Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: «Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς…»


Οι μετανάστες, ο Καρλ Μαρξ και η Αριστερά. Η ιδιωτική φιλανθρωπία σημαία των πολυπολιτισμικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών...


«Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς… Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουνε μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον, γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δε θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα…»

Τάδε έφη Κάρλ Μάρξ και διακηρύξεις της Σοσιαλιστικούς διεθνούς. Τότε που ο Σοσιαλισμός δεν είχε μαγαριστεί από πολυπολιτισμικούς, ψευδεπίγραφους, ή εν συγχύσει τελούντες αριστερούς.

Οι οποίοι έχουν λησμονήσει ότι, η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία είναι υποπροϊόν των νεοφιλελεύθερων, πολυπολιτισμικών κοσμοθεωριών και δεν συνάδει με την πραγματική αριστερά. Η φιλανθρωπική προσέγγιση της παράνομης μετανάστευσης, φυσικά και δε λύνει το πρόβλημα της παγκόσμιας κατανομής του πλούτου.

Στην πραγματικότητα, κερδισμένη είναι η παγκοσμιοποίηση των αγορών ως μιας μηχανής του κιμά των εθνών και των λαών. Όπως και το τεράστιο κύκλωμα των δουλεμπόρων και των συνεργατών τους, που τουλάχιστον στη χώρα μας, εισπράττει ετησίως πάνω από 2 δισ. ευρώ, σε μαύρο χρήμα φυσικά. Και είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύει κανείς ότι η Ψωροκώσταινα θα λύσει το πρόβλημα του 1 δισ. ατόμων που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, λιμοκτονούν πάνω στη γη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ και ορισμένοι φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σε αντίθεση με το Άρδην του Καραμπελιά, τους Τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς, φαίνεται ότι πιστεύουν πως θα ριζοστικοποιήσουν, θα επηρεάσουν πολιτικά και ιδεολογικά τις μάζες των μουσουλμάνων μεταναστών, προς την κατεύθυνση της δικής τους αριστερής ιδεολογίας Κάνουν τεράστιο λάθος. Η μουσουλμανική θρησκεία είναι τόσο ισχυρή -και μπράβο της- που καμιά άλλη ιδεολογικοπολιτική θεώρηση δεν είναι σε θέση να την υπερκεράσει. Οι συγκεκριμένοι μετανάστες, σε αντίθεση με τους προερχόμενους από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, θα μεταβληθούν στους μεγαλύτερους πολέμιους της αριστεράς αύριο, όταν πληθύνουν, όταν νοιώσουν αρκούντως ισχυροί και αποκτήσουν τους φυσικούς τους ηγέτες. Όπως ακριβώς γίνεται στη Δυτική Θράκη όπου το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μηδενική περίπου πολιτική παρουσία. Όπως γίνεται με τους Γάλους μουσουλμάνους μετανάστες τρίτης γενιάς. Όπως γίνεται παντού όπου υπάρχουν ανάλογα ιστορικά δεδομένα.

Σήμερα συνεχίζουν να εισβάλλουν καθημερινά 200-300 παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες από τον Έβρο και κατευθύνονται περίπου ανενόχλητοι στην Αθηναϊκή ζούγκλα. Η επερχόμενη ταχύτατα Βοσνιοποίηση- Λιβανοποίηση της χώρας, αποτελεί βίαιη ανατροπή της εθνολογικής της σύνθεσης, καταπάτηση των εργασιακών κατακτήσεων, προπομπό εμφύλιων συγκρούσεων, καταστροφών, φυλετικού μίσους, κλιμάκωσης του ρατσισμού, των δεξιών ανακλαστικών των «ιθαγενών» και ενδυνάμωση του «αυγού του φιδιού». Χαμένοι είναι η ιστορική συνέχεια της χώρας, αυτή η ίδια η ύπαρξή της, οι έλληνες και οι νόμιμοι αλλοδαποί εργαζόμενοι, αλλά και η αριστερή ιδεολογία και πολιτική της παρουσία. Κερδισμένοι οι διπλανοί μας Πασάδες και ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός, που σήμερα στοχεύει στην ισοπέδωση των εθνικών αναχωμάτων, χρησιμοποιώντας ως Δούρειους ίππους προκεχωρημένα φυλάκια απανταχού γης.

Οι νόμιμοι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα σε λογικά αριθμητικά μεγέθη και έχουν αφομοιωτικά χαρακτηριστικά, μέχρι τώρα εντάσσονται ομαλά στον κοινωνικό ιστό της χώρας και δεν αποτελούν μείζων πρόβλημα. Παρ’ όλα τα όποια προβλήματα, έχουν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημογραφική της ανόρθωση. Όμως, οι 200-300.000 υπεργεννητικοί, μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες που εισβάλλουν κάθε χρόνο μέσα από άθλια δουλεμπορικά κυκλώματα (υπό την αιγίδα του Τουρκικού κράτους και την ανοχή ή και συμμετοχή ημέτερων κυβερνητικών και μη-κυβερνητικών φορέων, «ανθρωπιστών» «οικονομιστών» και αφελών), είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για να ενταχθεί ομαλά στη γερασμένη και υπογεννητική Ελλάδα. Το μέλλον της χώρας είναι πολύ ζοφερό, αν αυτή την κοινή λογική δεν την αντιληφθούν πρώτοι απ’ όλους εκείνοι που μπορούν να σκέφτονται πολιτικά : οι σωστοί-όχι οι ψευδεπίγραφοι- αριστεροί. Γι΄αυτό και ας σταματήσουν τα αστεία. Εκείνο που απαιτείται άμεσα, είναι το απόλυτο κλείσιμο των συνόρων με κάθε μέσο, η αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ, η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και η σύντομη επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους, η αμείλικτη πάταξη των δουλεμπορικών κυκλωμάτων και των συνεργατών τους, ο έλεγχος των Μ.Κ.Ο., η επιλεκτική υποδοχή και ασφάλιση αφομοιώσιμων μεταναστών, η χορήγηση πολιτικού ασύλου στους πραγματικούς και όχι στους δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες.

Θόδωρος Κατσανέβας (καθηγητής στο ΠΑ.ΠΕΙ.)
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαγμένοι στις offshore οι Έλληνες ρατσιστές

Υπάρχει ένας ειδικός, πολύ συγκεκριμένος λόγος που καλλιεργείται ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία. Με τη ξενοφοβία και το ρατσιστικό μίσος προκαλείται αποανάπτυξη, πτώση της κατανάλωσης, μείω
ση της παραγωγής, πράγμα που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρει ο αστός τα κεφάλαιά του και να τα στείλει στο εξωτερικό, σε offshore.

Αντίθετα, από το 1994-95, όταν είχε αρχίσει μια περίοδος ανόδου της δραχμής και εισροής κεφαλαίων στην Ελλάδα, βασικός παράγοντας της ανάπτυξης δεν ήταν μόνο οι επιχορηγήσεις από την ΕΕ, αλλά και η είσοδος 1.000.000 μεταναστών εργατών και καταναλωτών στην χώρα.
Πάντως, στη δεκαετία του 1990, όπως υπολόγιζε ο Έλληνας ιστορικός Γ.Β. Δερτιλής, Έλληνες πολίτες είχαν καταθέσεις ύψους 14 δις δολαρίων στο εξωτερικό. Δεν περιλαμβάνονταν όμως σ' αυτό το ποσό οι μυστικοί, αριθμημένοι λογαριασμοί και τα λεφτά που κρύβονταν σε φορολογικούς παραδείσους, όπου κατευθύνονταν τα κεφάλαια των ισχυρότερων Ελλήνων κεφαλαιούχων. Ούτε βέβαια περιλαμβάνονταν μετοχές και ακίνητα στο εξωτερικό.
Εξάλλου, αν και οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων θεσμοθετήθηκαν μόλις το 1928-33 στην Ελλάδα, τα κεφάλαια μπορούσαν να διακινηθούν από τις γνωστές παραοικονομικές διαδρομές της παράλληλης μαύρης αγοράς. Σήμερα πάντως μια σειρά από δημοσιεύματα φανερώνουν τη διαρκή παρουσία της παράλληλης μαύρης αγοράς διακίνησης κεφαλαίων:

Μειώθηκαν κατά 7 δισ. ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις τον Ιούνιο,
σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Περαιτέρω μείωση εμφάνισαν οι καταθέσεις τον Ιούνιο, καθώς οι όποιες εισροές καταγράφηκαν μετά το σχηματισμό κυβέρνησης δεν αντιστάθμισαν το μαζικό κύμα εκροής που είχε παρατηρηθεί μέχρι τότε.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν στο τέλος Ιουνίου στα 150,6 δισ. ευρώ από 157,4 δισ. ευρώ πού ήταν στο τέλος Μαΐου.
Συνολικά, στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου, οι απώλειες που έχουν υποστεί οι τραπεζικές καταθέσεις αγγίζουν τα 15,4 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

32 τρισεκατομμύρια δολάρια "κρυμμένα" σε οffshore λογαριασμούς
Οι πλέον πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, έχουν «κρύψει» τουλάχιστον 21 τρισεκατομμύρια δολάρια (17.000.000 τρισεκατομμύρια ευρώ) σε οffshore (υπεράκτιους) λογαριασμούς, προκειμένου να γλιτώσουν από την εφορία, αναφέρει μελέτη

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που απορώ είναι πως θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι πλούσιοι να χωρέσουν τόσα λεφτά στους τάφους τους όταν πεθάνουν
(σύντομα δηλαδή).
Εκτός και αν τα αφήσουν εδώ στη γή και δεν μπορέσουν να τα πάρουν μαζί τους στον άλλο κόσμο.
Μιά υπόθεση κάνω, δεν είμαι μάντης...


Ο μάντης

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο να το διαβασουν τα λαμογια της μεταλλαγμενης ψευτο-αριστερας του ΤΣΙΡΙΖΑ και λοιπων συνιστωσων του που βρεθηκανε προθυμοι νεροκουβαλητες στο νεοφιλευεθερο καπιταλιστικο γαμο της παγκοσμιοποιησης και της νεας ταξης πραγματων και πολυτιμα δεκανικια τους....που πηραν τη "ιδεολογικη τους βιβλο" και την εκαναν ενα κουρελοχαρτο ερμηνευοντας κατα πως τους βολευε και τους εξυπηρετουσε στις ανωθεν εντολες των ανθελληνων σιωνιστικων αφεντικων τους....το ψεμα εχει κοντα ποδαρια λαμογια ανθελληνες και οι ψευτο-λαικες και ψευτο-αντιμνημονιακες προβειες σας ξεφτισαν, ελπιζω καποτε να βγαλουν τις παρωπιδες τους και οι εξαπατημενοι που σας στηριζουν και να σας στειλουν πισω απο εκει που ηρθατε στην απολυτη ανυπαρξια!!!!