Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΕΩΣ ΚΑΙ 30% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ


Υψηλότερα ποσά για τους λογαρισμούς του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 30% πληρώνουν πολλά νοικοκυριά, σύμφωνα με "Τα Νέα". Το γεγονός οφείλεται όχι μόνο λόγω των αυξήσεων που επιβλήθηκαν στις χρεώσεις της κιλοβατώρας, αλλά και των...

υψηλών κλιμακωτών χρεώσεων που επέβαλε η ΔΕΗ στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).
Οι ΥΚΩ είναι το αντάλλαγμα ποι εισπράττει κάθε χρόνο η ΔΕΗ μέσω των τιμολογίων ώστε να παρέχει στους κατοίκους των νησιών ρεύμα στις ίδιες τιμές με την υπόλοιπη -ηπειρωτική- χώρα. Οι ΥΚΩ επιβάλλονται στους λογαρισμούς του επόμενου έτους. Οι αυξήσεις που επέβαλε εφέτος η ΔΕΗ σε αυτές τις χρεώσεις από τον Ιανουάριο είναι 3.395% στις χαμηλές έως 800KW καταναλώσεις, 32% έως 1.600KW, 38% έως 2.000KW και 26% έως 3.000KW. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η ζήτηση από το δίκτυο διανομής (δηλαδή από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις) αυξήθηκε κατά 7,9%, αύξηση η οποία οφείλεται κυρίως στην επιλογή της χρήσης κλιματιστικού για θέρμανση, αντί του πετρελαίου θέρμανσης.
ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

κι ακόμα που 'σαι... Η χοντρική τιμή υπερδιαπλασιάστηκε (ΜΟΝΟ από το αέριο) και αυτό μπήκε κυρίως στις τρύπε2ς του ΔΕΣΜΗΕ (και αυτού του καινούργιου ΛΑΓΜΗΕ ή δεν ξέρω τι). Δηλαδή ΔΕΝ έχει φανεί στον καταναλωτή ακόμα. Και ακόμα ΤΩΡΑ αρχίζουν τα αιολικά που τριπλασιάζουν (300% πάνω) και τα φ/β που 10πλασιάζουν (1000% πάνω).

Να το ξαναπώ; ΤΩΡΑ θα αρχίσονυ να φαίνοτναι οι ΑΠΕ και πάνε για 40% (!) ΑΠΕ -- που δεν είναι εφικτό, πες 20%. Όταν ανεβάσεις το 20% του ρεύματος από ΑΠΕ κατά 500% και έχει ήδη ανεβάσει την βάση κατά 200-300%, πες μου ΠΟΥ θα πάει το ρεύμα, και τι επιπτώσεις θα έχει στην απασχόληση γενικά.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΙΑ, ΡΕΥΜΑ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΤΡΑ.....ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ...

ΑΥΞΗΣΕΙΣ , ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΦΟΡΟΙ, ΦΠΑ, ΤΕΛΗ......ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΤΑ 22% ΜΕΙΟΝ!!!
ΞΥΛΟ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟ!!