Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Εικόνες οργής απο τα δικαστήρια της Σπάρτης – Οι πολίτες αποθέωσαν με χειροκροτήματα τον Σπαρτιάτη που σκότωσε ληστή-ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ



Πρωτοφανής και δικαιολογημένη η εξέγερση των πολιτών της Σπάρτης σήμερα Σάββατο 5 Μαϊου 2012. Ώρα 16:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης. Σπαρτιάτες αλλά και Φαρίτες πολίτες συγκεντρώνονται περιμένοντας την Αστυνομία να φέρει με τη διαδικασία του αυτόφορου....
τον ιδιοκτήτη αποθήκης που τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στην Τραπεζοντή, πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό που προσπάθησε να κλέψει υλικά εργολαβίας.


Οι εκατοντάδες πολίτες, όλοι θύματα της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή, κατέφθασαν αποφασισμένοι να προειδοποιήσουν κάθε Αρχή ότι είναι αναγκασμένοι, πλέον, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Μετα από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές τελικά τα περιπολικά της Αστυνομίας καταφθάνουν αλλά μπροστά στην οργή των πολιτών και στις έντονες αποδοκιμασίες κατα της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματούν.
Εκπρόσωποι των πολιτών διαβεβαιώνουν τον επικεφαλής της Αστυνομίας κ Χασάπη ότι ο κρατούμενος όχι μόνον δεν κινδυνεύει αλλά αντίθετα θα αποθεωθεί. Αυτό και γίνεται όταν τελικά εμφανίζεται ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία Έλληνας ιδιοκτήτης αποθήκης υλικών.
Οι πολίτες τον χειροκροτούν ασταμάτητα. Αυτός κλαίει.
Φωνές «Άξιος» και «Αθώος» συγκλονίζουν το Δικαστικό Μέγαρο και αντηχούν στους διαδρόμους της Εισαγγελίας. Κατηγορούμενος, συνήγορος και Αστυνομική συνοδεία ανεβαίνουν στον Ανακριτή.
Πρόκειται για έναν πολίτη που αναγκάστηκε να προστατεύσει την περιουσία του και τη ζωή του πυροβολώντας και σήμερα είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι πολίτες αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί ξεσπούν και καταγγέλλουν ότι: «δεν υπάρχει κράτος», «δεν υπάρχει δικαιοσύνη», «πρέπει να πάρουμε τον Νόμο στα χέρια μας…», «σήμερα Ρουμάνος, αύριο Ρομά νεκρός»
Οι ώρες είναι δύσκολες. Χρειάζεται ψυχραιμία απ’ όλους. Το «κακό» μπορεί πολύ σύντομα να επαναληφθεί.

Βράζει το αίμα όσων έχουν υποστεί κλοπές και ζημιές στις περιουσίες τους, από θρασύτατους ληστές και κακοποιούς.

Η Πολιτεία έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και ανήμπορη να ελέγξει τη έξαρση της εγκληματικότητας. Φαίνεται ότι οι πολίτες αυτοοργανώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Είναι προφανές ότι οι αρχές του τόπου ( Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Εισαγγελία) πρέπει να συσκεφθούν άμεσα και να δρομολογήσουν ενημέρωση προς την κοινωνία αλλά και συγκεκριμένα μέτρα.

Στο notospress.gr επανειλημμένα γράφουμε για το πρόβλημα, για το αδιέξοδο, για την προκλητική υποβάθμιση της ζωής των πολιτών και για την απόλυτη ανασφάλεια που μπορεί να οδηγήσει και σε αυτοδικίες.

Ομάδες κακοποιών αλλοδαπών και Ρομά, ίσως κι Ελλήνων, δρουν ανενόχλητοι και καθημερινά «σαρώνουν» ότι βρουν μπροστά τους. Η αυτοδικία δεν είναι λύση, προκύπτει όμως από την βάναυση κι επικίνδυνη πλέον θρασύτητα των κακοποιών.

NOTOSPRESS.GR

greeknation

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

elpizw to dikastirio na ferthei analoga opos prepei se kathe dolofono. akou kei, na parei ton nomo sta xeria tou o m....s. osoi to nomizoun ayto prepei episeis na symfonoun me tin praksi tou astynomikou pros ton mikro aleksandro

Ανώνυμος είπε...

Τράβα ζήσε ρε υποκατάστατο-homo, αν είχε φάει αστυνομικό θα φώναζες μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου που γράφεις παραπάνω καλά κάνεις και απαντάς έτσι και αυτό γιατί μάλλον ο τρόμος δεν σου έχει χτυπήσει την πόρτα .
απάντησε μου αν έχεις την καλοσύνη αν αύριο μπουν στο σπίτι σου σκοτώσουν την ανήμπορη να αντιδράσει μάνα σου ή βιασουν την γυναίκα σου η κόρη σου θα έχεις τις ίδιες απόψεις ;
Είμαι πατέρας δυο παιδιών από την Πάτρα
Μετά από δυο φορές που μου άνοιξαν το σπίτι
( ευτυχώς δεν είμασταν μέσα ) αναγκαστικά αγορασα περιστροφο ( που δεν έχω παει ποτέ ούτε για κυνήγι ) και τώρα προσπαθώ να μάθω την γυναίκα μου να το χρησιμοποιεί .
Και που είστε όλοι εσείς που βγάζετε εύκολα άποψη θυμηθείτε και αυτό ...
ΚΑΛΙΟ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ...
ΚΑΛΙΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑ ΠΑΠΑΔΕΣ...
Αυτά τα λίγα είχα να πω.
Βέβαια δεν χρειάζεται να πω τι θα ψηφίσω αύριο...
Όσο και αν κάποιοι άνθρωποι είναι ακραίοι μετά από τόσα χρόνια που ψήφιζα τους ´´ δημοκράτες ´´ είδα ότι μόνο αυτοί βοήθησαν τον κόσμο της Πάτρας όταν Πακιστανοί κουρδοι και κάθε λαθροφωνιας έκαιγε την Πάτρα και έκλεβε τις περιουσίες μας .
Οι ακραίοι καιροί θέλουν και ακραίες λύσεις .
Υ.γ βαρέθηκα να φοβάμαι μέσα στην ίδια μου την χώρα ...

Ανώνυμος είπε...

"Κύριε" 2 18 θα στο πω απλά .

Αν φοβάσε παλιό μαλάκα ξεσηκώσου και άλλαξε την κοινωνία γύρω σου,μα πρώτα άλλαξε τον ευατό σου .

Σταματήστε να σκέφτεστε με το ένστικτο της επιβίωσης και βάλτε λίγο μυαλό στο κεφάλι σας ,με αυτό το μυαλό έστω και λίγο, προσπαθήστε να γίνετε καλύτεροι ,πιο ενεργοί σαν πολίτες και πιο ΑΝΘΡΩΠΟΙ .
Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξετε και τους νόμους και την κατάσταση που υπάρχει σήμερα .

Αν σκέφτεστε οπως ο "κύριος" ,γυρνάμε χρόνια πίσω σε άλλου είδους κοινωνίες ,που επειδή δεν έχεις τα αρχίδια να αλλάξεις την πολιτική κατάσταση έψαχνες ακραίες λύσεις ,ακραίες παπαριές τις λέω εγώ .

Σταματήστε να είστε πίθηκοι .
Εχουμε εξελιχθεί απο τότε ,αν και ακόμα δεν έχουμε βελτιώσει την μνήμη μας οπως παρατηρώ .
Και το ριτό οποιος δεν μαθαίνει απο την ιστορία την ξαναζεί μακάρι να μην επαληθευτεί ,αλλα με σκέψεις οχλου και αυθόρμητου ενστικτου χωρίς ΛΟΓΙΚΗ πιστεύω πάλι τα ίδια σκατά θα κάνουμε .
Μακάρι να μην επαληθευτώ .
Αλλα αυτο δεν εξαρτάτε μονο απο εμένα αλλα απο το κατα πόσο ολοι μας θα δείξουμε λογική και θα συμπεριφερθούμε σαν πραγματικοί πολίτες και όχι σαν όχλος .

Και ολα αυτά(σκοτωμοί,παίρνω τον νόμο στα χέρια μου επειδή δεν έχω τα αρχίδια να τον αλλάξω ....και πολλά άλλα ) γτ ο "κύριος" απο πάνω βαριέτε να αλλάξει τον ευατό του και βαριέτε να αγωνιστεί .

Αχχχχχ ρε τσουτσέκια εξωστρακισμός που σας χρειάζετε .

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρός Αλέξανδρος τι είναι ? κανένας άλλος μπουκαδορος εγκληματίας? ε τοτε ναι ρε , συμφωνουμε να το φαει και μπατσος και οποιος θελει . Τι να κάνουμε ? Μονο εσεις οι ανωμαλλοι και απλυτοι ειστε με το εγκλημα . ΆΝΤΕ γεια ρε ΆΝΤΕ γεια...ξοανα , αύριο σχολατε

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 2.18

Ανώνυμος είπε...

Σε τι καταστάσεις μας έχουν φέρει Θεέ μου; Πόσο πολυ έχουν αλλαξει τα πράγματα ; Καλο κουράγιο συμπολίτες μου...

Ανώνυμος είπε...

"Παλιομαλακά " 4.13 ( μην τολμησετε να το κοψετε ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ τον απλυτο να βριζει τους σχολιαστες σας, εσεις που και καλα φιλτραρετε τα μη μυνήματα )

1) αυτός οπλιστικε και πλυθηκε άρα αντίθετα με εσένα βελτίωσε τον εαυτο του

2) μας απάλλαξε απο ένα αποβρασμα , άρα βελτίωσε και την κοινωνία μας

3) οι εξοστρακισμοι ( γιατι βεβαίως είσαι αμόρφωτος ) απαιτούσαν ψηφοφορία . Εσείς οι απλυτοι είστε η μειοψηφία της μειοψηφίας . Ποιον να εξοστρκισεις ρε κακομοιρη ? ΤΟΛΜΑΣ να πας σε καμία ψηφοφορία / δημοψήφισμα για τις λαθρολαγνικες φίλοεγκληματικες ιδεοληψιες σας? ε ? στήσει οποία κάλπη θες για οποίο ζήτημα θες και θα δούμε ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΕΙ ! ΣΟΥΡΓΕΛΟ