Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ



exedra-2-naiΠλατιά χαμόγελα στην πλατφόρμα της Noble, καθώς, σύμφωνα με έγκυρους κύκλους, τα τρισδιάστατα αποτελέσματα των τελευταίων τριών ημερών δείχνουν ότι το κοίτασμα ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Επιπλέον το φυσικό αέριο στα έγκατα της Αφροδίτης φαίνεται ότι βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που είχε αρχικά υπολογιστεί, με αποτέλεσμα η διαδικασία εξόρυξης να ξεκινήσει πολύ πιο...
σύντομα.
Από χθες το μεσημέρι, οι άνθρωποι της Noble έχουν στο μικροσκόπιό τους τις φυσαλίδες φυσικού αερίου που βγαίνουν στην επιφάνεια και πλέον όλα είναι έτοιμα για το τελευταίο στάδιο των διαδικασιών γεώτρησης. Οι ίδιοι κύκλοι της Noble ανέφεραν στο Sigmalive ότι ενώ η εταιρία έδειξε φοβερό επαγγελματισμό και κάνει γοργά βήματα σ’ ότι αφορά στη διεκπεραίωση της αποστολής της, η κυπριακή πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα για τα επόμενα στάδια εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που είναι η δημιουργία του τερματικού συγκέντρωσης και υγροποίησης.
«Αντί να υπάρξει σοβαρός προβληματισμός και αποφάσεις, η εντύπωση που έχουμε είναι πως οι αρμόδιοι μετρούν τα αεροπλάνα και τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή». Οι αποφάσεις που ληφθούν για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου σήμερα, θα χρειαστούν το λιγότερο 4-5 χρόνια υλοποίησης με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος η Κύπρος να έχει το δικό της φυσικό αέριο στην επιφάνεια του οικοπέδου 12 και αυτό να παραμένει ανεκμετάλλευτο.
Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πρόταση από τη Noble ενώπιόν της εδώ και έξι μήνες για μια επένδυση μαμούθ που αφορά στη δημιουργία τερματικού που εκτός από το φυσικό αέριο του οικοπέδου 12 θα συγκεντρώνει και το φυσικό αέριο από το Ισραήλ, ίσως και την Αίγυπτο και θα το υγροποιεί.