Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ (VIDEO)


greek_fighterΈνα παιδί... μάχεται για τη ζωή του!
Της Πηνελόπης Ντρες

Ρίγος, φόβος, αβεβαιότητα, ασθένεια, μαύρο χρώμα, αδιέξοδο, απελπισία... αρχικά αυτά που μου ήρθαν στο μυαλό όταν ξεκίνησα να γράφω, να ψάχνω, να ρωτάω... τι είναι τελικά η λευχαιμία; Κι ύστερα ξανασκέφτηκα... αυτό το παιδί βρίσκεται σε ρίνγκ και μάχεται τον χειρότερο αντίπαλό του. Τον πιο δύσκολο από όλους. Και είναι ανάγκη αυτή τη φορά... ο Ορέστης να βγάλει τον αντίπαλο νοκ άουτ.... έστω κ στον τρίτο γύρο του ματς.... Μόνο που αυτός ο αγώνας είναι... αγώνας ζωής....

Η λευχαιμία από την αρχή αναπτύσσεται στο μυελό των οστών και στο αίμα, έτσι ο καθένας καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μια ασθένεια ανεξέλεκτη και αναρχική... Δεν υπολογίζει ούτε τα χρόνια, ούτε την ηλικία, ούτε τη δίψα για ζωή ενός ατόμου. Τα λευχαιμικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται...., ο μυελός των οστών δεν λειτουργεί κανονικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι λόγω αναιμίας, αιμοραγίας και μόλυνσης. Κι όμως υπάρχει πάντα ελπίδα... Κι όποιος επιμένει και ελπίζει.... βγαίνει πάντα νικητής!
marathonios_big
Οι Έλληνες που αυτό το καιρό βλέπουν τη χώρα τους να καταρρέει οικονομικά, ηθικά , πολιτικά.... οι Έλληνες που τους γέμισε η κάθε κυβέρνηση φόρους και χαράτσια.... οι Έλληνες της διπλανής πόρτας στέκονται πάντα σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Γιατί οι Έλληνες έχουν ψυχή... και σιδερένια θέληση. Σε έναν μαραθώνιο... ένεργειας, αγάπης και οικονομικής ενίσχυσης για τον Ορέστη... δεκάδες έχουν συμβάλλει μέχρι σήμερα συμμετέχοντας στα προγράμματα γυμναστικής , δίνοντας απλά 10 ευρώ για να συγκεντρωθεί ένα ποσό για φάρμακα και ιατρική περίθαλψη του αθλητή.