Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση δυόμισι ωρών Βλαντιμίρ Πούτιν και Γέροντα Εφραίμ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες. Ο κ. Πούτιν καλωσορίζοντας τον Ηγούμενο Εφραίμ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγαπητέ Γέροντα, Εφραίμ! Επιτρέψτε μου να σας ....καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία». «Λόγω της απόφασής σας, εκατομμύρια άνθρωποι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη και όπως εσείς γέροντα με ενημερώσατε, πάνω από 3 εκατομμύρια την προσκύνησαν», πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.


Επίσης ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, υπογράμμισε: «Αυτό δείχνει την πνευματική σχέση μεταξύ των δύο λαών μας, και συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων μας».
Ο Ηγούμενος Εφραίμ από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για την συνάντηση που είχαν, καθώς και για την θερμή υποδοχή.
«Είμαστε συγκλονισμένοι κ. Πρωθυπουργέ, από τη συμμετοχή του ρωσικού λαού στην Αγία Ζώνη. Όλοι οι πατέρες που συνοδεύουν την Αγία Ζώνη, είναι μάρτυρες με πόση ευλάβεια προστρέχει ο λαός να την προσκυνήσει», υπογράμμισε ο γέροντας.
Στη συνέχεια ανέφερε: «Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη της χώρας σας, η βαθιά σας πίστη».
Ο Ηγούμενος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, τονίζοντας ότι “για την Ελλάδα αυτή η εποχή δεν είναι καλύτερη”.
«Επίσης κ. Πρωθυπουργέ, η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία επιβεβαιώνει τη σύνδεση που υπήρχε ανέκαθεν και υπάρχει και σήμερα, μεταξύ Ρωσίας και Αγίου Όρους. Πιστεύω ότι η Αγία Ζώνη ενίσχυσε την πίστη του Ρωσικού λαού», πρόσθεσε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου.
Ο κ. Πούτιν γνωρίζοντας ότι η Αγία Ζώνη βοηθάει την στειρότητα των γυναικών, ευχήθηκε η να συμβάλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
Επίσης ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στο ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στο Άγιον Όρος.
«Θυμάμαι το ταξίδι μου στο Άγιον Όρος, που έγινα δεκτός με θερμή υποδοχή. Εκεί με συνοδεύσατε και μου παραχωρήσατε και οδηγό τον οποίο θυμάμαι ακόμη και σήμερα. Οι σχέσεις της Ρωσίας με το Άγιον Όρος, είναι αιώνες τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν.
«Όλο το Άγιον Όρος σας αγαπά κ. Πρωθυπουργέ», τόνισε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαίδιου, απαντώντας στον κ. Πούτιν.
«Πραγματικά στο Περιβόλι της Παναγίας νιώθεις μια ζεστασιά, την οποία έχω νιώσει και εγώ», τόνισε κλείνοντας ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
vatopaidi

9 σχόλια:

AKENATON είπε...

ειναι φανερο οτι ενας πανεξυπνος ανθρωπος οπως ο πουτιν καθολου δεν ενδιαφερετε για ζωνες και τιραντες παραμυθια παπαδων και θρησκοληπτων απλα ειναι υποχρεωμενος να φερθει ετσι βεβαια το παπαδαριο δεν παυει να εμπαιζει τον αφελει λαο με ζωνες σταυρους σιντονια νεκροκεφαλες κοκκαλα δακτυλα και οτι αλλο σκεφθουν, ολοι αυτοι εχουν αναγαγει τον θανατο του θεανθρωπου σε παζαρι και τους μαρτυρικους αγωνεσ των αγιων σε πανηγυρια και ο απατεωνας εφραιμ περιφερει τα ψευτοκειμιλια για να τα οικονομηση ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

+1

Ανώνυμος είπε...

Οι εγχώριοι παπαγάλοι που πήγανε?Γιατί δεν το έχουν πρώτο θέμα και στα ελληνικά κανάλια.Μήπως έχουν αλλεργία?Στενοχωριούνται με τις επιτυχίες κάποιων?Γιατί τέτοια μουγκαμάρα,καλό νέο είναι για την χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πουτιν για ολους τους πιο πανω ασχετους ειναι πιστος κ παει συχνα στο Αγιο Ορος κ αν δεν τον ενδιεφερε η πιστη δεν ηταν υποχρεωμενος να δεχθει απο κοντα τον Γεροντα Εφραιμ. Επισης ο Γεροντας ειναι Αγιος ανθρωπος κ καμια σχεση με σκανδαλα η οτι αλλες παγιδες στηνουν οι Μασωνοι εδω για να συκοφαντισουν κ αλλο την Ορθοδοξια..Εχω γνωρισει τον γεροντα απο κοντα κ ειδα κ προσωπικα θαυματα που εκανε ο γεροντας σε καποιους επισκεπτες στο Αγιο ορος.

Ανώνυμος είπε...

Συνάντηση μεσίτη και αγοραστή,τίποτε περισσότερο.Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο θαύμα που έκανε ο Εφραίμ είναι ότι κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος.

Ανώνυμος είπε...

H Rossia einai kalos simaxos.- den fovate kanenan ston planiti.- Kairos einai... ante na doume...

Ανώνυμος είπε...

Καιρο τωρα ελεγε ο Βελο για το γεωπολιτικο ρολο του Αγιου Ορους, αλλα κανεις δεν τον ακουγε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

8.25 ΚΟΨΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.ΕΙΣΑΙ ΠΙΩΜΕΝΟΣ Η ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ..ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΙΔΙΟ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΚΟΣΜΟ..ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΜΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΟΧΙ..

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω