Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Το κακό παράγινε και οδηγούμαστε κατ επιταγή της τρόικας στην απόλυτη καταστροφή!


Χαράλαμπος Παπασπύρος                                                   

Πολιτευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ

Όταν μιλάνε για περικοπές πάντα η εύκολη λύση, ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας .Τώρα όμως το κακό παράγινε και οδηγούμαστε κατ επιταγή της τρόικας στην απόλυτη καταστροφή!...


Σύμφωνα με την 4η Μετάφραση Επικαιροποιημένου Προγράμματος(σελίδα 98), προβλέπονται: “Περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την άμυνα κατά τουλάχιστον 133 εκ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 133 εκ. ευρώ το 2014 και 134 εκ. ευρώ το 2015, επιπλέον της μείωσης στις προμήθειες αμυντικού υλικού (παραδόσεις) κατά 830 εκ. ευρώ από το 2010 μέχρι το 2015.”

Όταν ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, προέβλεπε ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009. Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011. Συνολικά μιλάμε για πάνω από 1,2 δις ευρώ περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μόλις χθες ο κ. Σταϊκούρας είχε συνάντηση με τον ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο, για να υλοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις της τρόικας, για επιπρόσθετες-νέες περικοπές ύψους 1 δις από το υπουργείο άμυνας και μάλιστα από συγκεκριμένους κωδικούς.

Είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα,αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί ΕΔ ή όχι.

Σαν μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική εξόντωση των ένστολων και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των εν ενεργεία, όσο και των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών.

Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευμένες επιθέσεις με ηλικιακά και ταυτόχρονα αντισυνταγματικά κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα με τουλάχιστον έξη νόμους τα τελευταία δυο (2) χρόνια και με αποφάσεις των ΔΣ των Μετοχικών Ταμείων μετά από «έγκριση» των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, πετσοκόφτηκαν οι συντάξεις και τα μερίσματα των αποστράτων.
Αν αθροιστούν οι παραπάνω επιβαρύνσεις προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημάτων ενός συνταξιούχου στρατιωτικού, αγγίζει το 40% σε σχέση με τα προ του μνημονίου δεδομένα του έτους 2009. Αυτό απλά σημαίνει εξαθλίωση και εξόντωση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους. Σύμφωνα δε και με τα νέα μέτρα των 11,5 δις θα επέλθει και νέα μείωση μισθών και συντάξεων πάνω από 10 %.

Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού 2012 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μαχαίρι θα πέσει μαχαίρι στους μισθούς των Στρατιωτικών τουλάχιστον κατά 12%. Παράλληλα ως ειλημμένη απόφαση φέρεται η μείωση του εφάπαξ από 20-40 % των στρατιωτικών.

Δραματική είναι η κατάσταση και στα Μετοχικά Ταμεία. Μετά το κούρεμα οι συνολικές απώλειες και των τριών Μετοχικών Ταμείων ανέρχονται στα 185 εκατ €. Το εξοργιστικό που προκύπτει, είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο διέγραψε μονομερώς δια της ΤτΕ χρέος του προς τα Μ.Τ., ενώ παράλληλα απαιτεί από το ΜΤΣ την πλήρη εξόφληση του χρέους του, με μία δήθεν ρύθμιση, η οποία διαφημίστηκε ως διάσωση.

Με βάση τα παραπάνω εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

    Μετά τις περικοπές ύψους 2,2 δις ευρώ,πως θα λειτουργήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;
    Θα μειωθεί ο αριθμός των μονάδων των Ε.Δ και αν ναι σε ποιο επίπεδο και σε ποιο βαθμό ; Θα κλείσουν μονάδες για να επιτευχθούν περικοπές της τάξης του 60%; Υπάρχει ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο από το ΚΥΣΕΑ σχέδιο δράσης;
    Για ποιο λόγο στοχοποιούνται και τιμωρούνται βάναυσα, τόσο τα εν ενεργεία στελέχη όσο και οι απόστρατοι των Ε.Δ και των σωμάτων ασφαλείας και μάλιστα με επιλεκτικά και αντισυνταγματικά κριτήρια, σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους;
    Δεδομένης της κατάφωρης αδικίας με την αυθαίρετη θέσπιση ηλικιακών κριτηρίων και την αντισυνταγματικότητα της επικείμενης περικοπής των συντάξεων, σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1000Ε (για όσους λιγότερα από 35 χρόνια υπηρεσίας), προτίθεται η κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω προτεινόμενο μέτρο;
    Θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και αν ναι τι ύψους;
    Τι προτίθενται να πράξουν τώρα ως θεσμικοί φορείς των Μετοχικών Ταμείων και έχοντες έννομο συμφέρον; Προτίθενται να κάνουν προσφυγή τα Μετοχικά Ταμεία ή θα παραμείνουν αμέτοχα και απλοί θεατές στην αρπαγή των διαθεσίμων των ταμείων;

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε αναδείξει το θέμα και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, για να αποτρέψουμε τις προσταγές της τρόικας που οδηγούν στην απόλυτη καταστροφή.

larissanet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφου το κακο παραγινε...
γιατι οι ΑΝΕΛ δεν υπογραφουν την μηνυση για Εσχατη προδοσια ?
Γιατι τους προστατευουν ακομα ?