Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

''Έτοιμο το σχέδιο για τη Συρία''... Δήλωσε η Κλίντον απο την Τουρκία


Με εμπλοκή ακόμη μεγαλύτερη των Μυστικών υπηρεσιών των δύο Χωρών δήλωσε η Κλίντον και η αλεπού της Τούρκικης διπλωματίας Νταβούτουγλου !
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε το Σάββατο ότι η Συρία δεν πρέπει να γίνει ένας παράδεισος για το  (ΡΚΚ) και τους μαχητές...

του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος » Που μάχεται την Τουρκία και αγωνίζεται για την δική του Πατρίδα αλλά δεν είναι με εμάς  ....

"Συμμεριζόμαστε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας ότι η Συρία δεν πρέπει να γίνει ένας παράδεισος για τους'' τρομοκράτες'' του ΡΚΚ είτε τώρα είτε μετά την αποχώρηση του καθεστώτος Άσαντ, "δήλωσε η Κλίντον σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου του.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι το "κενό εξουσίας" στην σπαρασόμενη από συγκρούσεις Συρία ειναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από το ΡΚΚ και δήλωσε : «Πρέπει να λάβουμε κοινές προσπάθειες με τις ΗΠΑ για την πρόληψη από το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε."

ΗΠΑ, Τουρκία σχέδιο για σενάρια χειρότερης περίπτωσης στη Συρία


Η Κλίντον και ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι δύο εθνών τους, θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία καθώς οι συνθήκες εκεί επιδεινώνονται. Είπαν ότι η ομάδα θα συντονίσει τις στρατιωτικές, την ευφυΐα και πολιτικές απαντήσεις για την ενδεχόμενη ραδιενεργό τέφρα στην περίπτωση μιας επίθεσης χημικών, η οποία θα οδηγήσει σε επείγοντα ιατρικά περιστατικά και μια πιθανή αύξηση του αριθμού των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία.

"Έχουμε στενά συντονισμού κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, αλλά τώρα πρέπει να πάρουν τις πραγματικές λεπτομέρειες της εν λόγω επιχειρησιακού σχεδιασμού. Πρέπει να είναι σε δύο κυβερνήσεις μας", είπε η Κλίντον.

Είπε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας έχουν ήδη εργάζονται από κοινού για το θέμα, αλλά ότι η νέα ομάδα εργασίας θα αυξήσει την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών και στρατών των δύο χωρών.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "κυρία" Κλίντον καλά θα κάνει να σταματήσει τις ΠΙΠΕΣ, και να αφήσει την ΣΥΡΙΑ, γιατί θα αρπάξει μεγάλη ΠΟΥΤΣΑ στο ΚΩΛΟ

ΤΟΣΟ Η ΜΟΝΙΚΑ ΛΕΒΙΝΣΚΙ θα φαντάζει
παρθενοπιπίτσα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι δε θα μπώ σε μακροσκελείς αιτιολογήσεις, διότι ούτε επίσημες πηγές μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη στιγμή, αλλά ούτε θεωρώ ότι πρέπει να αιτιολογούμε τα προφανή. Άλλωστε μια εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση των κατωτέρω θα αποτελούσε πολύτομη διατριβή που, πιστέψτε με , ούτε μπορώ, ούτε και θέλω να κάνω.

Έχω την αίσθηση ότι με πολύ σταθερό τρόπο η Ευρωζώνη κατευθύνεται σε ελεγχόμενη διάλυση. Όπως κάνουμε στις ελεγχόμενες κατεδαφίσεις, που προηγουμένως κάνουμε κάποιες απαραίτητες εργασίες (εκκένωση από αντικείμενα, διακοπή ρεύματος, νερού κλπ). Η Ευρωζώνη οδηγείται σε απόλυτη διάλυση, ενώ σε τρέχοντα χρόνο διεκπεραιώνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες για να γίνει αυτό με συγκεκριμένο τρόπο και να οδηγήσει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το οποίο δε χρειάζεται να το προβλέψουμε διότι θα το κρίνουμε a posteriori, αφού ούτως ή άλλως εμείς δεν είμαστε οι ευνοηθησόμενοι, αλλά τα αναλώσιμα της διαδικασίας, κάτι που είναι ήδη προφανές.

Έχω επίσης την αίσθηση ότι τον τελευταίο χρόνο τού ”δράματος” η εξέλιξη έχει περάσει σε μια κατάσταση αναμονής, δηλαδή οι ”σκηνοθέτες της σαπουνόπερας” καθυστερούν σα να θέλουν να συμβεί εν παραλλήλω κάτι ακόμα. Εκτιμώ ότι περιμένουν την εξέλιξη στη Μέση Ανατολή ώστε να ”κινούνται” σε αντίστιξη με τα γεγονότα, τα οποία τελικά προφανώς είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος. Άλλωστε ποιός είναι αυτός που νομίζει ότι τα γεγονότα της Μ. Ανατολής δεν είναι το αποκορύφωμα της πλοκής της ”αυγής της Οδύσσειας” μετά την οποία θα έρθει ή λύση;

Είμαστε λοιπόν σε αναμονή των εξελίξεων, αλλά δεν πρέπει να εξετάζουμε πρωτίστως τις ζυμώσεις στα οικονομικά της ευρωζώνης, διότι αυτές είναι γραμμικώς εξαρτημένες με τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και, εκεί πρέπει να είναι στραμμένα τα βλέμματά μας.

Άλλωστε το μέλλον το δικό μας, των αναλωσίμων, εξαρτάται αποκλειστικά από την αστοχία του προσχεδιασμένου δράματος. Και αστοχίες δε συμβαίνουν στις ”αγορές”, που οι ασφαλιστικές δικλείδες πλέον με τα μέσα που διατίθενται είναι ανυπέρβλητες. Αστοχίες συμβαίνουν στα πεδία των μαχών και στις απρόβλεπτες αντιδράσεις των λαών (όσο υπάρχουν ακόμα ”λαοί”).

Τα μάτια μας λοιπόν ”δεκατέσσερα” στη Μ. Ανατολή και την εξέλιξη της πλοκής του δράματος.

Ζητώ συγγνώμη που μακρηγόρησα.
ΓΙΩΡΓΟΣ Τ.

HUNTER είπε...

που το ειδε το κενο εξουσιας στη συρια η εκπροσωπος της παγκοσμιας καμορα;ετσι τους συμφερει να λενε,εχουν λυσαξει που δεν μπορουν να επεμβουν ανοιχτα λογω της ρωσικης αρκουδας η οποια εχει βγαλει νυχια και το σκεφτονται πλεον πριν κανουν κατι.υποτιθετε οτι συνεργαζονται με τους τουρκους να φερουν τη δημοκρατια στη συρια οπως εκαναν στην αιγυπτο και στην λιβυη ,αλλα η συσταση κουρδικου κρατος ειναι αποφασισμενη και η σειρα της τουρκιας δεν θα αργησει να ερθει.μακαρι η συρια να αντεξει ετσι για να σπασουν τα μουτρα τους οι υπεροπτες παγκοσμιοι εγκληματιες.