Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ολική επαναφορά: Το Ρωσικόν, το Αγγλικόν, το Γαλλικόν κόμμα της Ελλάδος! (Μέρος Γ)


Την επομένη των εκλογών του 2009, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ (με την βοήθεια του κ. Προβόπουλου) αλλάζει τον κανονισμό και... διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, και διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10).

Ο ΓΑΠ το 2010, καταργεί τον τίτλο “Εθνικής” από το....
Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία, καταργεί το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, υποβαθμίζοντας και το Υπουργείο Αιγαίου σε γραμματεία.

Η δήλωση του κυρίου Νίκου Παπανδρέου το 2004, είναι αποκαλυπτική, του πώς αισθάνεται και πως βιώνει την Ελληνικότητά του: «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός .... Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».

Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)...Και για του λόγου το αληθές μπείτε εδώ
http://www.promitheasblog.com/2010/06/blog-post_5996.html.

Να επανέλθουμε στο “δια ταύτα”, όμως, ομάδα ξένων, κυρίως αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες (όμιλοι Λάτση, Βαρδινογιάννη) έχουν έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σεσύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που θα βρεθούν στον ελλαδικό χώρο.

Από την απόλυτη άρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξή του στις αρχές Δεκεμβρίου 2010, σε ότι αφορά την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και τις “άθλιες” ειρωνείες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Βουλή σε όσους υποστήριζαν την ανάγκη διερεύνησης πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων στον ελλαδικό χώρο, περάσαμε στην ίδρυση αντίστοιχου φορέα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων (ΔΕΣΦΑ).

Μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη την επαύριο των δηλώσεών του για τις άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομίας, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Jose Fernandez, τη βοηθό Υφυπουργό Ενέργειας αρμόδια για την Ευρώπη, δρ. Phyllis Yoshida, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη, τους Daniel Stein και Rebecca Neff, συμβούλους του Ειδικού Απεσταλμένου για θέματα Ενέργειας Ευρασίας, Πρέσβη Richard Morningstar.Αυτή η ομάδα έχει κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις με τις μεγάλες πολυεθνικές πετρελαίου τις περίφημες «7 αδελφές» (ESSO, Shell, BP, Chevron, Τexaco κλπ).

Βέβαια πάντα σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Shell, Ρομπ Ράουτς, υπάρχουν αποθέματα περί τα 2 δισ. βαρελια τα οποία θεωρητικώς καλύπτουν τις ανάγκες μας για 20 χρόνια.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα ή εν πάση περιπτώσει το κοίτασμα με την υψηλότερη βεβαιότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων βρίσκεται νοτιοατολικά της Κέρκυρας, κοντά στους Οθωνούς. Στο Αιγαίο η περιοχή του Μπάμπουρα κοντά στη Θάσο (θέμα το οποίο ανέδειξαν πρώτοι οι AegeanTimes.gr πριν δεκατρία χρόνια)

Η περιοχή του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου είναι κατά τον ταπεινό μου ισχυρισμό, το νέο “EL-DORADO”, σε αυτήν την περιοχή μετατοπίστηκε το “ενδιαφέρον” των οικονομικά ισχυρών ανά τον πλανήτη, και το “πάρτυ” ξεκίνησε, με τίς όποιες επιπτώσεις συνεπάγεται στον γεοπολιτικό χάρτη της περιοχής.

Στήθηκε εις βάρος του Ελληνικού λαού ένα πολύ καλά σχεδιασμένο "πολιτικό πραξικόπημα", με μοναδικό στόχο την καταλήστευση του πλούτου του, με την σύγχρονη φτωχοποίησή του, για να μήν μπορεί να αντιδράσει.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η μέχρι το 2009 “σιωπή των αμνών”, και η σύγχρονη ανακάλυψη τών αξιοποιήσημων υδρογονανθράκων με το θεόρατο χρέος της χώρας. ΤΥΧΑΙΑ!

Αποτελεί πιθανολογικά, να συντελεστεί αυτό το συμβάν, ως σύμπτωση, ένα “θαύμα”.Και επειδή στα μαθηματικά δεν υπαρχουν“θαύματα”, αυτή η σύμπτωση αποτελεί την “κορυφή του παγόβουνου”, αλλά όχι το "παγόβουνο".

Τό "παγόβουνο" αποτελεί αντικείμενο επισταμένης έρευνας απο ειδικούς επι του είδους, και όχι μόνον.

Σε αυτόν τον πολύπλοκο σχεδιασμό και την ακριβή εφαρμογή του διαχρονικά, “συνέδραμε” ουσιαστικά, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, εκχωρώντας πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, καταργώντας στην πράξη, την "λαική κυριαρχία", και γενικότερα "ανέχτηκε" την “κατάκτηση” και καταλήστευση του πλούτου της χώρας απο τους ξένους.

Υπογράφοντας “μνημόνια”, μεσοπρόθεσμα προγράμματα, και εφαρμοστικούς νόμους, συμβάσεις και συμφωνίες υπο το “σκότος”και την πλήρη άγνοια του Ελληνικού λαού.

Σαρώνοντας κάθε εισόδημά του, απαξιόνωντας πλήρως το βιοτικό του επίπεδο και φτωχοποιόντας τον, του στερεί (το διαμορφωμένο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα), κάθε δυνατότητος να αντιδράσει, να ενδιαφερθεί, να συμμετάσχει.
Άρα το “πεδίον” ήταν και είναι ελεύθερο για κάθε είδους “δράση” απο τους αντίστοιχους επιτήδειους.

Μόνον τυχαίο γεγονός δεν είναι η "μή κατασκευή" του αγωγού "Μπουργκάς-Αλεξανδούπολη", παρ`ότι εξυπηρετεί καθ`ολοκληρίαν τα Εθνικά συμφέροντά μας.

Στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στην “νέα” θέση του ότι η κυβέρνηση του κ. Λ.Παπαδήμου που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ την ΝΔ και το ΛΑΟΣ, θα πρέπει να μείνει για "σημαντικό χρονικό διάστημα"(δηλ. πέραν της ήδη συμφωνηθείσης ημερομηνίας της 19/02/2012) στην εξουσία, άσχετα αν η συμφωνία που είχε επιτευχτεί μεταξύ των κομμάτων προσδιόριζε σε γενικές γραμμές την ημερομηνία των εκλογών.

Ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε η διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα που αφορούν το οικονομικό μέλλον της χώρας να γίνει τώρα, που συμμετέχουν και τα τρία κόμματα και όχι μετά τις εκλογές, απο τίς οποίες πιθανόν να προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση.

Για τον πρώην πρωθυπουργό η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την αποδοχή και εφαρμογή σκληρών οικονομικών μέτρων με την συμφωνία-παγίδα των υπολοίπων δύο κομμάτων ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της απόφασής του για“δημοψήφισμα” και επανέλαβε ότι πήρε αυτή την απόφαση, διότι δεν υπήρχε συναίνεση στη χώρα για την προώθηση των απαραίτητων αλλαγών.

Ο άνθρωπος εκτός από την “τσίπα”, έχασε και το μέτρο, είναι πλέον όπως όλοι αντιλήφθηκαν ένας “αμετανόητος” μέτριος πολιτικός.

Το ότι συμφώνησε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, καλώς ή κακώς, με τα υπόλοιπα δύο κόμματα για την χρονική διάρκεια της κυβέρνησης του κ. Λ.Παπαδήμου, δεν τον εμποδίζει να μιλά ύστερα απο διάστημα, μόλις μερικών εβδομάδων, για το τελείως αντίθετο, για μεγαλύτερη διαρκεια ζωής της κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου.

Ούτε “ιερό ούτε όσιο”, μόνον η πολιτική “διάσωσή” του τον ενδιαφέρει, τίποτα άλλο.

Εκτιμά πιθανόν ότι περνώντας ο χρόνος θα ξεχάσουμε τα ‘κατορθώματά” του.

“Πλανάται πλάνην οικτράν”

Τελικά, τίποτα σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, δεν είναι "τυχαίο"!

Άξιοι της μοίρας των, οι "αφελείς", όχι οι "αγνοούντες"!
aegeantimes.gr