Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κουνέλης: Δε θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές!!!


Εκλογές μέσα στον Ιούνιο "βλέπει" ο Φ. Κουβέλης μετά την άρνηση Τσίπρα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό real...


«Η επόμενη ημέρα και των επόμενων εκλογών, όποτε αυτές γίνουν μέσα στον Ιούνιο, θα καταγράφει τον ίδιο πολιτικό χάρτη. Θα έχουμε τα ίδια ζητήματα και τα ίδια προβλήματα και μάλιστα πολλαπλασιασμένα, γιατί θα έχει τρέξει....
ένα χρονικό διάστημα ενός μηνός, με ό, τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την επιδείνωση των οικονομικών, με άμεση αρνητική αντανάκλαση σε βάρος της κοινωνίας», είπε μιλώντας στον RealFM.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέμεινε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, προκειμένου «το σχήμα να μην είναι εξαιρετικά εύθραυστο, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει την επόμενη μέρα της γέννησής του».

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ανοχή της ΝΔ και τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», στη βάση της συζήτησης για την ενότητα της Αριστεράς.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές, ενώ διευκρίνισε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, τύπου Μόντι, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

«Το πρόβλημα της ενότητας και της αντιμετώπισης του πολυκερματισμένου χώρου της Αριστεράς είναι υπαρκτό. Όταν κάτι γίνεται στη βάση τερτιπιών, επικοινωνιακών τεχνασμάτων, ερήμην και μακριά από ουσιώδεις διαφορές οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, τότε η αναφορά στην δήθεν ενότητα της Αριστεράς είναι τουλάχιστον υποκριτική και ψευδεπίγραφη» κατέληξε ο κ.Κουβέλης.

«Εμείς θέλουμε να υπάρχει μια κυβέρνηση που θα ενσωματώνει το μήνυμα των εκλογών που έγιναν πριν από 7 ημέρες. Δεν είναι δυνατόν το κόμμα το οποίο εξέφρασε, έστω με το 16,8%, μια ουσιαστική αντίθεση στο μνημόνιο με το δικό του τρόπο, να μην είναι μέσα και να υπάρξει μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει μεν πλειοψηφία λόγω εκλογικού νόμου στη Βουλή, 168 έδρες αν πάνε μόνο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά στην πραγματικότητα θα εκφράζει το 39% του ελληνικού λαού» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

«Μια κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα δείχνει ότι γίνεται μια μεγάλη, ευρύτατη προσπάθεια, όλων των πολιτικών δυνάμεων, ή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων, να αντιμετωπίσουν τα υπαρκτά προβλήματα» προσέθεσε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
epikaira.gr
hassapis-peter. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κάτσε πρώτα να μπείς στη βουλή και τα λέμε