Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς αναδείχθηκε πρόεδρος στη Σερβία



 Ο ηγέτης της Πατριωτικής Σερβικής  αντιπολίτευσης, Τόμισλαβ Νίκολιτς, διακηρύσσοντας τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές είπε πως η χώρα «δεν θα ξεστρατίσει από τον ευρωπαϊκό δρόμο της». Ο Νίκολιτς, πρώην σύμμαχος του αποθανόντος ισχυρού άνδρα της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, νίκησε στ...ο δεύτερο γύρο τον νυν πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς.


Ο απερχόμενος πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, παραδέχθηκε την ήττα του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον ηγέτη της δεξιάς αντιπολίτευσης.
Πρόεδρος από το 2004, ο Τάντιτς απηύθυνε έκκληση η χώρα να συνεχίσει να επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

«Καλώ όλους τους πολιτικούς παράγοντες να διατηρήσουν το στρατηγικό προσανατολισμό της Σερβίας προς την ΕΕ», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς αναμένεται να λάβει γύρω στο 49,4% των ψήφων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CESID, έναντι 47,4% του Τάντιτς.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και ένα site που μιλάει για "πατριωτισμό" γιατί αλλού που στηρίζουν τους δικούς μας δωσίλογους, μόνο φασίστα που δεν τον έχουν πει....