Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Tη Δευτέρα η κηδεία του Θύμιου Καρακατσάνη


Τη Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού και σκηνοθέτη Θύμιου Καρακατσάνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 72 χρονών...


Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν.

Από το 1960 εργαζόταν  συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν  την περίοδο 2008 - 2010 στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Στο θέατρο μεταξύ άλλων είχε παίξει στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, στο ρόλο του Καρίωνα, στο «Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ,στο ρόλο του Σβέικ, στο «Ξανά μαζί» του Νιλ Σάιμον, στο «Μικροί Φαρισαίοι» του Δημήτρη Ψαθάμ στο ρόλο του Ανδρέα Ντελλή, στο «Ειρήνη του Αριστοφάνη», στο «Αρμένικο Φεγγάρι» στο Θέατρο Σμαρούλα

Είχε σκηνοθετήσει τον «Πλούτο» και τις «Όρνιθες του Αριστοφάνη, τους «Μικροί Φαρισαίους» του Δημήτρη Ψαθά, την «Oύρσουλα» του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου (1995), το  «Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα» του Γιώργου Κωνσταντίνου, τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, τον «Ταρτούφος» του Μολιέρου και τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.
πηγη