Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η Ουγγαρία δεν “ καλοβλέπει” πλέον το ευρώ!


Image Η Ουγγαρία, που το περασμένο διάστημα υποχρεώθηκε να περάσει από τη λεγόμενη διαδικασία του “ υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος”, να καταφύγει στη βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ για να ξεπεράσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, βίωσε μια πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική κρίση. Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε αυτές τις...
επίπονες διαδικασίες και βρίσκεται πλέον στον προθάλαμο της ένταξής της στη ζώνη του ευρώ, τώρα δεν δείχνει και τόσο… πρόθυμη για κάτι τέτοιο!
Η κρίση χρέους που ταλανίζει την ευρωζώνη εδώ και πάνω από δύο χρόνια, μια κρίση που αντί να περιορισθεί επιδεινώνεται και απειλεί πλέον να συμπαρασύρει ακόμα και κραταιές οικονομίες, έχει, καθώς φαίνεται, διάφορες παράπλευρες απώλειες, μεταξύ των οποίων η διαφαινόμενη μεταστροφή των χωρών που μέχρι πρόσφατα επεδίωκαν διακαώς την ένταξή τους στην ευρωζώνη.
«Η Ουγγαρία ενδέχεται να επανεξετάσει τον στόχο να υιοθετήσει το ευρώ, εν μέσω της εξελισσόμενης κρίσης χρέους στην ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν, από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, συμπληρώνοντας με σαφήνεια ότι «Έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στην ευρωζώνη αφότου η Ουγγαρία εξέφρασε τη βούληση να υιοθετήσει μελλοντικά το ευρώ».
«Είναι ασαφείς, προς τον παρόν, οι εσωτερικοί κανονισμοί στην ευρωζώνη, που πρέπει να τροποποιηθούν, ώστε να αναχαιτιστεί η κρίση χρέους» κατέληξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, υπονοώντας ότι το ευρώ έχει πάψει μάλλον να είναι ελκυστικό για τη χώρα του…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι για μακάκα τον έχεις τον Ουγγρο πρωθυπουργό να βάλη την Ουγγαρία στην ευρωζώνη για να πληρώνη τα σπασμένα της γερμανίας και των μερρκοζί το κέρδος?