Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι λαμπτήρες LED επικίνδυνοι για τα παιδιά


Agonistis: Προσωπικά(λόγο χρήσης και ψαξίματος) δεν καταλαβαίνω το λόγο που οι LED είναι επικίνδυνες. Μια δίοδος φωτός είναι η πηγή, η οποία το μονο μειονέκτημα είναι πως έχει μια ελάχιστη τρεμούλα στο φως, ΟΧΙ όμως σε όλες τις LED, συνήθως στις κακής ποιότητας. Προσωπικά καλύτερα να τυφλωθώ παρά να πεθάνω από καρκίνο από τις άλλες λάμπες οικονομίας. Αν αγοράζετε να παίρνετε με κίτρινο φως (εγώ έχω τελείως λευκό του πάγου).Το κίτρινο φως είναι το καλύτερο για τους οργανισμούς μιας και είναι πιο κοντινό στον ήλιο. γι αυτό και στα σπήλαια έχουν κίτρινο και ποτέ λευκό!
Να αποφεύγεται η χρήση των λαμπτήρων LED σε χώρους όπου συχνάζουν παιδιά συνέστησαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές, προειδοποιώντας ότι οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία των παιδιών.


Η Anses, εθνική Υπηρεσία για τηνΑσφάλεια των Τροφίμων, τουΠεριβάλλοντος και της Εργασίας, μόλις....
ολοκλήρωσε την πρώτη εκτίμηση της για τις επιπτώσεις των LED στην υγεία, συνέστησε στους κατασκευαστές να επισημαίνουν στην ετικέτα του προϊόντος τα χαρακτηριστικά του φωτισμού.
Αίτησε ακόμα από τους κατασκευαστές να περιορίσουν την εμπορία των, καθώς κρίνονται πιο επικίνδυνες από τις παραδοσιακές λάμπες.
Παρά το γεγονός ότι κοστίζουν περισσότερο, οι LED χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για το φωτισμό, λόγω της χαμηλής ενεργειακής τους κατανάλωσης και της μεγάλης διάρκειας ζωής τους σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και τους λαμπτήρες φθορισμού.


http://www.cosmo.gr/Health/294460.html