με την απόφαση του κ. Πεπόνη να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη σύμφωνα με τις οποίες όλοι γνώριζαν ότι το “πρόγραμμα δεν έβγαινε”.
Ο κ. Παυλόπουλος χθες το πρωί υπέβαλε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας τον αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοι ήταν , διαδοχικά, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, ζητεί “από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά”. Επιπλέον ζητεί για τις τράπεζες της αλλοδαπής να γίνει ομαδοποίηση με βάση τη χώρα της έδρας τους.
Αντικείμενο: Πίνακας των, διαδοχικώς, κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά την τελευταία τετραετία.
“Στις 2-11-2011 υπέβαλα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, την υπ’ αριθμ. 232/2-11-2011 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών. Επειδή εντός της, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, τασσόμενης στη Διοίκηση ειδικής προθεσμίας προς απάντηση τα ζητηθέντα έγγραφα δεν μου είχαν κοινοποιηθεί, επανακατέθεσα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, την ως άνω Αίτηση με τη μορφή Επερώτησης (αρ. πρωτ. 12/12-12-2011). Ουδέποτε όμως ο τότε αρμόδιος Υπουργός δέχθηκε, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, να προσέλθει στη Βουλή προς συζήτηση της κατά τ’ ανωτέρω Επερώτησης. Στο μεταξύ, και συγκεκριμένα στις 22-12-2011, μου κοινοποιήθηκε, προδήλως εκπροθέσμως, το με αρ. πρωτ. 2/75546/0023/7-12-2011 έγγραφο του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με το οποίο, κατ’ ουσία, ο Υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να καταθέσει όλα τα στοιχεία τα οποία είχα ζητήσει με την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία προανέφερα.
Ενόψει των ανωτέρω και ύστερα από τις πρόσφατες, συναφείς προς την παρούσα Αίτηση, δηλώσεις – καταγγελίες του, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, εκπροσώπου της Χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, επανακαταθέτω κατά τη νέα Βουλευτική Περίοδο, επικαιροποιημένη καταλλήλως, την αρχική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, η οποία έχει πλέον ως εξής:
Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τετραετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας (π.χ. Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, Ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων,
ΖΗΤΩ
Την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τ’ αντίστοιχα στοιχεία:
I. Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011. Συγκεκριμένα :
Α. Ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά.
Β. Ζητώ δε, ειδικώς για της Τράπεζες της αλλοδαπής, η ομαδοποίηση ως προς τις συγκεκριμένες, ανωτέρω προσδιοριζόμενες, ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.
II. Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που προσδιορίζονται στο προηγούμενο αίτημά μου.
Αθήνα, 7 Αυγούστου 2012
Ο αιτών Βουλευτής
Προκόπης ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ”
“Η καθυστέρηση στο κούρεμα έφερε την κατάρρευση των Ταμείων”
Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνει ότι “από τα εν λόγω έγγραφα είναι εύκολο να προκύψει αν κατά την επίμαχη περίοδο μετά την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο και ως τις παραμονές της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους ορισμένοι επωφελήθηκαν από τον “επαναπατρισμό” των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, έτσι ώστε τις τελικές οδυνηρές επιπτώσεις από το “κούρεμά” τους να τις επωμισθούν, σχεδόν στο ακέραιο, φορείς της ελληνικής οικονομίας και κατεξοχήν φορείς του δημόσιου τομέα, όπως πχ τα ασφαλιστικά ταμεία”.
olympia.gr
Σχόλιο απο olympia.gr
Τώρα, γιατί μυξοκλαίει ο κ. Παυλόπουλος; Τι ψάχνει να βρεί; Οφείλει πρώτα αυτός να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων:
.] Γιατί δεν ρωτούσε τότε, όταν ψήφιζε το PSI+, να πληροφορηθεί την κατανομή του χρέους (ποιός κατείχε πόσο χρέος σε διάφορες χρονικές στιγμές, ξεκινώντας από τον Μάιο του ’10 και μέχρι τον Μάρτιο του ’12);
.] Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε τότε να ρωτήσει ποιός και πόσο θα ζημιωθεί από το (“εθελοντικό”) κούρεμα;
.] Γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ήδη καταρεύσει, με όλες τις δυσμενείς και δυσβάσταχτες συνέπειες, ενώ διαβεβαίωνε ο Μπένυ (που τον στήριξε τότε ο κ. Παυλόπουλος, ψηφίζοντας ό,τι έφερνε στην Βουλή ο courier) ότι αυτά θα ανακεφαλαιοποιηθούν; Που είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων; Γιατί η τρικολόρε “κυβέρνηση” που στηρίζει δεν τα ανακεφαλαιοποιεί ;
.] Γιατί ψήφισε ΟΛΟΥΣ τους νόμους που έφερε (μέσω των couriers Μπένυ και Παπαδήμιου) στην Βουλή η τρόικα;
Και φυσικά ο Παυλόπουλος δεν ήταν ενας απο αυτούς που ψήφισε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου