Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ορθοδοξία και Δωδεκαθεϊσμός .Αποδείξεις για το οτι οι Αρχαίοι Έλληνες προφήτεψαν αναλυτικότατα την έλευση Του Χριστού.



Το κείμενο που ακολουθεί προσπαθεί να απαντήσει σε κάποιες βασικές παρεξηγήσεις γύρω από την σχέση Ελληνισμού - Ορθοδοξίας, oι οποίεs - είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα - αναπαράγονται και προβάλλονται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να βάλλεται η Ιστορική συνέχεια του Έθνουs μας με.... τρόπο εγκληματικό !

Αυτοί που επιχειρούν να αποδείξουν ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι έννοιες ασύμβατεs ή και εχθρικές μεταξύ τους, βασίζονται σε κάποια επιχειρήματα - μύθους, στα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με τρόπο απλό, λογικό και χωρίs να κουράσουμε.

ΜΥΘΟΣ ΠΡΩΤΟΣ:"Ο Χριστιανισμός είναι μια εβραιοσημιτική θρησκεία, που δεν έχει καμία σχέση με το Ελληνικό Πνέυμα".
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Η πρόταση αυτή περιέχει δύο βασικά λάθη. Το πρώτο είναι ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ είναι "θρησκεία" με την κλασική έννοια του όρου ( δηλ. σύστημα εξουσιαστικό με ανθρώπινη ιεραρχία, βαθμούς και τυπολατρικές τελετουργίες ). Όλα αυτά είναι μεταγενέστερες ανθρώπινες προσθήκες. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΙΔΡΥΣΕ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ", ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ! Ο Χριστιανισμός είναι πάνω απ'όλα ΒΙΩΜΑ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ( όχι με την φτηνή ηθικολογική έννοια του όρου, όπως τον εννοούν οι παπικοί και οι προτεστάντες ) και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ στο Θείο μέσω των Ιερών Μυστηρίων.




Το δεύτερο λάθος είναι ο όροs "εβραιοσημιτική". Σύμφωνα με τουs θιασώτες αυτήs τηs άποψης, ισχύει η εξίσωση ΠΟΛΥΘΕ'Ι'ΣΜΟΣ = ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ΜΟΝΟΘΕ'Ι'ΣΜΟΣ = ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ. Η εξίσωση αυτή είναι εντελώς λανθασμένη! Ο Μονοθε'ι'σμός αποτελεί μόνιμο στοιχείο της Έλληνικής Σκέψης ξεκινώνταs από τους Ορφικούς Ύμνους, τους προσωκρατικούς φιλοσόφους ( όπου βλέπουμε π.χ τον Ηράκλειτο να αναθεματίζει τον ίδιο τον Όμηρο διότι αποδίδει "ανθρώπινα πάθη" στον Θεό-Δία ), τον Πυθαγόρα κλπ, για να φτάσουμε τελικά στον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τουs φορείς δηλαδή του ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, τους "προ Χριστού χριστιανούς", σύμφωνα με τουs Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας !

Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι την εποχή που ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ περπάτησε πάνω στη Γη, η περιοχή της Παλαιστίνης ήταν σχεδόν πλήρως εξελληνισμένη. Υπήρχαν δεκάδες Ελληνικές πόλεις, χιλιάδες Έλληνες ζούσαν στην περιοχή, οι μορφωμένοι Εβραίοι ήταν πλήρωs εξελληνισμένοι ( σε βαθμό τέτοιο ώστε να βλέπουμε αρχιραββίνους με ονόματα όπως Μενέλαος, Ιάσων κλπ ), ενώ δεν έλειπαν και οι Έλληνες που είχαν προσχωρήσει στον Ιουδα'ι'σμό, οι λεγόμενοι "προσήλυτοι".

Μέσα λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον τηs έντονης πολιτιστικής επαφής και ώσμωσης που υπήρχε, είναι τουλάχιστον αφελές και αντι-ιστορικό να ονομάζεται η διδασκαλία του ΧΡΙΣΤΟΥ "εβραιοσημιτική" σε αντιδιαστολή προs τον Ελληνισμό ! Οι ίδιεs οι λέξειs "Χριστός" και "Χριστιανισμός" είναι Ελληνικές, με την δεύτερη να πρωτακούγεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αντιόχεια !

Κλείνοντας αυτό το θέμα, ρωτάμε και το εξής:Εάν όντως η Χριστιανική διδασκαλία ήταν απλώς μια "εβρα'ι'κή αίρεση", γιατί οι ίδιοι οι Εβραίοι την απέρριψαν και παρέδωσαν τον Ιησού στους Ρωμαίουs;;;

Tι ήταν αυτό που τους φόβισε τόσο πολύ στην διδασκαλία Του, ώστε να τον θεωρούν ΥΠ'ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ'Ι'ΣΜΟ, και να φωνάζουν "άρον άρον σταύρωσον Αυτόν";;; Αφήνουμε στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του !

ΜΥΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ:"Ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό".
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Πρόκειται για τεράστιο λάθος ! Κατ' αρχήν πρέπει να διευκρινιστεί ότι, ήδη από την εποχή τηs Ρωμα'ι'κής κατάκτησης τον 2ο αιώνα προ Χριστού, ο Κλασικός Ελληνικός Πολιτισμός αποτελούσε κιόλαs μακρινή ανάμνηση ! Οι Ρωμαίοι κληρονόμησαν τον ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ πολιτισμό, που ήδη βρισκόταν σε φάση παρακμής με την διείσδυση ανατολικών λατρειών ( Ίσιδα, Όσιρις, Μίθρας κλπ ), τον πανθε'ι'σμό, την ηθική κατάπτωση, τον ατομισμό, την σεξουαλική ελευθεριότητα κλπ. Το γνήσιο Ηρω'ι'κό και Ελληνοπρεπές Ήθος της Κλασικής Εποχής είχε προ πολλού εκλείψει όταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός. Oι πρώτοι χριστιανοί και οι Έλληνεs Πατέρες της Εκκλησίας έζησαν εκείνη την εποχή τηs γενικευμένης παρακμής, μέσα στην πολυφυλετική - πανθε'ι'στική χοάνη τηs ύστερηs ρωμαιοκρατίαs, κάτι ανάλογο με την σημερινή "Νέα Εποχή" τηs παγκοσμιοποιητικήs Βαβέλ ! ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ" ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ καταγγέλουν οι Πατέρες τηs Εκκλησίας στα κείμενά τους, και ΟΧΙ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ! Ο Μέγας Βασίλειος προτρέπει τους χριστιανούς να μελετούν τους Κλασικούς φιλοσόφους για να έχουν πνευματικό όφελος !
Επομένως ο χριστιανισμός όχι μόνο δεν κατέστρεψε τον Κλασικό Πολιτισμό, αλλά αντιθέτως τον ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ στο προσκήνιο, καταπολεμώντας - και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ κατά την γνώμη μας - τιs εκφυλισμένες υλιστικές, ατομοκεντρικές και ανατολίζουσες μαγικοθρησκευτικές φιλοσοφίες και λατρείες της Ρωμαιοκρατίας !

ΜΥΘΟΣ ΤΡΙΤΟΣ:"Η λέξη ΕΛΛΗΝ ήταν βρισιά για τους Χριστιανούς".
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Πρόκειται επίσης για μέγιστο λάθος και παρερμηνεία των Πατερικών κειμένων. Κατ'αρχήν οι ίδιοι οι Πατέρες τηs Εκκλησίας ήταν Έλληνεs στην καταγωγή και είχαν λάβει όλοι τους την Ελληνική φιλοσοφική παιδεία. Επομένως θα ήταν πολύ αντιφατικό να... υβρίζουν τους εαυτούs τους, έτσι δεν είναι ;;;

Ουσιαστικώς ισχύει αυτό που προαναφέραμε...Όταν οι Πατέρες μιλούν επικριτικά για τον "Ελληνισμό", εννοούν τον παρηκμασμένο και ηθικά πλέον χρεοκωπημένο πανθε'ι'στικό - αθε'ι'στικό παγανισμό τηs ύστερης Ρωμαιοκρατίας τον οποίο αυτοί γνώρισαν, και ΟΧΙ τον Κλασικό Ελληνισμό ! Εννοείται βεβαίως ότι ΔΕΝ εννοούσαν επίσης τον Ελληνισμό ως προσδιοριστικό καταγωγής, αφού ήταν κι αυτοί ΕΛΛΗΝΕΣ στην καταγωγή, και το γνώριζαν πολύ καλά !

ΜΥΘΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ:"Οι Χριστιανοί γκρέμισαν τους αρχαίους ναούς και έκαψαν τιs βιβλιοθήκες".
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Ουδέν ψευδέστερον αυτού ! Οι μεγάλες καταστροφές και η κυριολεκτική ισοπέδωση του Ελλαδικού χώρου έγιναν από τις γερμανογοτθικές ορδές των αιρετικών αρειανιστών του Αλάριχου στην επιδρομή του 396 μ.Χ, και ΟΧΙ από Έλληνες Ορθοδόξους ! To έργο του Αλάριχου το συνέχισαν οι Λατίνοι επί Φραγκοκρατίας και οι Δυτικοί "περιηγητέs" επί Τουρκοκρατίας, οι οποίοι κυριολεκτικά λεηλάτησαν και αποψίλωσαν τον Ελληνικό χώρο από την Αρχαία μας κληρονομιά ! Είναι επομένως μεγάλο σφάλμα το να κατηγορείται η Ελληνορθοδοξία για τα εγκλήματα αυτά !

Όσον αφορά τιs βιβλιοθήκες, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να λέγεται ότι καταστράφηκαν από τους Χριστιανούς, και μάλιστα τουs Ορθοδόξους ! H βιβλιοθήκη τηs Αλεξάνδρειας κάηκε την πρώτη φορά κατά λάθος από τον Ιούλιο Καίσαρα ( 1οs αιωνας προ Χριστού ) και την δεύτερη φορά από τους Άραβες όταν κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια τον 7ο αιώνα μετά Χριστόν. Αντιθέτως, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου και οι Ορθόδοξοι μοναχοί και ιερείς ΔΙΕΣΩΣΑΝ και ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ από την Αρχαιοελληνική γραμματεία !
Ας απαντήσουν οι αντιχριστιανοί ( ή ορθότερα "αντι-ορθόδοξοι" ) δήθεν "αρχαιολάτρεs" στο εξής απλό ερώτημα:ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΦΩΤΙΟΣ Η' Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΓΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ;;;

Η απάντηση αγαπητοί Συνέλληνες είναι ένα τεράστιο και τρανταχτό ΟΧΙ !!!

Πώsςμετέφεραν οι Δυτικοί ΤΟΝΟΥΣ Αρχαιοελληνικών χειρογράφων κατά την λεηλασία τηs Κων/ποληs το 1204 εάν τα είχαν καταστρέψει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ;;;Μήπωs δεν γνωρίζουμε ότι η Αναγέννηση στη Δύση βασίστηκε στα αρχαία χειρόγραφα που έφεραν μαζί τους οι Βυζαντινοί λόγιοι μετά την Άλωση ;

Συνέλληνες, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ "ΧΑΜΕΝΑ" !! Δεν μπορούμε να επεκταθούμε περισσότερο, διότι το θέμα έχει σχέση και με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ! Όσοι πάντως νομίζετε ότι στο Άγιον Όρος πάνε κάποιοι "σαλεμένοι" που προσεύχονται ΜΟΝΟ για την σωτηρία τηs ψυχής τους και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, είστε βαθιά νυχτωμένοι ! Το θέμα "ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και με ΔΙΕΘΝΕΙΣ προεκτάσεις, αλλά ας το σταματήσουμε καλύτερα εδώ ! Ο νοών νοείτω...

ΜΥΘΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ:"Η Ορθόδοξη Εκκλησία συνεργάστηκε με τουs Τούρκους κατά την Τουρκοκρατία".
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Εδώ Συνέλληνες θα απαντήσουμε πάλι με μια ερώτηση..Αφού υπήρχε "συνεργασία" , πώs εξηγείται το ότι σε ΟΛΕΣ τιs εξεγέρσεις των Ελλήνων, από την επομένη κιόλας τηs Αλώσεως, ηγέτες ή συμμετέχοντες ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ ιερωμένοι ;;; Πολύ περίεργη "συνεργασία" ήταν αυτή !! Τι σό'ι' "συνεργάτες" ήταν ο Τρίκκης Διονύσιος, ο Κύριλλος Λούκαρης, ο Κύπρου Κυπριανός, ο Αδριανουπόλεως Κύριλλος, ο Γρηγόριος Ε', ο Ρωγών Ιωσήφ, ο Σαλώνων Ησα'ι'ας, ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ στα 400 χρόνια σκλαβιάs ;;

Η λεγόμενη "συνεργασία" και τα "προνόμια" που δήθεν έδωσαν οι Τούρκοι στην Εκκλησία, ήταν στην πραγματικότητα η αναγνώριση εκ μέρουs τους τηs αδυναμίας τους να οργανώσουν Κράτος. Ωs βάρβαροι νομάδες της στέπας, οι Τούρκοι βασίστηκαν σε προ'υ'πάρχοντες θεσμούς για να οργανώσουν το απέραντο κράτος τους, και ο πλέον πρόσφορος και δοκιμασμένος θεσμός ήταν η Εκκλησία. Μέσω αυτής πίστευαν ότι θα ελέγχουν τους "ραγιάδες" και θα εξασφαλίζουν την φορολογική τους βάση. Τελικά όμωs αυτή η κουτοπονηριά τους κατέστρεψε, διότι η Εκκλησία στάθηκε ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ και ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ του σκλαβωμένου Γένους, ενώ δεν δίστασε να πάρει ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ, όταν οι περιστάσειs το απαίτησαν !!

Θέτουμε επίσης το εξής ερώτημα: Τι γλώσσα θα μιλούσαμε σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΣ εάν δεν υπήρχε η ΗΡΩ'Ι'ΚΗ μορφή του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ;; Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι αυτός ο ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ολομόναχος, ανέκοψε με το κήρυγμά του το μαζικό κύμα εξισλαμισμών στην ηπειρωτική Ελλάδα τον 18ο αιώνα ;; Πόσοι γνωρίζουμε ότι αυτόs παρότρυνε και έπειθε τους χωρικούς να μιλούν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να χτίζουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;;
 Κι όμως, ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τον Πατροκοσμά στα "μοντέρνα" σχολεία των νεοραγιάδων, ούτε μια λέξη γι'αυτόν στα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ "ντοκυμαντέρ" για το 1821 από τον ΣΚΑ'Ι' !

Συνέλληνες, τα πράγματα είναι απλά...Ο Ηρόδοτος τον 5ο αιώνα προ Χριστού όρισε την έννοια του Έθνουs. Πρόκειται για το ΟΜΑΙΜΟΝ, το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ και το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων σκοπεύει να διαλύσει το Ελληνικό Έθνος. ΝΑΙ Συνέλληνεs, είναι αλήθεια και ΟΧΙ συνομωσιολογία !

Χτυπούν το ΟΜΑΙΜΟΝ φέρνοντας στην Πατρίδα μας χιλιάδες λαθρομετανάστες.

Χτυπούν το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ με τον ίδιο τρόπο και με την επιβολή μέσω των ΜΜΕ του χυδαίου και υλιστικού "δυτικού" τροπου ζωής.

Xτυπούν το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ με τα greeklish, την εκπαιδευτική φτώχεια, την λεξιπενία και την αποβλάκωση της νεολαίας.

Και τέλος, χτυπούν το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ χτυπώντας την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !

Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του αθηνοκεντρικού κράτους των νεοραγιάδων, το οποίο ιδρύθηκε δυστυχώς ωs προτεκτοράτο το 1830 υπό την πατρωνία των ξένων, προώθησαν και επέβαλλαν την στείρα και αδιέξοδη αρχαιολαγνεία και την υποβάθμιση / συκοφάντηση της Ορθοδοξίας, AKΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ !! Είμαστε ο μόνος λαός που δεν έχει απελευθερώσει την πρωτεύουσά του ! ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΕΟ-ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙ 1100 ΧΡΟΝΙΑ !

Απαντούμε λοιπόν:Και η Αρχαία Ελλάδα και το Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο μαs ANHKOYN ! O Λεωνίδας, o Aλέξανδρος,ο Παλαιολόγος, o Παπαφλέσσας είναι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ και ΔΕΝ τους χαρίζουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ !!

Οι δήθεν "αρχαιολάτρες" που απορρίπτουν το χιλιόχρονο Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο και το ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ παρελθόν του Ελληνισμού, διασπούν την ιστορική συνέχεια του Έθνους. Χτυπώνταs την Ορθοδοξία εξυπηρετούν τα σχέδια της Νέας Τάξης.

Είναι λοιπόν ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ !!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!

πηγή

75 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

1000+ και από μένα. Συγχαρητήρια για το άρθρο. Μια ανάλυση πάνω σε ένα μείζον θέμα, που μερικοί προσπαθούν να αποδώσουν σε δυο σειρές υποστηρίζοντας τους παραπάνω μύθους. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ..ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΥΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΙΛΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.ΤΟ ΟΤΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ..ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΟΝΟ ΑΜΟΡΦΟΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΘΕΛΕ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΑΜΟ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΩΣ ΜΙΚΡΟ ΘΕΟ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους να ακουστεί η δοκιμασμένη από την παράδοση Αποψη και οχι η νεοταξική θολούρα που επικρατεί παντού. Η ανάλυσή σας δεν πρέπει να παρερμηνευτεί, ότι οι ρωμιοί πρόγονοί μας ήταν αλάνθαστοι και τέλειοι αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικότατο και αποτυπώνεται ως βίωμα στις επόμενες γενεές μέχρι σήμερα (που άρχισε η αλλοίωση των πάντων)

Ανώνυμος είπε...

POLY KALO ARTHRO AS TO DOUN OI PATRIDOKAPHLOI 12THEISTES TA TSIRAKIA TON MASONON TZANHS KAI LOIPON ZWON.!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΑΘΡΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ ΜΠΟΡΩ...
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣΗΜΙΤΙΚΟΣ 'Η ΟΧΙ..(ΕΙΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ).
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ. ΤΟΝΙΖΩ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ...
ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΙΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ, Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟ ΕΓΡΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ ''ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ''...
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ??
ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο είναι πολύ καλό αλλά εξαιρετικά ελλειπή ειδικά σε ότι αφορά τις προφητείες των αρχαίων σχετικά με τον τριαδικό Θεό αλλά και τον Χριστό όπου ενώ λέει ότι υπάρχουν αναφορές δεν παρουσιάζει καμιά. Εύχομαι σε νεότερο άρθρο να γραφτούν όλες εκείνες οι εκπληκτικές πραγματικά αναφορές των μαντείων και των φιλοσόφων σχετικά με την Αγία Τριάδα και το Χριστό.
Ίσως τότε κάποιοι που εξακολουθούν να μην βλέπουν σχέση ανάμεσα σε Ελληνισμό-Χριστιανισμό να αναθεωρήσουν.
Εάν παρ'όλα αυτά επιμείνουν, τότε προφανώς δεν αποδέχονται ούτε τα λεγόμενα των Σωκράτη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Πυθαγόρα και πολλών άλλων. Οπότε θα έχουμε να κάνουμε όχι με λάτρεις του Ελληνικού πνεύματος και πολέμιους του Χριστιανισμού αλλά με εχθρούς του Ελληνισμού γενικότερα.
Μην μου πει κανείς έξυπνος γιατί δεν αναφέρω λοιπόν εγώ κάποια από αυτά. Αφού οι αρχαιολάτρες είστε "ψαγμένα" άτομα διαβάστε καλύτερα τις πηγές. Σας παραπέμπω μάλιστα στην Ελληνική Αγωγή όπου και εδιδάχθην τα όσα αναφέρω παραπάνω.
ΠΤΟΛΙΕΘΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

11.29 ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ..ΕΝΝΝΝΝΝΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΕΣ ΜΟΥ.ΕΝΑ.ΕΝΑ.ΕΝΑ ΕΡΓΟΟ

Ανώνυμος είπε...

Στο μαντείο των Δελφών δόθηκε κάποτε η απάντηση σχετικά με τον Θεό ότι "ο Θεός τοις τρεισίν όρισται" (η ορθογραφία ίσως είναι λάθος) δηλαδή ο Θεός ορίζεται με το 3.
Πάνε πάνω από 15 χρόνια που διδάχθηκα στην Ελληνική Αγωγή δεκάδες αναφορές σχετικά με την τριαδικότητα του Θεού και την έλευση του Χριστού. Όλα κατευθείαν από τις πηγές.
Απευθύνσου εκεί αφού θες τόσο πολύ να μάθεις. Θα σου δείξουν πλήθος αναφορών τα οποία δεν δύναμαι να ενθυμούμαι έπειτα από τόσα έτη.
Ο Αριστοτέλης πάλι λέει ξεκάθαρα για τον ένα και μοναδικό Θεό ότι "Θεός εστί το μόνον κινούν ακίνητον" δηλαδή σε πολύ ελεύθερη μετάφραση διότι δεν γίνεται αλλιώς "Θεός είναι η ακίνητη εκείνη δύναμη που έθεσε σε κίνηση τα πάντα".
Επίσης αν σου έλεγα ότι "οι φθορές του σώματος οφείλονται σε αμαρτίες της ψυχής" θα μου έλεγες ότι τέτοιες μαλακίες μόνο κάποιοι μουρλοπαπάδες θα μπορούσαν να πουν. Έλα όμως που το έχει πει ο Πυθαγόρας.
Ψάξε φίλε και τις προφητείες της Σίβυλλας της Κυμαίας. Θα εκπλαγείς. Απλά ψάξε...
ΠΤΟΛΙΕΘΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Και για πες μας φιλε μου εσυ που εγραψες το αρθρο, ασε τι εγινε, τι θα μπορουσε να γινει κλπ κλπ.
Μια ερωτηση θα σου κανω και αν σεβεσαι τον εαυτο σου και αυτα που υποστηριζεις -στο μη τεκμηριωμενο αρθρο σου- καλο θα ηταν να απαντησεις...
Που ειναι ολοι αυτοι οι χριστιανοι σημερα να σωσουν το κρατος, τη χωρα, το εθνος?
Αρχαια Ελλαδα και χριστιανισμος.... Τι αλλο θα ακουσουμε!

Ανώνυμος είπε...

mpravooo se opion to anevasee xerome gia afto kai alla tetia arxea elada kai orthodoksia pane maziii px ta euaggelia graftikan sta arxea elinika kai poli arxei elines filosofi an itan stis meresmas tha itan sigoura martires tou xristou
ime thavmastis kai agapo tin arxea ellada opos agapo kai ton xristo mouuu

Ανώνυμος είπε...

apantaooo egw se esena file mou opios milai gia xristo patrida ine akrodeksios oti ine grafikos kai pola alla i proodeftiki ftene kai se isagogika i anthropi tou pnevmatos pou lansaroune ditikoeuropaiko tropo zois tis dithen apeleftherosis tis ipervolis tis logiki

Ανώνυμος είπε...

Μια λέξη μόνο "Αντιγνώση". Και αν θέλετε να το ψάξετε και άλλο αναζητήστε την Λιλή Ζωγράφου και αφού τελειώσετε μετά πηγαίνετε στον Θεοδωρίδη και στον "Επίκουρο" και ανοίξτε τα μάτια σας, αν τολμάτε!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στόν συντάκτη τού άρθρου !!!!!
Προκειμένου νά διαχωρίσουν τήν Ορθοδοξία από τόν Ελληνισμό , οί Εβραίοι μέ τούς παρατρεχάμενους τους στήν Ελλάδα καλιεργούν έντεχνα τόν δωδεκαθεισμό !!!!!
Κοιτάξτε μέ τί λύσσα οί Δωδεκαθειστές καταφέρωνται κατά τής Ορθοδοξίας !! Δέν έχουν τό θάρρος νά πούν ότι είναι Εβραιοκατευθυνόμενοι
καί λένε ότι είναι .....δωδεκαθειστές...!!!!!!

Χρυσή Αυγή είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΙΠΙΔΕΣ ΧΛΑΜΙΔΟΦΟΡΟΥΣ 12ΘΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 12 ΘΕΟΥΣ.
-ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ. ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Η πρόταση αυτή περιέχει δύο βασικά λάθη. Το πρώτο είναι ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ είναι "θρησκεία" με την κλασική έννοια του όρου ( δηλ. σύστημα εξουσιαστικό με ανθρώπινη ιεραρχία, βαθμούς και τυπολατρικές τελετουργίες ). Όλα αυτά είναι μεταγενέστερες ανθρώπινες προσθήκες. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΙΔΡΥΣΕ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ", ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ! Ο Χριστιανισμός είναι πάνω απ'όλα ΒΙΩΜΑ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ( όχι με την φτηνή ηθικολογική έννοια του όρου, όπως τον εννοούν οι παπικοί και οι προτεστάντες ) και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ στο Θείο μέσω των Ιερών Μυστηρίων.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΥ (ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΕΡΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΠΑΝΤΡΕΥΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

αδαης ολοι

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερετε τι λετε.πραγματικα.λιλη ζωγραφου αντιγνωση.μετα ψαχτε θα καταλαβετε πολλα.ελλας ελληνων

Ανώνυμος είπε...

ο χριστος ηταν εσσαιος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!διαβαστε ρε!!!!!!!!!!!!!!προβατα

Ανώνυμος είπε...

@12.07

Δεν μας βγήκε το παραμυθάκι με τους χλαμυδοφόρους και επιστρατεύουμε άλλες ιστορίες τώρα για να πλήξουμε τον χριστιανισμό;

Τόσο αναλώσιμοι σας είναι πια;

Δείτε τι είπαν οι DMX και ο συγχωρεμένος ο 2pac αδέρφια και θα δείτε την αλήθεια.

Και μην ξεχνάτε πως ο διάολος έχει πολλά ποδάρια!

Ανώνυμος είπε...

ελλας ισον φως.εξηγηστε σφαγες και καψιμο ναων κτλ ........ουστε εβραιοχριστιανοι.σαδδουκαοι......διαβαστε τι ηταν ο παυλος ρε.παυλισμος επρεπε να λεγεται.προπατορας σας ο αδαμ?νεοελληνες!!!!!!!!δευκαλιων μονο.αιμομικτη λωτ.διαβαστε την παλαια να δειτε τι λεει ρε και μετα νιωστε ποιος ηταν ο σατανας για αυτους!!!!1η ε λ λ α ς

Ανώνυμος είπε...

Για τον Χριστό προμηθεύει ο Αισχύλος στο Προμηθέας Δεσμώτης. Παρακαλούνται όλοι να το διαβάσουν. Μάλιστα λέει και μετά από πόσες γενεές οπότε είναι υπολογίσιμο και πέφτει μέσα.

Ορθοδοξία = Ελληνική φιλοσοφία την οποία διδάσκει ο Χριστός όπως γράφουν και τον κατηγορούν τα ταλμούδ !
Στις οικουμενικές συνόδους είχαν μπεί διάφοροι παράξενοι εβραίοι και μάλιστα είχαν βάλει και διάφορα για το Ισραήλ όπως βλέπουμε και ακούμε σήμερα σε απολυτίκια και άλλα. Πολλοί ιερείς ΕΛΛΗΝΕΣ τα διαγράφουν για να μην τα διαβάζει ο κόσμος . Δυστυχώς άλλο ο Χριστός και άλλο κάθε τσαρλατάνος που αναμιγνύεται στα της Εκκλησίας είτε για όφελος προσωπικό είτε για να προκαλέσει ρήξη στην Εκκλησία είτε για να ελέγχει την Εκκλησία ,έναν από τους πυλώνες του Έθνους.

Ετεός

Ανώνυμος είπε...

δεν θα γινεις ελληνας π ο τ ε χριστιανε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ψευτες προπαγανδιστες νεοελληνες χριστιανοεβραοι.ελλας ελληνων.θρησκεια μας το φως και η γνωση

Ανώνυμος είπε...

http://ellas2.wordpress.com/2010/04/17/%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD/ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ 'ΦΙΛΟΙ' ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1821!!!

Ανώνυμος είπε...

μπερδεψατε πουτσες με βουρτσες στο κειμενο.απλα

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ 12:42 ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑΣΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΤΟΛΙΕΘΡΟΝ KAI ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΤΛ. ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΓΡΑΦΕΑ.....ΓΡΡΡΡΡΡΡΡΑΑΑΑΑΑΨΨΨΨΨΤΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ......ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ...ΠΕΙΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΚΤΛ

Ανώνυμος είπε...

"Θα εξεγείρω τα τέκνα σου Σιόν εναντίον των τέκνων σου Ελλάς" Ιεχωβάς

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!! ΑΠΕΙΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE.ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΗΤΑΝΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ...Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΕΛΑΣΓΟΙ - ΔΡΑΒΙΔΕΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ,,ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΩ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΘΕΙΣ,ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ,ΑΚΡΩΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ 12ΘΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ(ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ).ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΙΒΥΛΛΕΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ(ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ,ΣΙΝΑ,ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ,ΒΑΤΙΚΑΝΟ)ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΟΡΦΕΑΣ - ΣΩΚΡΑΤΗΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΠΛΑΤΩΝΑΣ - ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ - ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ - ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ - ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ - ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ - ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ - ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ,,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΕΣ......ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΕΕ ????? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ..ΑΛΛΑ ΕΡΕΥΝΑΤΕ.....ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΘΕΟΚΤΟΝΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ(ΤΑΛΜΟΥΔ),,ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ?????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιησούς δεν ίδρυσε καμία θρησκεία ,ο Ιησούς ενσάρκωσε την Χριστότητα ,μια από τις τρεις ιδιότητες της Αδιαίρετης Θείας Τριάδος και έφερε ένα συμπαντικό μήνυμα ζητώντας τη διαβίβαση του στους ανθρώπους. ( “ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν” Κατά ᾿Ιωάννην Ι :30)

΄Εκτοτε εντεταλμένα καθιζήματα στρέβλωσαν το μήνυμα του, όμως είτε σας πονά είτε όχι αυτοί που θα τον δοξάσουν είναι αυτοί που γνώριζαν ότι έρχεται εκατοντάδες χρόνια πριν έλθει και αυτοί είναι Έλληνες.

Η συνεχεία ελληνισμού-χριστιανισμού δεν αφόρα κάποια θρησκεία ,δεν αφορά ράσα ή χλαμύδες αλλά ψυχικές ιδιότητες που έχουν την δύναμη να φέρουν το βάρος της αλήθειας !

Αποδείξεις υπάρχουν αλλά τη σημαντικότερη θα την εντοπίσετε μέσα στην ψυχή σας όσοι διαθέτετε αυτή την ουσία…

«Ό παλαιός νέος και ο νέος αρχαίος. Ο Πατέρας μοναδικός, και ο μοναδικός Πατέρας. Το ένα τρία, και τα τρία ένα. Άσαρκο, ένσαρκο. Η γη γέννησε τον ουράνιο βασιλέα». Μένανδρος

Ανώνυμος είπε...

12:43, Ακριβως αυτό.
Παιρνουμε αυτα που μας βολευουν, κοψιμο και ραψιμο στα μετρα μας και το συμπερασμα ειναι οτι οι αρχαιοι Ελληνες μιλαγαν για χριστιανισμο, τωρα να γινω γραφικος και να σας πω να ξυπνησετε λιγο και να ανοιξετε το κεφαλι σας μπας και αντιληφθειτε τι ελεγαν οι αρχαιοι... και να το πω δε νομιζω να αλλαξει κατι.

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγάλο ΕΥΓΕ στόν συντάκτη τού άρθρου αυτού .
Βάζει τά πράγματα στή θέση τους .
ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ = Δύο φύσεις ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ !!!!!!!
Χτυπούν τόν Χριστιανισμό , μέ ΔΟΥΡΙΟ ΙΠΠΟ τόν Δωδεκαθεισμό . Κατά τά κελευσματα τής ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάτε καλά; Δεν μιλάμε για το πώς θα θέλατε να ήταν τα πράγματα, αλλά για το πώς είναι! http://eineken.pblogs.gr/2011/01/hristianismos-enanti-ellhnikoy-politismoy.html
Δεν αλλάζει η ιστορία λέγοντας παραμυθάκια, τέρμα ο ραγιαδισμός! Αφήστε τουλάχιστον τους λίγους που καταλαβαίνουν σιγά σιγά την αλήθεια να βγουν από τον βούρκο...

Ανώνυμος είπε...

προς 12θεϊστες!!!φιλικα παντα θελω να σας κανω μια ερωτηση...ενας απο εσας να μου απαντησει αν ειναι ευκολο!!!η ερωτηση ειναι: στις περιοχες και οπου τελοσπαντων κανετε τις λατρειες σας και τα μυστηρια σας ή προσωπικα ο καθενας σας εχει βιωσει ενα θαυμα το οποιο να ειναι καθαρα απο τους θεους σας...σας εχει φανερωθει καποιος απο αυτους???(και μην μου πειτε οτι εχουν φυγει σε αλλους πλανητες γιατι θεοι ειναι μπορει να βρισκονται οπουδηποτε)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχχαχαχα ναι θα τους εχουν φανεθωρει τα ταγκαλακια, ναι ναι ναι..αυτα τα μικρα κτηνη που παιρνουν μορφες ανθρωπων, αυτα ναι που βρισκονται στο πυρ της κολασεως..!!!ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ...μετανοειτεεεε

Ανώνυμος είπε...

Εσυ φιλε 2:26 που προφανως εισαι πιστος χριστιανος, εχεις δει κανενα θαυμα με τα ματια σου, γιατι εγω μεχρι να αρχισω να καταλαβαινω τι μου γινεται και να αρχισω να ξυπναω η μανα μου με ετρεχε απο μοναστηρι σε μοναστηρι και απο εκκλησια σε εκκλησια αλλα δεν ειδα κανα θαυμα ρε γαμωτο... τοσο γκαντεμης... Θα μας κουζουλανετε ομαδικως μου φαινεται, βγαλτε ρε τις παρωπιδες, προλαβαινετε!

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως δεν εχω δει κανεναν χριστιανο να βεβηλωνει αρχαιους ναους και μιλαω για τα 22 μου ολα αυτα χρονια.Αντιθετα ολοι οι σατανιστες, 12θειστες, παγανιστες, εοσφοριστες, μαγοι, μουσουλμανοι και ολη η σαρα και η μαρα κυκλοφορει βεβηλωνουν καθημερινα οτι εκκλησια υπαρχει και παρεκκλησι!!!αραααα ποιος ειναι μισητος απο ολους???Ο μονος Αληθινος και Κυριος Ιησους ημων Χριστος.Χιλιοδοξασμενο να ειναι το ονομα Του!Αμην

Ανώνυμος είπε...

εσυ φιλε 2:39 αντι η μητερα σ να γυριζει απο μοναστηρι σε μοναστηρι περιμενοντας θαυματα απο ταματα...μηπως λεω μηπως οι Αγιοι κ ο Θεος θελουν ταματα???θελουν υλικα???Οχι!!!Αλλα να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι και να σωσουμε την ψυχη μας με τα οπλα του Θεου!Μετανοια, εξομολογηση, Θεια κοινωνια, εκκλησιασμος και προσευχη.Αυτο να ξερεις θα συγκινουσε πιο πολυ το Θεο και το θαυμα θα γινοταν.ΑΑ και κατι ακομα...πρωτα κανουμε πραξεις και παιρνουμε αποφασεις και μετα στελνει ο Θεος το δωρο Του.

Ανώνυμος είπε...

Και θαυμα εχω δει αγαπητε μου!!!σε μενα!!!φιλικα παντα εισαι πλανεμενος η Ορθοδοξια δεν ειναι θρησκεια!!!ειναι Βιωμα!!!αν δεν βιωσεις δεν μαθαινεις μηπως και αυτο αρχαιος Ελληνας το ελεγε!!!ΑΑΑΑ και κατι ακομααα....666 μηπως ειναι και αυτο ψεμα???μπα οχι δεν υπαρχει!!!2000 χρονια προ Χριστου καποιος το εγραψε!!!ΑΑΑα και κατι ακομααα....εχεις διαβασει βιβλια ετσι???εχεις δει χρονολογιες???πιο ειναι το βασικο σημειο μετρησης???το π.χ δηλαδη πριν ελθη ο Χριστος και μ.χ δηλαδη αφου ηλθε!!!Παγκοσμιωςςςςςςςςςςςςς!!!!εχεις δει μηπως κανενα π.δ δηλαδη πριν ελθη ο διας??? χαχαχαχα αγαπητε εισαι πλανεμενος...σου ευχομαι να βρεις την αληθεια!!!και βλεπω συνεχεια να πολεματε την Ορθοδοξια...εμεις οι "πιστοι" δεν εχουμε πει κατι ποτε για σας εκτος αν μας δωσετε αφορμη...

Ανώνυμος είπε...

2:48 Δε θα μπω σε λεπτομερειες γιατι προφανως διαβαζεις και καταλαβαινεις αυτα που θελεις και οχι αυτο που προσπαθει να σου πει καποιος.... Θα σου δωσω μια συμβουλη ομως να μαθεις να κοιτας το δασος και οχι το δεντρο, να μαθεις να αντιμετωπιζεις το πνευμα σου και τον ιδιο σου τον εαυτο και το δωρο που λες θα το παρεις μονο σου, δε θα στο στειλει κανενας Θεος...

Ανώνυμος είπε...

οτιιιι να ναιιιι!!!σε ευχαριστω για την συμβουλη αλλα δεν θα παρω!!!ξερω πολυ καλα!!!μην φοβασαι για μενα!!!το ευατο σ να κοιταξεις!!σε λιγο θα βιωσεις και συ την αληθεια γιατι σε ενα πολεμο σε μια δυστυχια δεν θα πεις "αχ δια μου" αλλα "παναγια μου" ειναι αυτο το αυθορμητο που βγαινει σε ολους μας...γιατι οταν εισαι παιδι του θαναση...θα φωναξεις τον θαναση...ετσι ειναι αυτα!!!ο νοων νοειτω!!!και ασε τις φιλοσοφιες με τα δεντρα και τα δαση!!!δεν πιανουν!!!η αληθεια ειναι μια και αν δεν σ αρεσει στα μπλογκ του πνευματος σου!!!εδω ισχυει η Ορθοδοξια και αν το ακους και αφριζεις για μενα το ιδιο μ κανει!!!και μην μ αρχισεις με τον τροπο που μιλας δεν ειναι σωστο για την πιστη σου και οτι εχεις ειρωνεια γιατι κια Ο Κυριος Ιησους ημων Χριστος με τον σατανα που τον δοκιμαζε τρεις φορες δεν του μιλουσε ευγενικα αλλα σκληρα και αυτο το καταλαβαινουμε με το "ΥΠΑΓΕ" που του ειπε ετσι πρεπει να αντιμετωπιζουμε την αιρεση!!!αντε στο καλο παιδι μ τωρα!!!

Ανώνυμος είπε...

2:56 Τωρα ποιος ειναι ο πλανεμενος ασε με να εχω τις αμφιβολιες μου, ειναι τρομερο παντως ποσο σηκωνεται η τριχα σας οταν καποιος παει να πει κατι διαφορετικο απο αυτα που σας εχουν σερβιρει τοσα χρονια, γιατι τοση μανια να μας πεισετε οτι εσεις ειστε οι σωστοι και ολοι οι αλλοι λαθος.. Τελος παντων, να ξερεις παντως οτι αν μπορουσαμε να τη κανουμε απο κοντα αυτη τη κουβεντα θα συμφωνουσαμε σε πολλα πραγματα και θα διαφωνουσαμε σε αλλα τοσα, η αληθεια ειναι παντα καπου στη μεση.
Α και που σαι, μήπως ο Χριστος γεννηθηκε μερικα χρονια π.Χ., ρωταω εγω τωρα.. Παντα φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Γαμώ τις πορώσεις σας μέσα Χριστιανόπουλα μου! Ο Χριστός ήταν μεγάλη προσωπικότητα, επαναστάτης της εποχής και κάθε εποχής. Η Ελλάδα με το μέγιστο (στην εποχή) μορφωτικό επίπεδο υποδέχτηκε φιλικά τις νέες τότε προτάσεις κι άλλες τόσες με βούρδουλα.
Είμαστε Έλληνες και τον 12θεϊσμό δεν θα μας το ξεριζώσει κανείς.
Και ναι, προτιμώ τα συγγράματα του αρχαίου πολιτισμού μας απο την παροχυμένη εβραϊκή Βίβλο.
Άντε πια, Έλληνας μπορεί να είμαι, να γουστάρω το Χριστό αλλά να μην δηλώνω θρησκεία. Μπορώ;

Ανώνυμος είπε...

http://www.scarlakidis.gr/apollon/kefalaio13-neo.html

Ανώνυμος είπε...

" περί μεν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοι τινές ιδέαν¨ πολλά γαρ τα κωλύοντα ειδέναι η τ' αδηλότης και βραχύς ων ο βίος του ανθρώπου. " (λόγια του Πρωταγόρα).
Ο νοών νοείτω.
Πολιτεύματα, θρησκείες, νόμοι και θεσμοί είναι παροδικά, ισχύουν όσο τα ανέχονται οι άνθρωποι.
Και οι άνθρωποι τ' αλλάζουν.

Α

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ? ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ? ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑ ΔΙΑΚΥΡΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ. ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να βρίσω δεν θέλω να αηδιάσω δεν θέλω να παρεκτραπώ για αυτά που έγραψες αλλά λείπαμε για εσένα που ίσως εισαι από τα μεγαλύτερα πρόβατα του χριστιανικού ιερατείου και θα πρέπει απλά να ξέρεις ότι τύποι σαν και εσένα δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ ΕΛΛΗΝ !!!
Σε περίπτωση που πας να μας θυμίσεις το 1821 απλά ψάξε και βρες την συνθήκη του άστρων από ποιους ΕΛΛΗΝ γράφτηκε υπογράφτηκε και τι έλεγε. . . . .

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ!!!! Η ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,.ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΙΩΛΑΣ ΠΟΙΜΝΙΑ ΕΙΣΤΑΙ.ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ,ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ,ΙΗΣΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ Ι ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!!!! ΓΙΑΥΤΟ Ο ΙΚΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ Ι ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΑΠΟ Ι ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑς

iota είπε...

Xα!χα!χα! τι να πω;;;; Τα ειπε ολα σε μια¨"φωτισμενη προταση ο 12.43μ.μ.! Ψαχτε καλυτερα!!!! Διαβαστε την Παλαια Διαθηκη!!! (χα!χε!χι!χο!)!!!!! Δευτερονομιον(ΧΑ!) Λευιτικον(ΧΑ!ΧΟ!Ωωωωωω!!!!)Διαβαστε κ μελετηστε τας πορνογραφικας γραφας (παλαια διαθηκη-ας γελασω-)του Γιαχβε (θεου)!!!προς τον λαο Ισραηλ!!!¨"ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!Ειστε ο περιουσιος λαος Ισραηλ;;;Η ο λαος που του εκλεψαν την ιστορια τη γλωσσα τα γραμματα τις τεχνες τα θεατρα τις τραγωδιες τις κωμωδιες τ'αγαλματα κ "την ψυχη";;;Απαντηστε στην ερωτηση..κ ισως καταλαβετε (;;;;;!!!!)γιατι μας εχουν πιασει "τον κ%λ%"!!!! Αυτη ειναι η τιμωρια μας!!! Επειδη "ξεχασαμε"!!!Τα ιερα κ τα οσια...επειδη αφησαμε να μας τα "θαβουν"κ να τα ξεπουλουν...τοτε γιατι φωναζετε...γιατι "αγανακτητε";;;;!!! Aυτη ειναι η "ΝΕΜΕΣΙΣ"!!!!!

Ἀχιλλεῦς είπε...

σκάστε βλάσφημοι δωδεκαθειστές
περισσοτερα εδώ
http://www.apologitis.com/gr/ancient/profiteies.htm

Ανώνυμος είπε...

Η πηγη ειναι αρθρο του "ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ" που εχει δημοσιευθει εδω και καιρο στο ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ:

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html

Σταματηστε να κλεβετε τα κειμενα και τον κοπο ανθρωπων που αφιερωνουν ατελειωτες ωρες για να διαφωτισουν τον κοσμο και να διαλυσουν την προπαγανδα των συριζοδωδεκαθειστων.

Ανώνυμος είπε...

Εννοειται πως οι εβραιομασωνοι ψευτοαρχαιολατρες δεν απαντουν ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ απο οσα αναφερει το αρθρο.Καταφευγουν στις γνωστες υβρεις και τα μουχλιασμενα σεντονια-αρθρα που διακινουν εδω και χρονια.
Ξυδακι και καλη χωνεψη!

Ανώνυμος είπε...

Προς αρχαιοελληνιστάς και όχι μόνο. Εκατοντάδες σώματα Αγίων εξακολουθούν και παραμένουν αναλλοίωτα και μυροβλήζουν θαυματουργώς έως και την σήμερον ημέραν προς απάντησιν και αντιπαράθεσιν όλων των άψυχων αγαλμάτων της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Γειά σας και καλή μετάνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ

Δημήτρης είπε...

Πολύ φάση έχετε όταν μαλώνετε για τις θρησκείες...

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο δημοσιευθηκε. Ακομα και κλεμμενο μπραβο σου, οσο γιαυτους που βριζουν ισως ειναι τα μονα τους επειχηρηματα... φιλια

Ανώνυμος είπε...

ειναι δικαιωμα του καθενα,να πιστευει σε οποι θεο θελει και τον εκφραζει!πρεπει καποια στιγμη να το καταλαβουμε ολοι αυτο!μπραβο στον αρθρογραφο για τον κοπο του αλλα δεν ειναι ολα ετσι οπως τα λεει και το ξερουμε ολοι πολυ καλα-και οι Ορθοδοξοι και οι Δωδεκαθειστες!σταματηστε να τσακωνεστε για το ποιος την εχει μεγαλητερη και αναλωθειτε στο πως θα σωθει η Ελλαδα απο το σκοταδι που την τυλιγει!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δωδεκαθεισμός είναι στοιχείο χωρίς το οποίο δεν έχει νόημα να μιλάμε για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και είναι λυπηρό να υπάρχει τέτοια άγνοια και έλλειψη σεβασμού εκ μέρους του νεοέλληνα προς αυτόν, γιατί είναι μέρος της ιστορίας μας (ας μη ξεχνάμε ότι και ο Παρθενώνας ήταν ναός του Δωδεκαθεισμού). Τώρα, προς τους επίδοξους νεο-Μακκαβαίους του φορουμ: για θυμήστε μας πως επικράτησε ο Χριστιανισμός (φυσικά με πολλή αγάπη + θανατικές ποινές σε αλλόθρησκους ακόμα κι αν εξασκούσαν τη θρησκεία τους στο σπίτι τους, καταστροφές αρχαιοελληνικών ναών, αγαλμάτων, χειρογράφων και κουλτούρας γενικότερα...-->δες διατάγματα Θεοδοσίου + πολλά άλλα ωραία...).ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΟΧΛΟ ΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ ΣΚΩΤΟΣΕ ΥΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΤΗ ΣΚΩΤΟΣΑΝ;;
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ, ΟΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.
ΕΝΑΣ ΜΗ ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ, ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΣ,,ΜΗ ΝΕΦΕΛΙΜ Η' ΕΛΩΧΙΜ, ΜΗ ΜΑΣΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μία απλή ερώτηση προς Αρχαιολάτρες και λοιπούς της συνομοταξίας!
Το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και ιδεώδες, καλλιεργήθηκε από τους φιλοσόφους!
Αλήθεια ποια η τύχη τους;
Έτσι για να τελειώνει το παραμύθι!

Ανώνυμος είπε...

Το σπαθί μερικές φορές επικρατεί του λόγου.

Ανώνυμος είπε...

"Ο ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΠΑΥΛΑΚΙΑΣ-ΣΑΥΡΑΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ".

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Γελώντας) Παύλε δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι μας κηρρύτεις τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ, διότι αν το ισχυρίζεσαι αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ έτσι δεν είναι;

ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: (Μυριζόμενος την καταστροφή και το διαλεκτικό "κλείσιμο"). Τον γνωρίζω δια του Πνεύματος, όλοι μπορούν να γνωρίσουν τον Θεό δια του Πνεύματος το οποίον αυτός αποστέλλει εις τους εκλεκτούς αυτού (αρλούμπες).

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Γελώντας) Εννοείς ότι ο Θεός Οργανισμός Σύμπαν ως Μέγιστη Οντότητα ασχολείται και αποστέλλει ειδικά μηνύματα εύνοιας στις Ελάχιστες Οντότητες όπως εμείς; Δηλαδή ο Συμπαντικός Οργανισμός δείχνει εύνοια στα μισά κυτταρά του και τα άλλα μισά τα αποστρέφεται;

ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ποιος θεός Σύμπαν και ποια Κύτταρά του, εγώ σας μιλάω για τον Θεό που δημιούργησε το Σύμπαν και τα Αστέρια και τη Γη και τους ανθρώπους.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ Συμπαντικός Οργανισμός δημιουργήθηκε από άλλον Θεό που υπήρχε όταν ακόμη δεν υπήρχε ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ;

ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Το Σύμπαν δεν είναι Οργανισμός Νοήμων, είναι νεκρή μηχανική κατασκευή αυτού του Θεού [βλ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ] που όπως πολύ σωστά είπατε προυπήρχε του Σύμπαντος [Αστέρων, Πλανητών και ανθρώπων]

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ (Απευθυνόμενος με σιγανή φωνή στους γύρω του) Αυτός εδώ είναι βαρεμένος σφόδρα, τώρα θα γελάσουμε. (Δυνατά στον Παύλο). Αν ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ που εννοείς προυπήρχε του δικού μας ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΥ και μάλιστα τον κατασκεύασε, τότε Παύλε ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ που μας κηρύττεις δεν είναι εκείνος προς τιμήν του οποίου αφιερώσαμε βωμόν ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ. Διότι ο ιδικός μας ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ Νοήμον Σύμ-παν [ΟΡΦΙΚΟΣ ΠΑΝ-ΑΣ] είναι Αυτοδημιούργητος και εκ Ταυτότητος και εξ Ορισμού Άγνωστος λόγω του ότι τα αισθητήριά μας Οράσεως δεν επαρκούν να εξερευνήσουν τα Όρια του. Γιατί λοιπόν ενώ ήξερες τις απόψεις μας προσπάθησες να περάσεις τον ιδικό σου ΆΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ μέσα από τον Βωμό του ιδικού μας ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΥ; Ή μήπως δεν ήξερες τις απόψεις μας πριν ανεβείς σ' αυτό το βήμα;

ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: (Ζαλισμένος από το Διαλεκτικό Πλήγμα) Ξέρετε άνδρες Αθηναίοι ... εγώ δεν ... θέλω να πω, να πως να το πω, δηλαδή να, είναι εντυπωσιακό ότι εν πάσει περιπτώσει Άγνωστον Θεόν κηρύττω εγώ, Άγνωστον Θεόν τιμάτε εσείς, αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχουν κοινά σημεία στη Φιλοσοφία μας.

ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: (Πέφτουν στο δάπεδο του βράχου από τα γέλια και φωνάζουν) Ναί, ναί έχεις δίκηο, σωστά ομιλείς. Πες μας κι άλλα τέτοια.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Απευθυνόμενος προς το πλήθος) Άνδρες Αθηναίοι Ντροπή!!! Εδώ φιλοξενούμεν τον αγαπητόν Φιλόσοφον Παύλον εκ Ταρσού της Κιλικίας και ωφείλομεν αν μη τι άλλο να τον αφήσουμε να ομιλήσει.

ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ: (Συλλαβόντες την ειρωνεία του Πολυμήδη και γελώντες γέλωτα μέγα) Ναί να ομιλήσει, διατί να μην ομιλήσει, φέρτε του κωμωδούς του Αριστοφάνους ρε για να δουν πως να βγάζουν γέλιο, βαρεθήκαμε τις τετριμένες ηθοποιίες τους. Ρε, πως ξέπεσε ετούτος στην Αθήνα; Από ναυάγιο;

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Πολυμήδη άφησε τον σε μένα διότι έτσι που το ρίχτηκες διαλεκτικώς τον γελοιοποίησες πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουμε να τον χάσουμε. Θέλει ποιο αργά, να το γλεντήσουμε ακόμα δια έξη κλεψύδρες. (Προς τον Παύλο ευρισκόμενο εις άθλιαν κατάσταση). Αγαπητέ Παύλε μη δίδεις σημασία εις το Πλήθος, είναι αγροίκον και απαίδευτον εις την υψηλήν φιλοσοφίαν. (Προς το πλήθος) Παύσατε να γελάτε ω απαίδευτοι εν ονόματι του Ξενίου Διός.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ: (Σιωπούν μυριζόμενοι τον ελιγμό του Λεόντιχου).

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Παύλε, ας ξαναγυρίσουμε στην αρχική σου δήλωση ότι "Γνωρίζεις τον δικό σου έστω ΆΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ και επειδή τον γνωρίζεις τον κηρύττεις, τον γνωρίζεις δε από το πνεύμα που αυτός σου έστειλε. Δηλαδή αυτόν τον Θεό εσύ δεν το είδες ποτέ;

ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν τον είδα ποτέ διότι είναι γεγραμμένον "ουδείς δύναται να ίδη τον Θεόν και να ζήσει".

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Αυτό ποιός το έγραψε ο ίδιος ο Θεός;

ΠΑΥΛΟΣ: Όχι το έγραψαν οι προφήτες.

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Και στους προφήτες ποιος το είπε;


ΠΑΥΛΟΣ: Τους το είπε ο Θεός.

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ώστε οι προφήτες γνώρισαν τον Θεό και δεν πέθαναν όπως πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον κανόνα που είπες;

ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν πέθαναν. Τον γνώρισαν τον θεό δι'ενυπνίων και διά του πνεύματος του Αγίου. Δεν τον είδαν ποτέ στην όψη, διότι είναι γεγραμμένον...

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ξέρω το είπαμε αυτό. Ώστε στην προσωπική σου σχέση με τον Θεό που κατ'εσέ κατασκεύασε το Σύμπαν, και στην σχέση προφητών με τον θεό αυτό, τα δικά σου αισθητήρια και τα αισθητήρια των προφητών δεν είδαν και δεν άκουσαν ποτέ τον Θεό.

ΠΑΥΛΟΣ: Έτσι είναι, εκτός από τον Μωυσή ο οποίος άκουσε τον Θεό με γυρισμένη την πλάτη και τον Αβραάμ και τον Λώτ οι οποίοι είδαν τρεις εκπροσώπους του Θεού πριν καταστραφούν τα Σόδομα και Γόμορα.

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Παύλε όταν κάποιος μου μιλάει από πίσω ή μου στέλνει τρείς αντιπροσώπους, αυτός ο κάποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε, είναι έτσι ή όχι; Όταν πάλι αυτός ο κάποιος μου στέλνει ενύπνια μπορεί και πάλι να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε. Επομένως με τις έμμεσες αυτές ψευδοεμφανίσεις ο οιοσδήποτε μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε, είναι έτσι ή δεν είναι; Αν δεν είναι έτσι, τότε τα δικαστήρια μας στην Αθήνα και τα δικαστήρια σας στην Ταρσό της Κιλικίας θα εδίκαζαν και θα κατεδίκαζαν και θα αθώωναν τους κατηγορουμένους, δεχόμενα ως έγκυρες μαρτυρίες, τα ενύπνια, τις φωνές με γυρισμένη την πλάτη και τις καταθέσεις των μαρτύρων μέσω τριών αντιπροσώπων τους, είναι έτσι ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΥΛΟΣ: Ωφείλω να συμφωνήσω.

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Επομένως πως εσύ και οι προφήτες τους οποίους επικαλείσαι, είσθε βέβαιοι ότι τα ενύπνια και οι όπισθεν φωνές που ακούσατε ή είδατε προέρχονται από τον Άγνωστο Θεό σας τον οποίο είναι αδύνατον να δείτε; Γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλοί θεοί εκ των οποίων ολίγοι έχουν ελεγχθεί από άλλους θεούς επειδή χρησιμοποίησαν δόλο μεταξύ των και εναντίον θνητών; Πως μπορούμε να είμεθα βέβαιοι ότι οι μαρτυρίες των ενυπνίων και των όπισθεν φωνών και των μακρόθεν μεταβιβάσεων σκέψεως ή "αγίου πνεύματος" όπως το ορίζεις, προέρχονται από θεούς που είναι πραγματικώς αυτοί που δηλώνουν ότι είναι;

ΠΑΥΛΟΣ: Ορθώς ομιλείς αλλά εμείς έχομεν την προσωπικήν εμπειρίαν της Αναστάσεως του Υιού του Θεού Ιησού Χριστού , τον οποίον όπως σας είπα προηγουμένως στην ομιλία μου ανέστησε ο Θεός εκ νεκρών. Αυτός ο Υιός του Θεού μας εβεβαίωσε και μας εγνώρισε τον Πατέρα του Θεό [δημιουργού] του Σύμπαντος.

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: (Προς Αθηναίους γελώντες με δάκρυα και λυγμούς) Σας παρακαλώ ω άνδρες Αθηναίοι, ολίγη σοβαρότης. (Προς Παύλον) Μην δίδεις σημασίαν εις τους αμύητους αυτούς βαρβάρους. Τα περί του Υιού του Θεού θα τα συζητήσουμεν στην συνέχεια, αν και προς το παρόν προσθέτουμε τον υποτιθέμενον Υιόν στους τρείς αντιπροσώπους και επομένως έχομεν τέσσερις εκπροσώπους, του Θεού, έτσι δεν είναι; Δηλαδή εξακολουθούμε ακόμη να μην βλέπουμε τον αποστέλοντα αλλά μόνον απεσταλμένους εκ των οποίων ο ένας είναι υιός του αποστέλοντος. Δηλαδή ευρισκόμεθα ακόμα εις το ίδιο σημείο στο οποίο η ύπαρξη του αποστέλλοντος βεβαιώνεται αυτή τη φορά από τέσσερις αντί τριών μαρτύρων. Αυτή τη στιγμή ας υποθέσουμε ότι γίνεται δίκη περί υπάρξεως ή όχι ενός προσώπου το οποίο κανείς δεν είδε και εκ ταυτότητος είναι αδύνατον να το δεί. Παρουσιάζεσαι συ Παύλε και βεβαιώνεις ότι το πρόσωπο αυτό υπάρχει, δηλαδή ότι ο Θεός που κατασκεύασε το Σύμπαν υπάρχει. Είσαι μόνον ένας Μάρτυς και το δικαστήριο σε ερωτά "είσαι αυτόπτης" Μάρτυς; Απαντάς "όχι, είμαι Μάρτυς εξ ακοής άλλων Μαρτύρων, τεσσάρων Μαρτύρων οι οποίοι παρουσιάσθηκαν ως εκπρόσωποι αυτού του Θεού. Αυτούς τους τέσσερις εκπροσώπους τους έχεις ιδεί εσύ Παύλε;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΥΛΟΣ: (με ύφος παγιδευμένης αλεπούς) "όχι δεν τους είδα εγώ. Τους τρεις τους είδε ο Αβραάμ πριν δύο χιλιάδες έτη και τον Υιόν του Θεού τον είδαν οι Μαθητές του στην Ιουδαία πριν από είκοσι έτη και μου μίλησαν γι'αυτόν. Αλλά και εγώ εγνώρισα τον Υιόν του Θεού επειδή με ετύφλωσε εξ αποστάσεως και κατόπιν με ιάτρευσε πάλιν εξ αποστάσεως, δια να πιστέψω.

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Άνδρες Αθηναίοι σας ερωτώ τι το φαιδρόν ακούτε και γελάτε.
(Προς τον Παύλο). Παύλε 2.000 έτη διαιρούμενα δια τριάντα έτη μιας γενεάς μας κάνει εξήντα και έξη, επομένως η πληροφορία περί τριών εκπροσώπων έχει φθάσει ως την Αθήνα μέσω εξήντα και έξη προφορικών ή γραπτών μεταβιβάσεων άρα μέσω 66 προσώπων και άρα δικαστικώς αυτή η μαρτυρία θεωρείτε άκυρη.
Για τον Υιόν του Θεού είσαι Μάρτυς εκ μεταφοράς. Δηλαδή κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι ο Υιός του Θεού, κάποιοι τον ακούνε να το ισχυρίζεται, και το μετέφεραν σε σένα. Δηλαδή αν το δικαστήριο σε δεχθεί ως ειλικρινή, έχεις να καταθέσεις αυτό που σου είπαν ότι τους είπε. Στην Ταρσό της Κιλικίας εργαζόσουν ως Νομομαθής. Τι θα έκανες λοιπόν αν είχες να αξιολογήσεις τέτοιες μαρτυρίες εκ δευτέρας έως εξηκοστής έκτης μεταφοράς; Είναι δεκτές τέτοιες μαρτυρίες από τους Νόμους της Ταρσού;

ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν είναι, εδώ απαιτείται πίστις.

ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ο Χώρος που τώρα πατάς Παύλε δεν είναι χώρος τυφλής πίστεως αλλά χώρος Δίκης όλου του Επιστητού, δηλαδή Χώρος της Λογικής και της Γνώσεως. Άνευ αποδεικτικών στοιχείων τίποτα δεν γίνεται εδώ δεκτό. Και έαν στο βήμα αυτό απορρίπτουμε θεωρίες μη αποδείξιμες συμπολιτών μας, γιατί θα έπρεπε να δεχθούμε τις αναπόδεικτες θεωρίες ενός Ξένου όπως εσύ του οποίου δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, αν και υποτευόμεθα ότι είναι κίνητρα Γεφυραίων εφ'όσον ανέφερες την Ιουδαία. Άλλωστε σε έχουν δει πολλοί να εισέρχεσαι εις τον Ναόν των Γεφυραίων όπου δεν αφήνουν να εισέλθει κανείς μη Γεφυραίος. (Πράγματι στο ιζ' 17 Πράξεις των Αποστόλων, αναφέρεται ότι ο Παύλος "διελέγετο λοιπόν εν τη συναγωγή των Ιουδαίων (εν Αθήναις). Απαγορεύεται από τους νόμους των εβραικών Συναγωγών να εισέλθει σ'αυτές και να διδάξει λειτουργός άλλης θρησκείας. Επομένως ο Παύλος εισήλθε στην εβραική συναγωγή των Αθηνών με διαταγή του Ραββίνου διότι απλούστατα εθεωρείτο και ήταν λειτουργός της Εβραικής Θρησκείας. Μέσα στις Συναγωγές διετάχθη μέρος των Γεφυραίων να "ασπασθή" τον Χριστιανισμό ώστε να προχωρήσει το Σιωνιστικό σχέδιο μέσω του κρυπτοσιωνιστικού και φαινομενικά αντισιωνιστικού χριστιανισμού, με σκοπό την παραπλάνηση των Ελλήνων.")

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ -----> ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ
-----> ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ


««ΚΟΣΜΟΝ ΤΟΝΔΕ, ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΝ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΟΙΗΣΕΝ, ΑΛΛ' ΗΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΙΝ ΚΑΙ ΕΣΤΑΙ. «ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΣΔΕ ΕΣΤΙ» ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ, ΑΠΤΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΝΝΥΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ»».


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Τον παροντα ΚΟΣΜΟ- ΣΥΜΠΑΝ, ο οποιος ειναι ο ιδιος για ολα ανεξαιρετως τα ΟΝΤΑ - ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ, δεν το δημιουργησε κανεις. Ουτε απο τους θεους ουτε απο τους ανθρωπους, αλλ' υπηρχε παντοτε και υπαρχει και θα υπαρχει. «Ο παρον ΚΟΣΜΟΣ - ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ» αιωνιως ζωντανο Πυρ, το οποιο αναπτει με ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και σβυννει με ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

nosdevelopment είπε...

ΞΑΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!!!!!!!

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ -----> ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ
-----> ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ


««ΚΟΣΜΟΝ ΤΟΝΔΕ, ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΝ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΟΙΗΣΕΝ, ΑΛΛ' ΗΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΙΝ ΚΑΙ ΕΣΤΑΙ. «ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΣΔΕ ΕΣΤΙ» ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ, ΑΠΤΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΝΝΥΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ»».


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Τον παροντα ΚΟΣΜΟ- ΣΥΜΠΑΝ, ο οποιος ειναι ο ιδιος για ολα ανεξαιρετως τα ΟΝΤΑ - ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ, δεν το δημιουργησε κανεις. Ουτε απο τους θεους ουτε απο τους ανθρωπους, αλλ' υπηρχε παντοτε και υπαρχει και θα υπαρχει. «Ο παρον ΚΟΣΜΟΣ - ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ» αιωνιως ζωντανο Πυρ, το οποιο αναπτει με ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και σβυννει με ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μία απλή ερώτηση προς Αρχαιολάτρες και λοιπούς της συνομοταξίας!
Το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και ιδεώδες, καλλιεργήθηκε από τους φιλοσόφους!
Αλήθεια ποια η τύχη τους;
Έτσι για να τελειώνει το παραμύθι!

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟ "ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ" ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ, ΕΝΩ ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Περί της ταμπακιέρας, τουμπεκί ψιλοκομένο! Γιατί δεν απαντάτε για τους Φιλοσόφους Αρχαιόπληκτοι;
Εβραιοκίνητοι και παπαγάλοι των Σιωνιστών. Ρίξτε νερό στον Μύλο τους ανόητοι! Φυσικά κάτι τέτοια όντα σαν και εσάς έφεραν την Ελλάδα στα σκατά! Βλήματα!

Ανώνυμος είπε...

@1:45, Αιτιολόγησε τις κατηγορίες που προσάπτεις, αλλά μάλλον δε θα μπορέσεις -ο Χριστιανισμός μας έφερε εδώ. Ξεχάσαμε τις ρίζες μας. Ξεχάσαμε τις σφαγές και τις λεηλασίες, όλες τις θυσίες για την επικράτηση του <>. Υποτίθεται ότι η ελευθερία επιλογής είναι χαρ/κό της <> του Χριστιανισμού, αλλά οι χριστιανοί τελικά αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι μακελάρηδες ανθρώπων και ιδεών, με αποκορύφωμα το σκοταδισμό του Μεσαίωνα. Μπορείς να πιστεύεις όπου θες, αλλά ως μέλος της Εκκλησίας Του Κυρίου και ως φορέας του Αγίου Πνεύματος ωφείλεις να σέβεσαι και τις υπόλοιπες θρησκείες και ειδικά τους συνανθρώπους σου, έστω κι αν είναι αλλόθρησκοι.

Ανώνυμος είπε...

Αιτιολόγησε τις κατηγορίες που προσάπτεις, αλλά μάλλον δε θα μπορέσεις -ο Χριστιανισμός μας έφερε εδώ. Ξεχάσαμε τις ρίζες μας. Ξεχάσαμε τις σφαγές και τις λεηλασίες, όλες τις θυσίες για την επικράτηση του Θεού της αγάπης. Υποτίθεται ότι η ελευθερία επιλογής είναι χαρ/κό της Κοινωνίας Αγάπης του Χριστιανισμού, αλλά οι χριστιανοί τελικά αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι μακελάρηδες ανθρώπων και ιδεών, με αποκορύφωμα το σκοταδισμό του Μεσαίωνα. Μπορείς να πιστεύεις όπου θες, αλλά ως μέλος της Εκκλησίας Του Κυρίου και ως φορέας του Αγίου Πνεύματος ωφείλεις να σέβεσαι και τις υπόλοιπες θρησκείες και ειδικά τους συνανθρώπους σου, έστω κι αν είναι αλλόθρησκοι.

Ανώνυμος είπε...

5:03 ΜΗΝ ΜΕ ΛΥΠΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΘΗΣΤΕΡΙΜΕΝΗ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ? ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ.
ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΑΝ
1)ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΝ ΟΛΑ. Ο ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΣΑΜΕ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ)ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ? ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ,ΘΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ,ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΛΟΙ,ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΟΝΙΑΔΕΣ,ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
2)ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
3)ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ.
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΠΟΙΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ Η ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΩΝΑΝ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΓΙΟΥΣ,ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

2:43 Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ? ΟΡΙΣΤΕ ΔΕΣ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗ? ΜΑΣΩΝΟΣ ΗΤΑΝΕ.........

Ανώνυμος είπε...

@2:43 Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΚΑΤΕΨΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ Μ'ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΜΕ ΔΙΩΓΜΟΥΣ, ΣΦΑΓΕΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

@10:11 ΟΧΙ 2:43