Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1821!!! Δείτε την τώρα εδώ!



Ολόκληρη η Ανακοίνωση "ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ" της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αλήθεια του 1821!
    Αναφέρεται μάλιστα Τοπική Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα 1593 στην Κωνσταντινούπολη, με την οποία στον 7ο Κανόνα της αποφασίζεται και κηρύτεται η ανάληψη της Παιδείας του σκλαβωμένου Γένους από την Εκκλησία!
Screenshot.png 
   Επίσης παρατίθενται κείμενα Ιστορικών, όπως ο Καθηγητής  Γ. Σβορώνος, που αναφέρουν την Εκκλησία ως "επικεφαλής της Εθνικής Αντίστασης", ενώ καταγράφονται πολλά Επαναστατικά Κινήματα πριν τη....

μεγάλη Επανάσταση του 1821, όπως εκείνη του ξεχασμένου Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Διονυσίου του Φιλοσόφου στα 1611 στα Γιάνεννα,  αλλά και του Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας Ανανία Λαμπάρδη στην Πελοπόννησο στα 1764/1767!

  Φυσικά δεν λείπει η αναφορά στον θρυλικό αγιορείτη "Άγιο των Σκλάβων", τον φλογερό, θαυματουργό και προφητικό με τη Χάρη του Θεού Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Ισαπόστολο-Εθναπόστολο του Γένους! 

  Ακόμη, εκθειάζεται η επαναστατική δράση των Μητροπολιτών Παρθενίου Πατρών που επιτέθηκε στα
Καλάβρυτα,  του Μακαρίου Κορίνθου που κατέλαβε τον Ισθμό, καθώς και των Μητροπολιτών Κορώνης, Μεθώνης και Καλαμάτας κατά την Επανάσταση των αδελφών Ορλώφ στα 1770 στο Μοριά!

   Καταγράφεται η Προκήρυξη του Γιωργάκη Ολύμπιου, που τόνιζε:"Εμπρός αδέλφια. Ας πεθάνουμε κοιτάζοντας άφοβα το θάνατο στα μάτια. Ζήτω η θρησκεία και η Ελευθερία της Ελλάδος. Θάνατος στους βαρβάρους", καθώς και τα αθάνατα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη  για "αυτά τα Μοναστήρια ήταν τα  πρώτα προπύργια της επανάστασής μας"!

   Επίσης, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται ο Σταυρός του Μιαούλη, τον οποίο έχει βάλει πάνω στο πολεμικό του τον "Άρη" με χαραγμένα πάνω του τα γράμματα "Σταυρού τύπος, εχθροίς τρόμος" και "Σταυρός πιστών στήριγμα"! 
  Και πράγματι η Ορθοδοξία μας υπήρξε " η κιβωτός της σωτηρίας μας και η σωτηρία του Γένους"!
http://math-telos-agras.pblogs.gr/2011/03/oloklhrh-h-anakoinwsh-ths-ieras-synodoy-gia-to-1821-deite-thn-tw.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Δυστυχώς οι δυο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές». (Η φιλοτουρκική δήλωση του Πατριάρχη, έγινε μια μόλις βδομάδα πριν την ενθρόνισή του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στις 2 Νοεμβρίου του 1991 και δημοσιεύτηκε από τις εφημερίδες Αυριανή και Ελεύθερη ώρα - 30 Οκτωβρίου 1991).

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ....ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους. Και αγκαλά είναι γνωστόν, ότι, όσοι είναι κατηρτισμένοι τω όντι εις την ευσέβειαν, όσοι νουνεχείς και τίμιοι και των ιερών κανόνων και θείων νόμων ακριβείς φύλακες δεν θέλουν δώσει ευηκοιαν εις τας ψευδολογίας των αχρείων εκείνων και κακόβουλων’ επειδή όμως είν’ ενδεχόμενον να σηνηρπάσθησάν τινές και παρασυρθώσι και άλλοι, διά τούτο προκαταλαμβάνοντες εκ προνοίας εκκλησιαστικής υπαγορεύομεν πάσιν υμίν τα σωτήρια, και γράφοντες μετά των περί ημας ιερωτάτων συναδελφών, του μακαριωτάτου πατριάρχου των Ιεροσολύμων, των εκλαμπροτάτων και περιφανεστάτων προυχόντων του γένους, των τιμιωτάτων πραγματευτών, των αφ’ εκάστου ρουφετίου προκριτωτέρων και όλων των εν τη βασιλευούση ορθοδόξων μελών εκάστης τάξεως και εκάστου βαθμού, συμβουλεύομεν και παραινούμεν και εντελλόμεθα και παραγγέλλομεν πάσιν υμίν τοις κατά τόπον αρχιερεύσι, τοις ηγουμένοις των ιερών μοναστηρίων, τοις ιερεύσι των εκκλησιών, τοις πνευματικοίς πατράσι των ενοριών, τοις προεστώσι και ευκαταστάτοις των κωμοπόλεων και χωρίων, και πάσιν απλώς τοις κατά τόπον προκρίτοις να διακηρύξετε την απάτην των ειρημένων κακοποιών και κακοβούλων ανθρώπων, και να τους αποδείξετε και να τους στηλιτεύσετε πανταχού ως κοινούς λυμεώνας και ματαιόφρονας, και να προσέχετε όσον το δυνατόν εις τας απάτας αυτών και ραδιουργίας, γινώσκοντες, ότι η μόνη απόδειξις της αθωότητος των είναι να εμφανίσωσιν όσα γράμματα λάβωσι τυχόν εις χείρας περί της αυτής υποθέσεως, ή ειδήσεις μάθωσι, και να παρρησιάσωσιν οι μεν ενταύθα εν βασιλευούση προς ημάς, οι δ’ εν τοις έξω μέρεσιν εις τους κατά τόπον αρχιερείς και τους διοριζομένους παρ’ ημών εκκλησιαστικούς εξάρχους και τους βασιλικούς εξουσιαστάς και διοικητάς, δηλοποιούντες και παραδίδοντες και εκείνους τους απλουστέρους, όσοι ήθελαν φωραθή ότι ενεργούν ανοίκεια του ρεαγιαδιακού χαρακτήρος, καθότι οι τοιούτοι διαταράττουσι την γενικήν ησυχίαν, και κατακρημνίζουσι τους αδυνάτους και αθώους ομογενείς μας εις της απωλείας το βάραθρον.
Υπεγράφη συνοδικώς επάνωθεν του ιερού θυσιαστηρίου παρά της ημών μετριότητος και της μακαριότητός του και πάντων των συναδέλφων αγίων αρχιερέων.

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφαίνεται.
Ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφαίνεται.
Ο Καισαρίας Ιωαννίκιος.
Ο Νικομηδείας Αθανάσιος.
Ο Δέρκων Γρηγόριος.
Ο Αδριανουπόλεως Δωρόθεος.
Ο Βιζύης Ιερεμίας.
Ο Σίφνου Καλλίνικος.
Ο Ηρακλείας Μελέτιος.
Ο Νικαίας Μακάριος.
Ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ.
Ο Βερροίας Ζαχαρίας.
Ο Διδυμοτοίχου Καλλίνικος.
Ο Βάρνης Φιλόθεος.
Ο Ρέοντος Διονύσιος.
Ο Κυζίκου Κωνστάντιος.
Ο Χαλκηδόνας Γρηγόριος.
Ο Τουρνόβου Ιωαννίκιος.
Ο Πισειδίας Αθανάσιος.
Ο Δρύστας Ανθιμος.
Ο Σωζοπόλεως Παίσιος.
Ο Φαναρίου και Φερσάλων Δαμασκηνός.
Ο Ναυπάκτου και Άρτης Άνθιμος.

Orusthar είπε...

Eυχαριστουμε την εκκλησια πολυ. Ευχαριστουμε και που αφορησε την επανασταση. Ρε δεν γαμιωμαστε λεω εγω. Και οι παπαδες τοτε ηταν οι κοτσαμπασιδες. Συνεχιστε το χορτο παιδια....

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάς και η Ορθοδοξία είναι ένα, και το μέλλον όλου του κόσμου είναι δικό μας. Εσείς που τα λέτε όλα αυτά θα φάτε τα λόγια σας. Οι συνεχείς συκοφαντίες σας προκαλούν αρχικά έκπληξη και στο τέλος ανία.