Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τον Θεό και την Ιερουσαλήμ ως "αιώνια πρωτεύουσα" του Ισραήλ βάζει στις εκλογές ο Ομπάμα!


Και ξαφνικά, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τις εκλογές, πριν αυτές γίνουν, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Θεό, αλλά και την Ιερουσαλήμ, την "παντοτινή πρωτεύουσα του Ισραήλ" (αντί του Τελ Αβίβ)!...


Ομπάμα προς Δημοκρατικούς: «Επαναφέρουμε τις αναφορές στον Θεό και την Ιερουσαλήμ ως αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ»

AFP
7 Σεπτεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στα πλαίσια της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος Οbama έδωσε εντολή στα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος να επαναφέρουν στις δηλώσειςτους τις αναφορές στο Θεό και την Ιερουσαλήμ. Η βεβιασμένη αυτή κίνηση θεωρείται από διάφορους πολιτικούς αναλυτές ως «διορθωτική» και σκοπό έχει να επανορθώσει μια «επιζήμια πολιτική γραμμή» που οδήγησε τους Δημοκρατικούς σε δημόσια αντιπαράθεση.

Μετά το πέρας μιας συνεδρίασης που έγινε ειδικά για το θέμα αυτό, ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στη γραμμή των Δημοκρατικών σε ανοιχτή συνεδρίαση με μέλη και φίλους του κόμματος. Τη στιγμή που ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Antonio Villaraigosa, ανακοίνωνε ότι οι τροποποιήσεις είχαν εγκριθεί, ακούστηκαν αποδοκιμασίες στο ακροατήριο, λόγω του γεγονότος ότι μια μεγάλη ομάδα εκπροσώπων είχε εκφράσει αντιρρήσεις στην ψήφιση των τροπολογιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα τουAssociated Press, είναι χαρακτηριστικό ότι η ψηφοφορία επαναλήφθηκε 3 φορές προτού ληφθεί η τελική απόφαση.

Το κόμμα επανέφερε τις τροπολογίες που είχαν εγκριθεί από την προεκλογική γραμμή του 2008. Στις τροπολογίες αυτές αναφέρεται: «Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα υπερασπίζεται τις αξίες, τις ελπίδες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα δίνει σε όλους όσους είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα θεόσταλτα χαρίσματα και τις δυνατότητές τους».

Για την Ιερουσαλήμ αναφέρεται ότι «είναι και θα παραμείνει η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τα μέρη συμφώνησαν ότι το ζήτημα της Ιερουσαλήμ αποτελεί θέμα τελεσίδικο το οποίο δεν επιδέχεται διαπραγματεύσεις. Θα πρέπει να παραμείνει αδιαίρετη πόλη και προσβάσιμη σε άτομα όλων των θρησκειών».

Αξιωματούχος του κόμματος, ο οποίος διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αgence France-Presse ότι ο πρόεδρος Οbama, στον οποίο ασκήθηκε έντονη κριτική από τους Ρεπουμπλικανούς για την σκληρή στάση του απέναντι στο Ισραήλ, παρενέβη προσωπικά προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σε ό,τι αφορά τις αναφορές στην Ιερουσαλήμ. Έτσι αποκαταστάθηκε ένα στοιχείο που δεν έλειπε από τις προηγούμενες γραμμές του κόμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Οbama εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι υπήρξε η απόκλιση αυτή από την προεκλογική γραμμή του κόμματος, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί το 2008. Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Mitt Romney, αλλά και ο συνυποψήφιός του για την θέση του αντιπροέδρου, Paul Ryan, αμφισβήτησαν την αρχική κίνηση των Δημοκρατών να παραλείψουν τις λέξεις «Θεός» και τα παράγωγα επίθετα από την λέξη αυτή από την επίσημη προεκλογική γραμμή του κόμματος. Μάλιστα ο ίδιος ο Romney δήλωσε ότι "το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι οι Δημοκρατικοί απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το κοινό αίσθημα των Αμερικανών".

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Τον Θεό και την Ιερουσαλήμ ως "αιώνια πρωτεύουσα" του Ισραήλ βάζει στις εκλογές ο Ομπάμα!"

Ομπάμα!! ... μπανάνα!!! Μπανάνα Ομπάμα!!!!!