Στην κατηγορία «Interoperability Challenge» (διαλειτουργική πρόκληση) κατέλαβε την πρώτη θέση η ομάδα «Αλανιάρηδες» με τους
φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα, που είχαν κερδίσει πέρσι τον ....
ελληνικό τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft.
φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα, που είχαν κερδίσει πέρσι τον ....
ελληνικό τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft.
Η τεχνολογία ενώνει τον κόσμο, βοηθά το περιβάλλον, καταπολεμά ασθένειες και φτώχεια, συμβάλλει στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας των λαών.
Αυτά ήταν μερικά από τα μηνύματα που μετέφεραν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής που διοργάνωσε η εταιρία Microsoft, στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης, για την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού Imagine Cup 2011.
Ανάμεσα στους νικητές και στους 350.000 διαγωνιζόμενους μαθητές και φοιτητές από 70 χώρες ήταν και μία ελληνική ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Interoperability Challenge».
Η ομάδα «Αλανιάρηδες» κατέλαβε την πρώτη θέση με τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα.
Οι Καρακατσιώτης (υποψήφιος διδάκτορας) και Πτερνέας (μεταπτυχιακός φοιτητής) συμμετείχαν με την εφαρμογή του προγράμματος «Touring Machine» το οποίο παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις (ηλεκτρονικός ξεναγός) σε
εκθέσεις, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Όπως δήλωσαν οι βραβευμένοι φοιτητές πίσω από την εφεύρεσή τους υπάρχει ένα ερευνητικό έργο με την ομάδα του καθηγητή Ίωνα Ανδρουτσόπουλου.
Ηλεκτρονικός ξεναγός
Το σύστημα βασίζεται στη μηχανή φυσικής γλώσσας NaturalOWL που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύμφωνα με τους δυο βραβευθέντες φοιτητές, ο ηλεκτρονικός αυτός ξεναγός δεν μοιάζει με κανένα άλλο που υπάρχει αυτή την στιγμή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που κάνει είναι η ανάπτυξη δυναμικών, μοναδικών περιγραφών για κάθε επισκέπτη και μάλιστα για πλήθος διαφορετικών εφαρμογών, όπως για διαδίκτυο, για κινητά τηλέφωνα και για ψηφιακή πραγματικότητα.
Το πρόγραμμα συντάσσει περιγραφές βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χρήστη (ηλικία, ενδιαφέροντα, προσανατολισμός
και τοποθεσία στο χώρο, ιστορικό περιήγησης κλπ).
Ο νικητής στο φετινό διαγωνισμό στη βασική κατηγορία «Software Design» ήταν η ομάδα «Hermes» από την Ιρλανδία, με λύση που προτείνει την αλλαγή των οδικών συνηθειών για να μειωθούν τα δυστυχήματα.
Πρώτα βραβεία σε άλλες κατηγορίες έλαβαν ομάδες από: Βραζιλία, Δανία, Γαλλία, Νότια Κορέα, Πολωνία, Ρουμανία και Ταιβάν.
Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/07/blog-post_5805.html#ixzz1TLH3C07P
2 σχόλια:
Γι' άλλη μια φορά μαθητικές και φοιτητικές ομάδες,καταλαμβάνουν την πρωτιά σε τέτοια θέματα.
Δυστυχώς,τα περισσότερα έργα-κατασκευές-εργασίες κτλ,απαξιώνονται.
A.V
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΝΕΙΑΤΑ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.
Δημοσίευση σχολίου