Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις για τα αρχαία μνημεία στο Μοναστηράκι



Anti-ntp:Όταν είσαι πουλημένος στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ τέτοιες αποφάσεις βγάζεις.Εδώ βγάλατε το μνημόνιο συνταγματικό ΛΑΜΟΓΙΑ
Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις θρησκευτικού σωματείου, πολιτικού κινήματος και 16 ατόμων που ζητούσαν να... "παγώσει" η εκτέλεση της απόφασης του υπουργού Πολιτισμού για κατάχωση των αρχαίων μνημείων (βωμός 12 θεών), που εντοπίστηκαν κοντά σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ των σταθμών Μοναστηρακίου - Θησείου.

Η Επιτροπή Αναστολών ΣτΕ έκρινε ότι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των αιτούντων, η επιστημονική επιλογή της κατάχωσης διασφαλίζει την προστασία των μνημείων, που αντίθετα θα κινδύνευαν από την έκθεσή τους στο περιβάλλον και τη μη ελεγχόμενη πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου. Και δέχθηκε ότι δεν μπορεί να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν την αποτελεσματική προστασία του μνημείου. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για πρόοδο σχετικών εργασιών.
Με βάση τις επιστημονικές μελέτες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, η Επιτροπή Αναστολών υπό τον σύμβουλο της Επικρατείας, Μ. Βηλαρά, πιθανολόγησε ότι η παραμονή των μνημείων στο φως υπό συνθήκες μη οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου, που θα εξασφάλιζε τη φύλαξη και συντήρησή τους, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους υποβάθμισης και καταστροφής τους, λόγω της έκθεσής τους στις περιβαλλοντικές συνθήκες, του ενδεχομένου να αναπτυχθεί βλάστηση γύρω τους και στους αρμούς των δομικών στοιχείων με συνέπεια την πιθανή ρηγμάτωση και αποκοπή τμημάτων.
Η Επιτροπή απέκρουσε επίσης (545/11) τους ισχυρισμούς των αιτούντων για κίνδυνο καταστροφής των μνημείων από τους έντονους κραδασμούς, τον θόρυβο κ.λπ. από τους διερχόμενους συρμούς, γιατί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τεχνική έκθεση που συγκεντρώνει την αποδοχή του επιστημονικού κόσμου και εξηγεί ότι με τη χρήση συγκεκριμένων υλικών υψηλής αντοχής στον χρόνο και στις συνθήκες διασφαλίζεται η διατήρηση των μνημείων.

πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Oταν εχεις δικαστες μασόνους μη περιμενεις να υπερασπιστουν την μητερα Ελλαδα, αλλά τον σατανισμο και την υλη.
Το σκεπτικο τους οτι προστατευεται θαμενο το μνημειο, ειναι ηλιθιο, γατι τοτε δεν θα ξεθαβαμε ολα τα αρχαια στη χωρα για να τα ... προστατευσουμε!

ΜΥΡΤΑΛΗ είπε...

Δεν εχω ακουσει πιο ανοητο επιχειρημα .Δεν κανουν ουτε τον κοπο να βρουν κατι λιγοτερο γελειο .Τα εχω χασει με την αναλγησια τους

Ανώνυμος είπε...

το μνημειο θα καταστραφει απο την εκθεση στο περιβάλλον ενω αντίθετα θα προστατευθεί απο τα χαλικια τις σανιδες, τον σιδηροδρομο και τους συρμους μερικων τονων που θα περνουν απο πανω του καθημερινα. δεν τραβαμε και μια σιδηροδρομικη γραμμη πανω απο την ακροπολη να την διατηρησουμε;;;;;;;; Ρε Αρχιμασονοι προδοτες που σβηνεται απο τον χαρτη καθε τι Ελληνικο και ορθοδοξο, τι νομιζεται οτι θα σας προτατευσει ο ΜΑΤΣ που στον 33ο βαθμο της μασονιας σας αποκαλυπτουν οτι ειναι ο εωσφορος;; Εκεί θα είναι το κλάμα και ο τριγμός των οδόντων» (Κατά Ματθαίον, 8, 12)

Υιοτα είπε...

Φτου!!!! Ξεφτιλισμενα υβριδια!!! Ερχεται η "Νεμεσις" για ολους!!!

Ανώνυμος είπε...

βρε αφου οι δικαστες ειναι πουλημενα τομαρια αλλιως θαχε φτασει το κρατος σε αυτο το χαλι
μαλλον απο τον αρειο παγο πρεπει να ξεκινησει η εκαθαρησει και μετ στην σαπια την βουλη

Ανώνυμος είπε...

Σ.Τ.Ε = Συλλογος τροικανων ελλαδος.