Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Χθες συμπάθησα μια Χρυσαυγίτισσα


Ζητώ συγγνώμη. Από τον εαυτό μου, αλλά και από τη Χρυσαυγίτισσα. Διότι δε θεωρούσα ότι μπορεί να κάτσω και να κάνω μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ συζήτηση επί δύο ολόκληρες ώρες με μια κοπέλα που τόσο πίστευε στις ιδέες της Χρυσής Αυγής και είχε τόσα επιχειρήματα.

Διαφωνήσαμε. Προφανώς. Αλλά όταν, με ...
την παρέα μου (τρεις άνθρωποι, δημοσιογράφοι κι οι τρεις), διαπιστώσαμε ότι η σερβιτόρα στο χτεσινοβραδινό μπαρ ήταν Χρυσαυγίτισσα με διάθεση να κάνει πολιτική συζήτηση, δε χάσαμε την ευκαιρία. Η Χρυσαυγίτισσα φίλη μας είναι 22 χρόνων. Το βράδυ δουλεύει σ’ αυτό το μπαρ στην Καρύτση και το πρωί σε κατάστημα με ρούχα στο Περιστέρι (μας κάλεσε να πάμε από το μαγαζί και να της πούμε τι θέλουμε, να το ψωνίσει εκείνη για μας, για να πάρουμε την έκπτωσή της – «Τώρα είστε φίλοι!»). Εκείνη την ώρα, το μπαρ δεν είχε πολύ κόσμο και έμεινε πολλή ώρα να συζητάει μαζί μας. Δεν κάθισε ούτε στιγμή, όμως. Εμεινε όρθια όλη την ώρα.

Δε θα μπω στον πειρασμό να σας περιγράψω τι συζητήσαμε όλο το βράδυ. Ηταν μια όμορφη συζήτηση, με έναν άνθρωπο που έλεγε το «Αγαπάω την Ελλάδα» κάθε τόσο, με τόση θέρμη, σα να ‘βγαινε κατευθείαν από μέσα της, ένα πράγμα.

Δε θέλω, λοιπόν, να ανοίξουμε τώρα κουβέντα για τα όσα συζητήσαμε και να την πέφτουν οι μισοί σε μένα κι άλλοι μισοί στη Χρυσαυγίτισσα. Εκείνο που έχει σημασία, στο δικό μου μυαλό, ήταν πως δεν περίμενα να βρω ένα 22χρονο κορίτσι με άποψη, με ενδιαφέρον και κρίση για όσα συμβαίνουν γύρω της, με τη διάθεση να συζητήσει επί ώρες με τρεις πολύ μεγαλύτερούς της ανθρώπους (εντάξει, Φένια: δύο πολύ μεγαλύτερούς της και μια σχεδόν συνομήλικη!) οι οποίοι διαφωνούσαν και οι τρεις μαζί της. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν ότι η 22χρονη φίλη μου προβληματίζεται, πάνω-κάτω, για τα ίδια πράγματα που με απασχολούν κι εμένα. Και, παρότι βέβαια καταλήγει σε επιλογές πολύ διαφορετικές από τις δικές μου, η διάθεσή της να κάτσει να συζητάει επί ώρες –και, μάλιστα, με απίστευτη ευγένεια- με τρεις ανθρώπους, που και οι τρεις διαφωνούσαν μαζί της και της την ψιλο-έλεγαν (ευγενικά, κι εμείς, βέβαια) για την επιλογή της Χρυσής Αυγής, με έκανε να σκεφτώ: μεγάλη της μαγκιά!

Οι άλλοι δύο (Φένια και Τάσο, σας δίνω στεγνά!) προσπάθησαν να την «προσηλυτίσουν». «Όταν μεγαλώσεις θα τα σκεφτείς διαφορετικά» και άλλα τέτοια πατερναλιστικά. Εγώ της είπα: «Συνέχισε να σκέφτεσαι». Αυτό, πιστεύω, φτάνει.

Α! Και το κλου της βραδιάς. Φεύγοντας της αφήσαμε κι ένα φιλοδώρημα. (Το άξιζε 100%. Εδώ αφήνουμε, καμιά φορά, σε κάτι μουντρούχους σερβιτόρους που έχουν ύφος λες και σου κάνουν χάρη που σε σερβίρουν…). Κι όπως είχαμε βγει από το μαγαζί και είχαμε περπατήσει και 50 μέτρα προς τη μηχανή για να φύγουμε, η φίλη μας τρέχει ξωπίσω μας και φωνάζει:

- Ξεχάσατε τα ρέστα σας!

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε!ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ;ΟΠΩς ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ;ΑΚΟΜΗ Κ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Κ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ Η ΦΡΑΣΗ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗ Χ.Α ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Γ ΛΙΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Κ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ Κ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΑΤΑΙ ΟΥΤΕ Κ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ Κ ΑΛΛΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ!ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΔΗΛ ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ Η ΝΤΟΡΑ Π.Χ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ;ΙΧΙ ΠΑΝΟ ΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ Κ ΕΜΕΝΑ Κ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΑΝ Κ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Κ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!AΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ Κ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ Κ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ Η ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Κ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΚΡΙΖΟ ΛΥΚΟ!ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΠΙΑ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 48 χρονών..έχω ψηφίσει ένα σωρό φορές...από ΚΚΕ μέχρι χρυσή αυγή.
Δυστυχώς έχω καταλήξει στό γνωστό ρητό... πως αν υπήρχε περίπτωση οι εκλογές να αλλάξουν κάτι θα τις είχαν κυρήξει παράνομες...Αυτοί που ελέγχουν το παιχνίδι...δεν χάνουν με τίποτα και να το πούμε με ποδοσφαιρικούς όρους είναι στημένος ο αγώνας...

Ανώνυμος είπε...

Η φιλοπατρία και ο πατριωτισμός(ο ανιδιοτελής και αγνός)είναι αξίες.Ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι αποκλίσεις που ιστορικά έχουν οδηγήσει στα μεγαλύτερα αιμοτακυλίσματα της ανθρωπότητας.Γι'αυτό οι φασιστικές,νεοναζιστικές ''ιδεολογίες''τύπου Χ.Α πρέπει να αποφεύγονται και να μην τσιμπάνε κάποιοι και ιδίως οι νέοι.Οι πραγματικοί πατριώτες δεν είναι ούτε βάρβαροι ούτε ναζί

Ανώνυμος είπε...

Γελοίο άρθρο..
χωρίς επιχειρηματολογία
χωρίς τίποτα. Κούφιο
και προπαγανδιστικό.

Το μόνο σίγουρο όπως τα περιγράφεις
είναι πως δεν έχει καμιά σχέση
με χρυσή αυγή η κοπέλα..
Ιδίως δε αν είναι θρήσκος
άνθρωπος(η κοπέλα) όπου σαν περίπτωση χρίζει δακρύων
απ'τα γέλια..(διότι έφαγε πλάνη
από Χ.Α. όπως όλοι η θρήσκοι
που τους ψήφισαν από άγνοια ή/και
αγανάκτιση)


υγ. Ρεζουμέ..
Τι ωραίο άρθρο.. Τι ωραίο το
τάγμα της Χρυσής Αυγής και ανθρώπινο. Τι τέλεια όλα ;
Μπράβο παιδιά.. Μπράβο!!!

υγ. "ΗΓΕΤΗ"(lol-τι νοσηρό όνομα)
άσ'τον Καμμένο φίλε και τον πατριωτικό και μοναχικό του αγώνα
..και προπαγάνδισε υπέρ της
Χ.Α. την οποία αγνοείς πλήρως
αν δεν είσαι ήδη δικός τους και
προσπαθείς να κάνεις ένα έξυπνο
σχόλιο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
κι ο Πάνος Καμμένος είναι εντελώς
καθαρό κίνημα-κόμμα απ'το λαό για
το λαό. Το μόνο κίνημα κόντρα στην
Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Τέλος, θα σκάσω αν δεν το πω,
τελευταία είδα συνέντευξη Μιχαλολιάκου.. και μου'μεινε στο
μυαλό η παρομοίωση που έκανε
στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης
ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔηΜαρ..
...
πόσο Έλληνας κι Ελληνοκεντρικός
μπορεί να λέγεσαι και να ισχυρίζεσαι
πως είσαι..
όταν παρομοιάζεις την κυβέρνηση
με τον frankenstein αντί
με κάτι Αρχαίο Ελληνικό..
όπως πχ. Χίμαιρα
(http://ermisaggelioforos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3238.html)

Κράζουν τόσα χρόνια τον Χριστιανισμό στην Χρ.Αυγή
τον Χριστό κλπ.
και για να πάρουν ψηφοφόρους
κάναν κι ευχέλαια κλπ.
Και θες να θεωρώ το αδαή κοριτσάκι
(που καλώς θεωρεί εαυτόν αγανακτισμένο και πατριώτη..)
ως συνειδητοποιημένο;; έλεος.
Ξύπνα Κόσμε !!!

Ανώνυμος είπε...

*αδαές κοριτσάκι ~ κεκτ.ταχ.

Ανώνυμος είπε...

εκανες κριτικη ακομα κ στο ονομα μου δεν θα δωσω πονικο μητρωο για να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας κ να υπερασπιστω το δικαιωμα μου να εκφραζομαι να πιστευω να ξεχωριζω φιλικα κ με σεβασμο!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα γίνετε πατριώτες ποτέ χυσαυγιτες ναζιστές

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται η απειρία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.Παρόλο που δεν είναι νεοναζιστικών απόψεων τις κάνει να φαίνονται ανθρώπινες.Θα μάθει σιγά σιγά νέος είναι ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Η έξη στην ειρωνεία, είναι χαρακτηριστικό μετρημένων στα δάχτυλα, φυλών στον πλανήτη. Η ίαση θα έρθει όταν από τον οικονομικό νόμο, θα μεταπηδήσουμε αναγκαστικά (λογω έλλειψης ρεαλισμού) στον φυσικό Νόμο. Να μην κοιμάστε ήσυχα, δεν θ’ αργήσουμε. Και κάτι ακόμη, ο Πνευματικός Νόμος είναι πάνω από τον φυσικό, μην χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

πιο ακυρη ηλιθιοτητα δεν εχω διαβασει, το οτι καποιος εχει καλο χαρακτηρα και απλα ψηφισε χρυση αυγη γιατι εξαπατηθηκε δεν μου λεει κατι

Ανώνυμος είπε...

http://ellhnkaichaos.blogspot.de/2012/06/blog-post_5528.html

μονο αυτό αρκεί !

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ!!!!!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ.....ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ...ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ....Η ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΟΠΩΣ Η ΑΣΟΕ Η ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.....ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ Η ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ......ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ......ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΗΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΥΣ....ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΑ.......Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ...ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς ολα τα διεθνο-νεοταξικα γουρουνια-σχολιαστες παραπανω -δεν θα κατσω να τoυς διευκρινισω με ημερομηνιες και ωρες ξερουν αυτοι ποιοι ειναι- και τους ψευτο-πατριωτες της ψευτο-αριστερας και της ψευτο-προοδου και οπου ανηκει τελος παντων ο καθ εις χρησιμος ηλιθιος ενα εχω να σας πω "κυριοι"......ΞΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω , κύριοι & κυρίες , ολοι εσείς που αποκαλείται με τόση ευκολία την Χ.Α ναζιστικό κόμμα και τους Χρησαυγίτες ναζιστές , για ποιον λόγο δεν είναι οι των Κ.Κ (ολων των αποχρωσεων)επισης φασίστες μια και αν κάνεις το "λάθος" να έχεις άλλη γνωμη απο την δική τους (αναλόγως του τόπου και του όχλου) κινδυνεύεις τα βριστείς , δαρθείς,λυντσαριστείς κ.ο.κ ή μήπως οχι,δεν ξέρεται γιατί μιλάω;;;Μια επίσκεψη στην χαλυβουργικη θα σας πείσει.Και δεν είναι η μοναδική.Εχει γίνει σε λιμάνια,δρόμους κλπ.Στο κάτω-κάτω οι διασπαστες των λαικων μαζών οι κομμουνιστες ειναι(βλεπε ΠΑ.ΜΕ κλπ) γιατι κάθε φορα τις αντισυγκεντρώσεις στα μεγάλα ζητήματα , που βασανίζουν τον Λαό αυτοί τις πραγματοποιούν.Οταν κάτι δεν κινείται απο αυτούς,φροντιζουν να το διαβάλουν. Οι δε υπόλοιποι "αριστεροί" τύπου ΜΠΑΤΣΟΚ δεν εχουν πρόβλημα ,εξουσία είναι ότι θέλουν κάνουν.Κάτι τελευταίο για τους "φίλους" μας τους Νεοδημοκράτες.Γιατί το χαστούκι του Κασιδιάρη το κάνατε σημαία αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς ,ο Καμμένος να ωρύεται κλπ κλπ , και δεν μας εξηγούν γιατί υπερηφανεύονται τόσο για τον "Εθνάρχη" τους (Κωνσταντινο Καραμανλη)όταν είχε ρίξει εκείνο το περιβόητο χαστούκι στην Φρειδερίκη;;;.(τον Καμμενο τον αναφέρω σαν πρωην ΝΔ και όψιμο "επαναστάτη")

Υ.Γ
Θα ήθελα κάποιος "αριστερός" να μου απαντήση γιατί αν λέω ότι ειμαι Ελληνας αγαπάω την Πατριδα μου δεν επιτρέπω σε κανέναν να καίει την Σημαία μου , στεναχωριεμαι να βλέπω την κατάσταση,με τους κάθε λογης γύρω μου να κάνουν ότι θέλουν , όπως θέλουν και να λένε ότι θέλουν ("ντοπιοι" και ξένοι)ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ,ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ(ειναι κακο αυτο;;),ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ (νέα λεξη της μόδας για να σε θίγει,εμένα μου αρέσει)
Υ.Γ 2
Θα προτεινα στην Χρυσή Αυγή (αφου δεν το κάνει το επίσημο κράτος-πως άλλωστε-κόρακας,κοράκου μάτι;;;δεν πάει)την επόμενη φορά που αναρτήσουν πανώ τα μέλη του ΠΑ.ΜΕ του Κ.Κ.Ε ή δεν ξέρω ποιανού άλλου....ανθελληνικού κέντρου,είτε στην Ακρόπολη είτε οπουδήποτε αλλού , που αποτελεί την ιστορία της Πατρίδας μου , να πραξει τα δέοντα,
γιατι προφανώς κυρία Κανέλη σας έχει ξεφύγει η συγκεκριμένη φασιστική ενεργεια των συντρόφων σας , απο τον σχολιασμό σας.Κάνω την επισημανση αυτή γιατι εσείς την επόμενη φορά είστε ικανοί να γραψεται & συνθήματα στον Παρθενώνα με μπογιά.Ικανούς σας έχω.Είδατε απαιτήσεις που έχω.Τελικά είμαι Φασίστας!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά,ας μείνουμε στην αγάπη για την Ελλάδα και των τριών δημοσιογράφων και της κοπέλας.Τελικά αυτό πρέπει ν'αναδεικνύεται.Τα κόμματα (τουλάχιστον τα περισσότερα)υπάρχουν απλά για να μην βλέπουμε αυτό που πρέπει να βλέπουμε.ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά τα κόμματα.Είναι καλύτερα να την "ψάχνουμε" και να ανταλλάσουμε προβληματισμούς παρά να προσπαθούμε να προτάσσουμε την (έτσι ή αλλιώς) υποκειμενική(και απόλυτα σεβαστή) άποψή μας.Επειδή οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες,πρώτα έρχεται η ενότητα μας ως λαός.Μ'έχει προβληματίσει πάρα πολύ το ότι δεν είμαστε άξιοι, μέχρι στιγμής,να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ισημερινού.