Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πολιτικές ασυναρτησίες Κουβέλη!


Σε δηλώσεις του, μετά την συνάντησή του με τον ΠτΔ χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης, μας είπε ότι τα κόμματα θα πρέπει να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση με τη σειρά που τα..
εξέλεξε ο λαός. Δηλαδή κατά σειρά εκλογής η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και θα βοηθήσει και η ΔΗΜΑΡ, όπως είπε. Κάπου εκεί πρόσθεσε δειλά ότι μπορούν να βοηθήσουν και άλλες δυνάμεις που το επιθυμούν.

Η δήλωση όμως αυτή του κ. Κουβέλη περιέχει τα εξής πολιτικά ατοπήματα:...


1) Που ξανακούστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, πως θα πρέπει να συνεργάζονται κυβερνητικά τα δύο πρώτα κόμματα; Αυτό στην ουσία καταργεί την αξιωματική αντιπολίτευση. Συνεργάζονται πάντα το πρώτο ή το δεύτερο κόμμα, με άλλα μικρότερα κόμματα (π.χ. Γερμανία) προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

2) Γιατί ο κ. Κουβέλης όταν βάζει στη σειρά τα κόμματα που θα πρέπει να συγκυβερνήσουν, παραλείπει τα πάνω από την ΔΗΜΑΡ κόμματα, των ΑΝΕΛΛ και της ΧΑ; Γιατί τα παραλείπει αυτά τα κόμματα; μήπως δεν τα ψήφισαν Έλληνες πολίτες; Να μας πει ο κ. Κουβέλης αν συγκυβερνά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή όχι; Αν αυτός δεν θέλει και κάνει εξαιρέσεις ελληνικών κομμάτων, γιατί να μην κάνουν και οι άλλοι εναντίον του;

3) Το σοβαρότερο. Αφού ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι είναι για το καλό του τόπου να συγκροτηθεί κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, ας συγκυβερνήσει ο ίδιος με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δέχονται τα δύο αυτά κόμματα και ταυτόχρονα θα είναι και απόλυτα νόμιμοι, αφού θα διαθέτουν 168 έδρες. Αυτό δεν μας λέει το Σύνταγμα;

Ας αφήσει λοιπόν τις πολιτικές φοβίες, τις κομματικές αντιπαλότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους μικρομματικούς υπολογισμούς του πολιτικού κόστους ο κ. Κουβέλης.
Ιδού η Ρόδος. Ας σώσει την πατρίδα, αν πραγματικά θεωρεί ότι αυτό πρέπει να κάνει.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mην εμπιστευεστε μυστακοφορους.