Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Φεύγουν οι Ελληνοπόντιοι απο την ...Κύπρο


Με βάση στοιχεία του Ιδρύματος Αρωγής και Μελέτης Ποντιακού Ελληνισμού περισσότεροι από πέντε χιλιάδες Ελληνοπόντιοι έχουν εγκαταλείψει την Κύπρο τα τρία τελευταία χρόνια .
Οι ομογενείς που απασχολούντο κατά κύριο λόγω στους τομείς των οικοδομών και του τουρισμού , που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, αναγκάσθηκαν να... επιστρέψουν είτε στην Ελλάδα είτε σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στέλεχος του ιδρύματος αρωγής και μελέτης ποντιακού Ελληνισμού στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κρίση έχει εξαπλωθεί και στις χώρες αυτές γι’ αυτό πολλοί από αυτούς που είχαν εγκαταλείψει την Κύπρο είναι σε απόγνωση αφού ούτε εκεί έχουν βρει δουλειά.
Σύμφωνα με στοιχεία του ιδρύματος η πλειοψηφία όσων έχουν φύγει είναι ομογενείς οι οποίοι είχαν φθάσει στην Κύπρο τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια και δεν είχαν προλάβει να αποκτήσουν δική τους στέγη.
Το ίδρυμα καλεί την κυβέρνηση να εντείνει τα επιχορηγημένα προγράμματα επιμόρφωσης των ομογενών. Το βασικότερο, σύμφωνα με το ίδρυμα, είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με την έναρξη νέων έργων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Υπολογίζεται ότι σε ολόκληρη την επικράτεια της Δημοκρατίας διαμένουν είκοσι χιλιάδες ομογενείς με τους μισούς περίπου από αυτούς να διαμένουν στην Πάφο.


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/11/blog-post_7142.html#ixzz1eqriujED

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο καλό καί νά μάς γράφετε,,,
καί μακάρι νά φύγουν καί οι υπόλοιποι,,,
Έκαναν σκόνη τίς τιμές και έπαιρναν όλες τίς δουλειές

Ανώνυμος είπε...

φιλαράκι 11:46 δεν είναι αφγανοί λαθρομετανάστες. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ και από τις πιο γνήσιες φυλές. Απλά σε αντίθεση με σένα εχουν ξεσπιτωθεί τουλάχιστον 3 φορές. Ελπίζω να μη χρειαστεί να γίνεις και συ ποτέ πρόσφυγας... Είμαι ΠΟΝΤΙΟΣ και σε λυπάμαι πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

opios diaxorizi mia elliniki fili apo tis ipolipes diaspa oli tin ipostasi tou ellinismou ,i proxorame oli mazi i katareoume oli mazi.

Ανώνυμος είπε...

φιλαράκι 1:45 ποσώς μέ ενδιαφέρει αν είσαι πόντιος η αφγανός ,Το θέμα είναι ότι κάνατε σκόνη τίς τιμές σέ όλες τίς οικοδομικές δουλειές, μέ αποτέλεσμα νά αναγκαστούμε νά δουλεύουμε εμείς εδώ στήν Κύπρο γιά ψύχουλα, γιατί τό εκμεταλλεύονταν αυτό οι developers καί άλλοι πλούσιοι,
Ασε πού δέν ξοδεύετε τίποτα,καί πουθενά γιάυτό ....στό καλό να πάτε

Ανώνυμος είπε...

Διευκρινιση οτι οι ελληνοποντιοι οπως αποκαλουνται θα επρεπε να ξερουν εστω και λιγο ποντιακα κ να μιλανε και καποια ελληνικα κ οχι μονο ρωσικα,γιατι ολοι εγιναν παλλινοστουντες και ολοι ποντιοι..........

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ξέρεις τι μεροκάματο περνάνε? Τα μεροκάματα τα ρίξανε οι οικ. μετανάστες από το ανατολικό μπλοκ και αυτό την τελευταίε τετραετία. Όσο για την γλώσσα... ενημερώσου λιγάκι πριν γράψεις κάτι. Το μόνο κακό (που το παραδέχομαι και ο ίδιος) είναι ότι πολλοί γεωργιανοί, αρμένιοι , ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση που επικρατούσε την δεκαετία του 1990 λόγω των εκλογών (ΠΑ.ΣΟΚ).Με την βοήθεια της τότε κυβερνήσεις "βαφτίστηκαν" Πόντιοι.