Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση του Δ.Δρούτσα για τον διάπλου τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο


(Αυτά είναι υπουργάρα μου τους έκανες την μούρη κρέας!!!!!!)
Το σημερινό περιστατικό, αποτελεί άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας για να καταδειχθεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών από τις Βρυξέλλες.
Έχουμε ενημερωθεί από το ΓΕΕΘΑ για τον διάπλου της τουρκικής φρεγάτας από το στενό του Καφηρέα και περιμένουμε την.....
αναφορά εκ μέρους του αρμόδιου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού προκειμένου να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Ο Δ. Δρούτσας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας, δεν εκπλήσσει την Ελλάδα και, όπως ανέφερε, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για το συμβάν στο σημερινό Συμβούλιο γενικών υποθέσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, το σημερινό περιστατικό, αποτελεί άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας για να καταδειχθεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι με καθυστέρηση ενός χρόνου, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα και να υψώσουν τους τόνους και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Η κυβέρνηση ασκεί μια εξωτερική πολιτική ουσίας, είπε ο Δ. Δρούτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κληθεί να καλύψει ελλείμματα και χαμένες ιστορικές ευκαιρίες που έχασε η προηγούμενη κυβέρνηση.
«Επανακτούμε την αξιοπιστία μας, παίρνουμε πρωτοβουλίες, ασκούμε μια εξωτερική πολιτική με βάση κάποιους κανόνες, με συγκεκριμένους στόχους και νομίζουμε ότι τα αποτελέσματα του σημερινού Συμβουλίου και τα συμπεράσματα για την Τουρκία αλλά και για τα Σκόπια είναι η κατάλληλη και καλύτερη απάντηση προς τους όποιους χαρακτηρισμούς που μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Σαμαράς», δήλωσε ο Δ. Δρούτσας.
Ο Δ. Δρούτσας τόνισε ακόμη πως σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα, θα επιμείνει στην προσπάθεια συναίνεσης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και πλήρους συνεργασίας με όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας.
Ο υπουργός εξωτερικών ανέφερε μάλιστα ότι προς το σκοπό αυτό προτίθεται στις αρχές του 2011 να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής.
Ο Δ. Δρούτσας σημείωσε επίσης ότι θα επιμείνει σε μια εξωτερική πολιτική ουσίας, με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα, μακριά από κλισέ που καλλιεργούν ορισμένοι περί μυστικής διπλωματίας.
ΑΠΕ