Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κλείνει η ΣΕΚΑΠ; Θα το τολμήσετε και αυτό πράσινα όντα; Την καπνοβιομηχανία με την ισχυρότερη πατέντα στον πλανήτη;;Σχέδιο της ΑΤΕ να πουλήσει το εργοστάσιο «κλειστό»
Το λουκέτο και η απόλυση όλων των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ ΑΕ είναι το σχέδιο που ....
υλοποιεί η κυβέρνηση για να απαλλαγεί από το βάρος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της Ελλάδας. Η ΑΤΕ σταμάτησε να ασχολείται και να χρηματοδοτεί την εταιρία, και ήδη επιταγές της είναι στον «αέρα» με αποτέλεσμα η ΣΕΚΑΠ προκειμένου να κυκλοφορεί τα σήματά της να πληρώνει μετρητοίς το αυτοκόλλητο φόρου του κράτους!!! Με αυτήν την κατάσταση, ο Ξανθιώτης αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης και το ΠΑΣΟΚ, οδηγούν την άλλοτε κραταιά εταιρία στο λουκέτο και τον μαρασμό.
Μάλιστα στο σχέδιο εμπλέκονται και ορισμένοι πράσινοι συνδικαλιστές που προτείνουν την λύση του λουκέτου ως την «προσφορότερη» για τους εργαζόμενους!!! Θέλουν δηλαδή να κλείσει το εργοστάσιο πριν πουληθεί, να πάρουν όλοι τους μισθούς τους και τις αποζημιώσεις τους και στην συνέχεια αφού ολοκληρωθεί η πώληση σε ξένο επενδυτή να υπάρχει ρήτρα για τον αγοραστή να τους επαναπροσλάβει!!! Βέβαια δεν λένε με ποιο τρόπο αυτή η «τρύπια» κυβέρνηση θα τους εξασφαλίσει και τους ίδιους σε θέση αλλά και την επαναλειτουργία της ΣΕΚΑΠ μετά το λουκέτο!! Εκτιμούμε ότι με τις σημερινές συνθήκες αν κλείσει η ΣΕΚΑΠ πολύ δύσκολα θα ξανανοίξει…
Αυτό να το σκεφθούν πάρα πολύ τα σαΐνια του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και μετά να αποφασίσουν. Η μετάβαση σε νέο καθεστώς θα πρέπει να γίνει εν λειτουργία διαφορετικά θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για την Ξάνθη οι οποίες μάλιστα θα είναι και ανεπανόρθωτες. Θεματοφύλακας της λειτουργίας του εργοστασίου είναι η ΣΕΚΕ αλλά η διοίκηση της πολύ λίγα μπορεί να κάνει αν εργαζόμενοι ΑΤΕ και κυβέρνηση καταλήξουν να εφαρμόσουν το σχέδιο λουκέτο και επαναλειτουργία. (Ειδικά οι εργαζόμενοι να είναι επιφυλακτικοί γιατί σήμερα αρκετά πράσινα κομματικά στελέχη λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι για την ΣΕΚΑΠ!
Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης