Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πάμε για "κούρεμα" 50%...


Επιτάχυνση εξελίξεων
Του Γιώργου Κύρτσου
Η σύνοδος της ομάδας των «20» (G20) στην Ουάσινγκτον φαίνεται ότι επιταχύνει την αναζήτηση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα και σε ζητήματα που συνδέονται με τις δυσκολίες της διεθνούς οικονομίας. Οι πληροφορίες που έρχονται από το ΔΝΤ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα πάμε σε ένα γενναίο «κούρεμα» του χρέους του ελληνικού...
Δημοσίου, της τάξης του 50%, με συμμετοχή.... και του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, θα συγκεντρωθούν κεφάλαια της τάξης των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ για να σταθεροποιηθεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και να προστατευθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις. Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να έχουν εγκριθεί οι σχετικές αποφάσεις, που θα εφαρμοστούν αμέσως μετά. Τελευταία ευκαιρία Το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστά της τάξης του 50% θα αποτελέσει και την τελευταία ευκαιρία για να βάλουμε την εθνική οικονομία σε τάξη. Η ελληνική κρίση έχει μετατραπεί σε καταλύτη της κρίσης υπερχρέωσης που πλήττει πολλές χώρες της Ευρωζώνης και της αποσταθεροποίησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι αναγκασμένοι να μας υποστηρίξουν για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ενδεχόμενη ελληνική κατάρρευση θα μπορούσε να προκαλέσει, στις σημερινές συνθήκες, ένα ευρωπαϊκό ντόμινο, με φοβερές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Δεν είναι βέβαιο ότι οι νέες αποφάσεις που ετοιμάζονται θα οδηγήσουν στην ομαλοποίηση της κατάστασης. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν αποκτήσει την κακή συνήθεια να παρακολουθούν τις εξελίξεις αντί να τις διαμορφώνουν με τις παρεμβάσεις τους. Όπως η συμφωνία του Ιουλίου, η οποία προέβλεπε ένα «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου της τάξης του 21%, στερείται σήμερα οποιασδήποτε πρακτικής σημασίας, έτσι μπορεί να αποδειχθεί ότι και οι δραστικότερες παρεμβάσεις δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Διαμορφώνεται, πάντως, ένα σκηνικό σταδιακής εγκατάλειψης της Ελλάδας στην κακή της τύχη, εφόσον οι Ευρωπαίοι εταίροι μας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο σχεδόν της ελληνικής πολιτικής τάξης δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν την κρίση που προκάλεσαν με τα λάθη και τις παραλείψεις τους.
Πηγη 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύρτσο, υπάρχει και άλλη λύση, : να κυρηχθεί το χρέος απεχθές κατα το μεγαλύτερο κομμάτι του (60-70%), να κουρευτεί και να επαναδιαπραγματευτεί το υπόλοιπο. 'Ασε λοιπόν τα σάπια, τις τράπεζες πας κι εσύ να προφυλάξεις με αυτά που λές, που θα τιναχτούν στον αέρα και δε θα μπορούν να απορροφήσουν τις ζημιές από τα ομόλογα που κατέχουν.
Χαλάρωσε λοιπόν και μη σπέρνεις τον πανικό, λύση υπάρχει αν το θελήσουν όλοι

fnous fnous είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

ΗΛΙΘΙΟΙ θα ειμαστε…

αν πληρώσουμε τα «χρέη» μας στους τοκογλύφους.

Θα μας μισήσουν οι μελλοντικές γενιές Ελλήνων αν δεν τους κληροδοτήσουμε πατρίδα.

Θα μας σιχαθούν τα ίδια μας τα παιδιά αν δεν αντισταθούμε στο «δούλεμα» των τοκογλύφων.

Βλέποντας κάποιος τη σημερινή επιτυχία της "χρεοκοπημένης" Ισλανδίας να βγει από την οικονομική "ύφεση" χωρίς τη "βοήθεια" του ΔΝΤ, εύκολα αρχίζει και υποπτεύεται μερικά πράγματα.

Εύκολα αρχίζει και καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ...ή μάλλον όπως μας τα δείχνουν οι τοκογλύφοι ...

Αυτοί, οι οποίοι βάζουν τους διάφορους Ρέν, Γιούγκερ, αλλά και τις Δαμανάκισσες και τους Καρατζαφέρηδες να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό ...

Αυτοί, οι οποίοι συνεχώς μας απειλούν με τελεσίγραφα και κάθε φορά που αντιδρούμε, ως εκ θαύματος, μας δίνουν νέες παρατάσεις.
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία.
Πιθανότατα να ζούμε έναν "εφιάλτη", που αρκεί να "ξυπνήσουμε", για να τον αποφύγουμε.

Ζούμε μια virtual κατάσταση, που, μόνον αν την αποδεχθούμε ως πραγματική, κινδυνεύουμε με πραγματική καταστροφή.
Μας πιέζουν με απειλές και με τεχνάσματα, αλλά γνωρίζουν ότι μόνον με τα δικά μας "χέρια" μπορούμε να βγάλουμε τα "μάτια" μας.

Πρέπει λοιπόν να "ξυπνήσουμε", για να δούμε τα πράγματα όπως είναι πραγματικά και όχι όπως μας τα δείχνουν.

fnous fnous είπε...

Το ΔΝΤ μετατρέπει τα ακίνδυνα χρέη του ελληνικού κράτους απέναντι σε ιδιώτες σε επικίνδυνα χρέη απέναντι σε κράτη και λαούς.

Βάζουν την Ελλάδα να "δανείζεται" από τους λαούς, για να ξεπληρώνει τους τοκογλύφους.

Όταν θα τους ξεπληρώσει πλήρως, θα έχει μπροστά της ακόμα μεγαλύτερο χρέος, το οποίο όμως —δυστυχώς γι' αυτήν— θα είναι πραγματικό χρέος απέναντι σε λαούς. Θα είναι πραγματικό χρέος με υποθήκες και όχι "αέρας" των "τζογαδόρων".

Το "μοιραίο" της χρεοκοπίας δεν θα το αποφύγει, εφόσον εξακολουθεί να δανείζεται, χωρίς να παράγει, αλλά οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες, εφόσον απέναντί της θα στέκονται κράτη και λαοί και όχι τα λαμόγια της τοκογλυφίας.
Οι τοκογλύφοι θα έχουν πάρει ήδη τα χρήματά τους και θα τα ξεκοκαλίζουν στα διάφορα σημεία του Πλανήτη.

Στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή γίνεται η μεγαλύτερη "μάχη" του Πλανήτη.

Οι τοκογλύφοι ξεκινάνε από την Ελλάδα, για να εφαρμόσουν πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια θα εφαρμόσουν και στις υπόλοιπες χώρες.

Σε όλες τις χώρες, που τις ξεγέλασαν με τα "ανώδυνα" ομόλογα και στο μέλλον θα τους ζητήσουν να τα εξυπηρετήσουν με τον πιο "επώδυνο" τρόπο, σαν να ήταν πραγματικά δάνεια.

Αν κατορθώσουν και μετατρέψουν —μέσω του μηχανισμού "στήριξης"— τα ελληνικά ομόλογα σε ελληνικά δάνεια, θα το κατορθώσουν σε όλες τις χώρες. Γι' αυτόν τον λόγο γίνονται πρωτοφανή πράγματα στην πατρίδα μας.

Πρώτη φορά στην ιστορία το ΔΝΤ μπαίνει σε μια χώρα πριν αυτή χρεοκοπήσει …υποτίθεται για να μην χρεοκοπήσει.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα του υποτιθέμενου ανεπτυγμένου και ελεύθερου δυτικού κόσμου, στην οποία μπαίνει το ΔΝΤ με δικαίωμα "συγκυβέρνησης".
Αν καταφέρει το ΔΝΤ και νικήσει την Ελλάδα, θα νικήσει και όλα τα υπόλοιπα κράτη. Αν καταφέρει το ΔΝΤ και "συγκυβερνήσει" την Ελλάδα, θα "συγκυβερνήσει" και όλα τα υπόλοιπα υπερχρεωμένα κράτη.
Από την Ελλάδα θα πάει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία κλπ..

Από την Ελλάδα η εβραϊκή "στρατιά" του ΔΝΤ θα ανοίξει την "πύλη", που θα κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο.
Από την Ελλάδα θα επιχειρήσουν οι Εβραίοι να μετατραπούν από λαμόγια τοκογλύφοι σε πραγματικούς κυρίαρχους του Πλανήτη.

Αν το καταφέρει αυτό η συμμορία των τραπεζιτών και των τοκογλύφων της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, τότε η παγκόσμια διακυβέρνηση, που ονειρεύεται το μέλος της Γιωργάκης, θα είναι γεγονός.

-------------------------------------------
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

ΗΛΙΘΙΟΙ θα ειμαστε…

fnous fnous είπε...

Είναι θέμα χρόνου να μάθουν οι Έλληνες "Λακεδαιμόνιοι", αλλά και όλοι οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου ότι …"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ …ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΟΥ". Άλλο το ένα …και άλλο το άλλο. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν οι λαοί, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους.
Σύντομα θα δουν οι Εβραίοι σε ποιους δείχνει το "δάκτυλό" της η Αφροδίτη.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

τα έχει πει ο Καζάκης,μας πάνε για μόνιμη υποδούλωση και εξαθλίωση,δημιουργούν τις προυποθέσεις να μην φύγουν ποτέ από την χώρα