Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του - Τον βρήκαν νεκρό με 8 σφαίρες


Ο ρεπόρτερ Χαντζιμουράντ Κάμαλοφ δολοφονήθηκε κοντά στο γραφείο του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Τσέρνοβικ. Σύμφωνα με τις αρχές, υπέστη τραύματα από τουλάχιστον οκτώ σφαίρες.
"Το Νταγκεστάν και ο Βόρειος Καύκασος είναι γνωστό πως βρίσκονται ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για τους δημοσιογράφους", δήλωσε η εκπρόσωπος του...
ΟΑΣΕ για θέματα ΜΜΕ Ντούνια Μιγιάτοβιτς στη Βιένη, καλώντας τις ρωσικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι δημοσιογράφοι στην περιοχή θα μπορέσουν να εργάζονται χωρίς φόβο.


"Είμαι θορυβημένη από αυτήν την δολοφονία, η οποία είχε στόχο μια εφημερίδα που ήταν γνωστή για την ερευνητική της δουλειά", είπε. Ο Κάμαλοφ είχε ιδρύσει την Τσέρνοβικ, που είχε προβεί σε αποκαλύψεις για σειρά σκανδάλων και εγκλημάτων.

Τουλάχιστον 32 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στη Ρωσία από το 1992, σύμφωνα με την οργάνωση Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ). "Ο φόνος του Κάμαλοφ αποτελεί θανάσιμο πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) καταδίκασε επίσης την δολοφονία του Κάμαλοφ. Είναι "ο τέταρτος δημοσιογράφος που δολοφονείται στη Ρωσία εντός 2011. Και αυτό επιβεβαιώνει την επονείδιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ρωσία (. . .), μια χώρα επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους", ανέφερε η Γκαλίνα Σιντόραβα, στέλεχος του IPI.

"Καλούμε τις αρχές, τις ομοσπονδιακές και αυτές στο Νταγκεστάν, να διεξάγοΟ ρεπόρτερ Χαντζιμουράντ Κάμαλοφ δολοφονήθηκε κοντά στο γραφείο του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Τσέρνοβικ. Σύμφωνα με τις αρχές, υπέστη τραύματα από τουλάχιστον οκτώ σφαίρες.υν τις έρευνές τους κατά τρόπο ώστε όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το βάρβαρο έγκλημα να συλληφθούν, να προσαχθούν στην δικαιοσύνη και να καταδικαστούν. Δυστυχώς, οι έρευνες ουδέποτε κατέληξαν έτσι σε αυτή τη χώρα όποτε δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν εξαιτίας της δουλειάς τους", πρόσθεσε η Σιντόραβα.

Ο Κάμαλοφ δεχόταν απειλές κατά της ζωής του εδώ και δύο χρόνια.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ
ΕΧΕΙ ΙΟΥΣ
http://lnfaw.blogspot.com/2011/12/blog-post_8979.html