Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Τι κάνει ο Παπανδρέου τώρα που δεν είναι πρωθυπουργός; Μαθαίνει τί είναι τα ..CDS!!!


Επιστολές σε ευρωπαίους αξιωματούχους έστειλε ο Γ. Παπανδρέου, αφού επέστρεψε από τις «δουλειές» που είχε ..στην Ευρώπη, με τους ..ευρωπαίους αξιωματούχους!

Μάλιστα, απέστειλε δυο επιστολές, την πρώτη προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του...
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την δεύτερη προς τους Ηγέτες των 26 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy, η οποία κοινοποιείται στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εμάς μας έκαναν εντύπωση (το λέμε κόσμια) πολλά, αλλά σταθήκαμε σε ένα σημείο της επιστολής Νο2: ”συχνά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να βελτιώσουμε τη δημοκρατική εποπτεία των οίκων αξιολόγησης, να τύχουν ρύθμισης τα συμβόλαια CDS, να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία, να αποκαλύψουμε τους φορολογικούς παραδείσους και να υπάρξει διαφάνεια στην περίπτωσή τους, στην πράξη δεν το κατορθώσαμε.”

Τελικά έμαθε ο πρωθυπουργός τί είναι τα CDS, ή το γράφει γιατί το είπε χθες η Fitch ότι είναι ανοιχτή σε επαναπροσδιορισμό του credit event και το πρόσθεσε για να φαίνεται ενήμερος;