Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ 2000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ


ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Χρειάστηκε να πέσουν φουκαράδες απεγνωσμένοι πολίτες από τα μπαλκόνια, να κρεμαστούν και να αυτοπυροβοληθούν οικογενειάρχες, να χαθούν χλιάδες ανθρώπινες ζωές για να κριθεί μόλις σήμερα, η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μέτρο...
αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.

24 ώρες μετά την ακραία ενέργεια απόγνωσης συμπολίτη μας να σκαρφαλώσει πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ για να επανασυνδέσει το ρεύμα που του είχαν κόψει με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί και να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι δικαστές έκριναν ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης κ.λπ.

Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις (που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα, την κατανομή φορολογικών βαρών κ.λπ.) ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες.

Και αυτό γιατί – σύμφωνα με την απόφαση – το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.

Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αντίθετο σε συνταγματικές διατάξεις και στην ΕΣΔΑ και δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος.

Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.

Ντροπή. Τίποτα άλλο.
πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ 2000 ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ...

koursaros είπε...

Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ (ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ,ΥΠΗΡΕΤΕΣ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΩΣΙΒΙΑ ΒΑΡΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΕΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.............ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ) ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΤΟΙΜΗ ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΦΟΥ ΟΙΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Η ΣΕ ΧΡΥΣΟ……………..ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΩ (ΑΥΞΑΝΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ 2000 +++++)

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ,ΕΙΝΑΙ 5000 ΚΑΙ.... ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ???? ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΛΟΜΑΣΩΝΟΙ !!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Η διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού είναι αντισυνταγματική.

Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Τι έκανε η ΔΕΗ?

Το ποσό που καταβάλλαμε για το ρεύμα πήγαινε στο χαράτσι. Βλέπετε ήταν ενσωματωμένο στο λογαριασμό. Έτσι λοιπόν μετά από τρεις λογαριασμούς ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ του χαρατσιού που δεν είχε καλυφθεί από τα χρήματα που είχαμε πληρώσει (για το ρεύμα, όπως πιστεύαμε εμείς) πηγαίνει στην εφορία και το ανεξόφλητο ποσό μένει στη ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι είναι οφειλή απέναντι στη ΔΕΗ και αν δεν εξοφληθεί γίνετε ΝΟΜΙΜΗ διακοπή ρεύματος.

Μας δουλεύουν κανονικά κι εμείς τους κοιτάμε και όχι μόνο τους κοιτάμε αλλά κάποιοι συνεχίζουν να τους ψηφίζουν.