Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σ. Δήμας: «Προτεραιότητα η ανακήρυξη της ΑΟΖ»


Τελικά το ακούσαμε και αυτό: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου σε ότι αφορά θέματα Εξωτερικής πολιτικής είναι η ανακήρυξη της Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας σε ομιλία του στη Βουλή.

Το θέμα είναι πως ο Σ. Δήμας μπορεί να βλέπει ως ...
προτεραιότητα την ανακήρυξη ΑΟΖ τον πρωθυπουργό όμως τον ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη προτεραιότητα και εάν ναι, τι απάντησε ο ίδιος;

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου για τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του στον υπουργικό θώκο. Στην ομιλία του ο Σ. Δήμας αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την χώρα.

Αναφορικά με το Κυπριακό και την Τουρκία, ο Σ. Δήμας έκανε σαφές το δικαίωμα της Κύπρου να προβεί στις ερευνητικές προσπάθειες στην ΑΟΖ ενώ σύνδεσε το θέμα με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και την προσπάθεια της Τουρκίας να εισέλθει στην ΕΕ.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε πως η χώρα μας επιδιώκει την ανακήρυξη ΑΟΖ όχι μόνο με την Τουρκία αλλά και με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει πως το ζήτημα είναι προτεραιότητα για την Αθήνα, ενώ έχει τεθεί μετ’ επιτάσεως στις διαβουλεύσεις και με την Αλβανία, με την οποία εκκρεμεί η επικύρωση της συμφωνίας από το κοινοβούλιο της χώρας, αλλά και με την Λιβύη και την Αίγυπτο, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι πολυ κοντα..."στην Ελλαδα θα πεσει η κυβερνηση και θα παμε σε εκλογες. τοτε ακριβως η χουντα που θα κυβερνα την τουρκια θα μας επιτεθει"...ακουμε για τα τανκς που μας δινουν απλοχειρα-τσαμπα (οχι οτι το μυαλο μας παει οτι το κανουν επιτηδες για να προκαλεσουν τους τουρκους), επισης ακουμε για την κηρυξη ΑΟΖ πραγμα το οποιο επρεπε να εχει γινει δεκαετιες τωρα!!!
Και συνεχιζουν καποιοι με το να λενε ολα αυτα ειναι συνομωσιες και λογια του αερος κανεις δεν θελει τον πολεμο...
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΛΟΙΠΟΝ...ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!!!Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΛ. ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ...
Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ, ΑΚΟΥΕΤΩ...

Υ.Σ Προς τους συνανθρωπους που τα γνωριζουν αυτα αλλα και σε αυτους που δεν τα γνωριζουν παραθετω ενα λινκ το οποιο αναφερει λεπτομερως αυτα που θα ακολουθησουν. Το ειχα στειλει και στους διαχειριστες αλλα απο το ενα αυτι μπηκε απο το αλλο βγηκε...

http://iliaxtida.wordpress.com/2011/06/09/profities/