Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Το δόλωμα που βαφτίστηκε "προγραμματική συμφωνία"


Δεν είναι λίγοι οι συμπατριώτες μου, που  όταν  είδαν τα τρία "ρουλεμάν"  του  Ευρωατλαντικού  "άξονα" (Σαμαράς , Βενιζέλος, Κουβέλης),να σχηματίζουν πρώτα  "κυβέρνηση" και μετά να  συμφωνούν σε ένα κοινό πρόγραμμα, αναρωτήθηκαν  πως είναι...
δυνατόν να μπορούν να "φοράνε πρώτα το πανελόνι και μετά το σώβρακο".
Η απάντηση  εκτός απο μαθηματική  (βλ. κεφ. "γεωμετρικοί τόποι") είναι  κυρίως πολιτική και αφορά  στην ουσία  της αποστολής με την οποία είναι  επιφορτισμένοι  οι  τρείς αυτοί  εντολοδόχοι  και δυστυχώς εκλεγμένοι  πολιτικοί αρχηγοί.Και η αποστολή τους  δεν είναι άλλη  παρά να  οδηγήσουν  τους ανθρώπους- ποντίκια - υπηκόους ,σε εκείνη την  τρύπα  της "επιβίωσης" που χρόνια τώρα έσκαβαν  για τους Έλληνες οι ξενοι εντολείς  τους.

¨Οποιος  έχει διαβάσει  το αριστούργημα του Στάϊνμπεκ "Άνθρωποι και ποντίκια" θα καταλάβει ευκολώτερα  την μπόχα  του  βρωμερού δολώματος  που ονόμασαν  στα  βιαστικά  "προγραμματική συμφωνία".Μιας  "συμφωνίας" που φυσικά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους δημοσιοποιημένους  "πέντε άξονες" και  της οποίας τις  λαοκτόνες και εθνοκτόνες εφαρμογές θα τις βιώσουμε  στο άμεσο μέλλον, όπως εξ΄άλλου  είχαμε  βιώσει στο άμεσο παρελθόν και τις "σωτήριες" καμουτσικιές  του Παπανδρέου και του Παπαδήμου  που και αυτοί ήταν  εκ των "αρίστων της κοινωνίας" και εκ των "αρεστών της  τραπεζοπιστωτικής εξουσίας".
Θα σας παραθέσουμε   τους  "πέντε άξονες της προγραμματικής συμφωνίας"  όχι για να  σας  ...κατηχήσουμε στα  βασιλοκομμουνιστικά ιδεώδη  της τριαξονικής  κυβέρνησης , αλλά για να καταδείξουμε  τι άκριβώς  ΔΕΝ  πρόκειται να γίνει  στο άμεσο μέλλον.
Το παρακάτω κείμενο  το αλιεύσαμε απο τη "Ναυτεμπορική" μιας και  είχε την λιγότερη "γλίτσα"  απο τα υπόλοιπα  σχετικά  κείμενα των  άλλων  "εγκύρων" Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης:
Προγραμματική συμφωνία σε πέντε άξονες
NAFTEMPORIKI.GR Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 19:29
 Επέκταση του επιδόματος ανεργίας, αύξηση του ....αφορολόγητου ορίου, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στους στόχους της κυβέρνησης, βάσει της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει πέντε ενότητες και περιγράφει το πλαίσιο στο οποίο η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να κινηθεί σε ορίζοντα τετραετίας ώστε «ν’ αντιμετωπιστεί η κρίση» και «ν’ ανοίξει ο δρόμος προς την ανάπτυξη».
Ειδικότερα, οι πέντε άξονες στους οποίους υπήρξε σύγκλιση απόψεων και αποτελούν άμεσες πολιτικές προτεραιότητες είναι:
-Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.
-Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.
-Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες
- Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος/Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.
- Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Πιο αναλυτικά σε ό,τι αφορά τα ζητήματα για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης έμφαση δίνεται στην ανάγκη παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έτσι ώστε το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα να συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο, αλλά και στην αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλοσυνταξιούχους, πολυτεκνικά επιδόματα κ.λπ, με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.
Στο κείμενο γίνεται παράλληλα λόγος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους, για σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου, για μείωση φορολογικών συντελεστών στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια, για αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων στα ακίνητα με ένα ενιαίο φόρο, ενώ προσπάθειες θα καταβληθούν για να πειστεί η τρόικα και να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.
Σε ότι αφορά σε θέματα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση επενδυτικών πόρων με την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στην αξιοποίηση, «και όχι εκποίηση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και στη διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νεα ΚΑΠ
Σχετικά τέλος με τις άμεσες οικονομικές προτεραιότητες, που δεν χρειάζεται να μπουν στο τραπέζι της επαναδιαπραγμάτευσης, η συμφωνία των τριών προβλέπει ένα νέο φορολογικό σύστημα, ενώ έμφαση θα δοθεί στις αποκρατικοποιήσεις, στην κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων, χωρίς όμως απολύσεις, και στην άμεση καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς.





πηγη