Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;


Σαμαράς στη ΔΕΘ: Ήρθα να σας πω την αλήθεια (Εδω γελάμε..χαχαχα..)

«Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. ...




«Η αλήθεια κάποιες φορές πληγώνει. Βρίσκομαι μπροστά σας για να σας πω την αλήθεια για το πώς θα βγούμε το συντομότερο δυνατόν από την κρίση.
Η χώρα μας δοκιμάζεται και δοκιμάζεται και ο ίδιος ο θεσμός της Έκθεσης. Η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα ανέκαθεν ήταν η καρδιά της ανάπτυξης. Πως θα βγούμε από την κρίση; Με ανταγωνιστικότητα.  
Δεν ήρθα να εξαγγείλω αυτά που πολλές φορές έχουν εξαγγελθεί. Η πρώτη αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ.  Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει ότι μέσα σε λίγους μήνες θα έχανε όσα δεν έχασε τόσα χρόνια. Την μοναδική αυτή καταστροφή που άμεσα μας απειλούσε έπρεπε να την αποτρέψουμε.
Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Για να το κάνουμε αυτό έπρεπε να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας. Και αυτό ακριβώς κάνουμε.



Η τρίτη κρίσιμη αλήθεια είναι ότι η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι και αλλιώς. Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της να ζει με δανεικά. Μέσα σε όσα κόπηκαν υπήρχαν και απίστευτές σπατάλες. Βέβαια μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε καν να αγγιχτούν. Ακόμα προσπαθούμε. Αλλά δεν γίνονται αλλιώς. Σας λέω όμως ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές. Και προσπαθούμε να είναι προσωρινές. Όλες οι δεσμεύσεις μας θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα τετραετίας.
Θα σας πω και κάποιες άλλες αλήθειες ακόμα. Εξαλείφουμε το σκάνδαλο της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.
Το πιο σημαντικό είναι να φρενάρουμε την ύφεση. Αυτή είναι πάντα η προτεραιότητά μας: να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Μόλις πάρουμε την πρώτη δόση θα επιστραφεί άμεσα το ληξιπρόθεσμο χρέος του Δημοσίου. Θα σωθούν οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν επειδή το κράτος δεν είναι σωστό απέναντί τους.
Για πρώτη φορά η τόνωση της οικονομίας θα είναι τόσο μεγάλη. Για πρώτη φορά το 90% της δόσης θα μείνει μέσα στην Ελλάδα. Όλα αυτά βεβαίως εφόσον η έκθεση της τρόικας είναι θετική.
Η προχθεσινή απόφαση Ντράγκι βρήκε τη λύση. Η λύση είναι μέσα στο ευρώ.
Σας ανακοινώνω ότι μια φορά το μήνα θα βλέπω επιμελητήρια ώστε ο πρωθυπουργός της χώρας να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.
Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι θα μείνουμε στο ευρώ, ότι θα κερδίζουμε αξιοπιστία. Αυτή την μάχη δίνουμε τώρα. Ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η Ελλάδα θα παραμείνει όρθια και θα ξεπεράσει την κρίση. Αυτή είναι η πιο μεγάλη αλήθεια από όλες τις αλήθειες που σας είπα σήμερα», τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του.

πηγη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάρε την αλήθεια λοιπόν στη μάπα, καραγκιόζη, ξεπουλημένο τομάρι:

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ :
Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.
Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα).
Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).
Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
(ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)
Όταν εκδίδεις oμόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως να δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ 6-7 ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 200 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ.ΜΑ ΚΑΛΑ?ΓΙΑ ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ?

Ανώνυμος είπε...

«Σαμαράς στη ΔΕΘ: Ήρθα να σας πω την αλήθεια (Εδω γελάμε..χαχαχα..)»!!!

Εδω (χωρίς τόνο το ω) γελάτε εεε; Τι θέλατε δηλαδή να σας πω;
Την άκρως ωμή αλήθεια; που αν την ακούγατε θα κλαίγατε όλοι σας με μαύρο δάκρυ και θα «πέφτατε ξεροί»;
Θέλετε να ακούσετε αυτά που δεν μπορείτε να αντέξετε;
Γιατί σας προειδοποιώ ότι δεν μπορείτε να αντέξετε την αληθινή πραγματικότητα.
Θέλετε την αλήθεια λοιπόν; θα σας την πω, αλλά η ευθύνη δική σας για τα συναισθήματα που θα νιώσετε…

Η αλήθεια λοιπόν είναι, ότι στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όχι μόνο όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια αλλά και όσοι δεν φοβούνται να πουν τερατώδη ψέματα για να πετύχουν το στόχο τους.
Η αλήθεια πάντα πληγώνει. Βρίσκομαι μπροστά σας για να σας πω την αλήθεια, για το ότι δεν γίνεται με κανένα τρόπο να βγούμε από την κρίση.
Η χώρα μας δοκιμάζεται και δοκιμάζεται και ο ίδιος ο θεσμός της Έκθεσης. Η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα ανέκαθεν ήταν το μεγάλο θύμα της ανάπτυξης του υδροκέφαλου διεφθαρμένου «κράτους των Αθηνών». Πως θα βγούμε από την κρίση; Θα σας πω την αλήθεια. Με το να πεθάνουν οι περισσότεροι Έλληνες και οι υπόλοιποι να φύγουν από την Ελλάδα …
Δεν ήρθα να εξαγγείλω αυτά που πολλές φορές έχουν εξαγγελθεί. Η πρώτη αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην σωτηρία της, δηλαδή έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ. Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει ότι μέσα σε λίγους μήνες θα έχαναν οι Ευρωπαίοι όσα δεν έχασαν σε τόσα χρόνια. Την μοναδική αυτή καταστροφή που άμεσα απειλούσε την Ε.Ε. έπρεπε να την αποτρέψουμε.
Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι για να αποτρέψουμε την καταστροφή των Ευρωπαίων, πρέπει να διαλύσουμε τον Ελληνικό κοινωνικό ιστό, να ξεπουλήσουμε αν είναι δυνατόν τα πάντα από πλουτοπαραγωγικές πηγές και να εξαλείψουμε εν γένει όλους τους αυτόχθονες κατοίκους της νοτιοανατολικής αυτής άκρης της Ευρώπης... Για να το κάνουμε αυτό έπρεπε να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας. Και αυτό ακριβώς κάνουμε.



Η τρίτη κρίσιμη αλήθεια είναι ότι η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι και αλλιώς, για να αρχίσουν να υλοποιούνται τα ανωτέρω σχέδια της Σιωνιστικής-τοκογλυφικής Ευρώπης. Εξάλλου, σε κάθε χώρα που ζει με δανεικά, οι πολιτικοί αξιωματούχοι ποτέ δεν σέβονται τον λαό τους.
Και ναι μεν, μέσα σε όσα κόπηκαν υπήρχαν και απίστευτες σπατάλες, αλλά μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και τα εισοδήματα που δεν έπρεπε καν να αγγιχτούν. Αυτό βασικά προσπαθούμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Σας λέω επίσης ότι αυτές ΔΕΝ είναι οι τελευταίες περικοπές. Και προσπαθούμε να ΜΗΝ είναι προσωρινές. Όλες οι δεσμεύσεις μας θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα τετραετίας και άμα χρειαστεί και τεσσαρακονταετίας.
Θα σας πω και κάποιες άλλες αλήθειες ακόμα. Κάνουμε πως εξαλείφουμε το σκάνδαλο της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.
Το πιο σημαντικό είναι να επιταχύνουμε την ύφεση. Αυτή είναι πάντα η προτεραιότητά μας: να καταπολεμήσουμε την αγορά εργασίας. Μέχρι να πάρουμε την πρώτη δόση θα λέμε ότι θα επιστραφεί άμεσα το ληξιπρόθεσμο χρέος του Δημοσίου. Μόλις όμως το πάρουμε,… «πάπαλα». Στο τέλος οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν, θα κλείσουν…, και είναι λογικό, εφόσον το κράτος θα συνεχίσει να μην είναι σωστό απέναντί τους.
Για πρώτη φορά η τόνωση της οικονομίας θα είναι τόσο ανύπαρκτη έως μηδαμινή. Για πρώτη φορά το 90% της δόσης θα έρθει πρώτα στην Ελλάδα και μετά θα φύγει. Όλα αυτά βεβαίως εφόσον η έκθεση της τρόικας είναι θετική.
Η προχθεσινή απόφαση Ντράγκι βρήκε τη λύση. Η λύση είναι μέσα στο ευρώ.
Σας ανακοινώνω ότι μια φορά στην τριετία θα βλέπω επιμελητήρια ώστε ο πρωθυπουργός της χώρας να αντιλαμβάνεται (αν και δεν έχει κανένα νόημα)την ελεεινή πραγματικότητα.
Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι θα μείνουμε στο ευρώ, ότι θα κερδίζουμε ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΙΑ. Αυτή την μάχη δίνουμε τώρα. Ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει όρθια για πολύ ακόμη και δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει την κρίση. Αυτή είναι η πιο μεγάλη αλήθεια από όλες τις αλήθειες που σας είπα σήμερα.

Αντώνης Σ.
ή τρελαντώνης ο γκαβός (για τους φίλους)

Ανώνυμος είπε...

Α !......

Ανώνυμος είπε...

χμμμμ