-Εξηγήσαμε ΕΔΩ, ποιους σφάζουν στη Συρία. Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα, ότι δυστυχώς οι ισλαμιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι το βάρβαρο έργο τους.
-Που είναι οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί να επέμβουν , όταν ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ....
ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ;;;- Στο πρώτο Video, αφιέρωμα του Αλ Τζαζίρα στην Αραμαική γλώσσα.
-Στο δεύτερο Video ο πρόεδρος της Συρίας, επισκέπτεται το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας με τη σύζυγό του! Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους…
- Στο τελευταίο ακούστε ΠΟΙΟΥΣ φοβούνται οι κάτοικοι και δώστε μεγάλη προσοχή σε ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ … ακούστε μόνοι σας στο 4΄15΄΄!
50χλμ έξω από τη Δαμασκό, προς τον Λίβανο βρίσκεται το χωριό Μααλούλα με 2000 περίπου κατοίκους. Είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο η Μααλούλα και τα δυο γειτονικά χωριά, στα οποία μιλούν μέχρι και σήμερα τα Αραμαικά, την γλώσσα του Χριστού. Λειτουργεί από το 2006 Ινστιτούτο για τη διάσωση και σωτηρία της γλώσσας. Μααλούλα στα αραμαικά σημαίνει είσοδος.
.
Στην φωτογραφία αριστερά η “είσοδος” στο φαράγγι.
Δύο μοναστήρια υπάρχουν στο χωριό.
Πρώτο το ουνιτικό μοναστήρι του Αγίου Σεργίου. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια, που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια παλαιού ναού, τον 4ο αιώνα!!! Προηγείται της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και αυτό αποδεικνύεται από το ότι μέχρι και σήμερα διασώζεται στρογγυλός βωμός. Οι βωμοίαπαγορεύθηκαν μετά την Α΄Οικουμενική Σύνοδο. (Ο Άγιος Σέργιος τιμάται πολύ στη Συρία. Ήταν ρωμαίος στρατιώτης που μαρτύρησε για την πίστη του στο Χριστό… Δείτε εδώ την μεγάλη Βασιλική προς τιμήν του, στη Ρασάφα).
Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας. Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι αφιερωμένο στην Αγία Θέκλα. (Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος, ήταν από τις πρώτες γυναίκες που άκουσε στο Ικόνιο τον Απόστολο Παύλο και πίστεψε στον Χριστό. Φυλακίστηκε, εξορίστηκε αλλά δεν άλλαξε την πίστη της). Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε διάφορα επίπεδα. Υπάρχει σπηλιά που τρέχει αγίασμα κι για αυτόν ακριβώς τον λόγο επισκέπτονται το μοναστήρι και μουσουλμάνοι! Το σύγχρονο μοναστήρι είναι χτίσμα του 18ου αιώνα και φιλοξενεί περί τις 25 μοναχές, οι οποίες διευθύνουν εντός της μονήςοικοτροφείο, σχολείο κι εργαστήριο εργόχειρων, όπου ζουν, διδάσκονται κι εκπαιδεύονται ορφανά κορίτσια.
Εδώ να ανοίξουμε μία παρένθεση. Είναι πολύ δύσκολη και αρκετά ετεροχρονισμένη η ενημέρωση, για το τι γίνεται στη Συρία. Όλες οι ειδήσεις που βγαίνουν στα κανάλια είναι φυσικό να ελέγχονται και επομένως η πραγματική εικόνα να φτάνει σε εμάς με αρκετή καθυστέρηση.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου