Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Καθήλωση αεροσκαφών για 5 εκ.ευρώ! Σε κατάρρευση και αφοπλισμό οδηγεί η τρόϊκα τις ΕΔ


Κατάρρευση, δεν υπάρχει άλλη λέξη που να περιγράφει αυτό που συμβαίνει στις ΕΔ. Και το οποίο επί της ουσίας επιβάλεται από τους δανειστές μας. Το πρώτο σημάδι αυτής της κατάρρευσης είναι η απόφαση για τον οριστικό παροπλισμό όλων των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας! Απόφαση που μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις για τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ, σε σχέση μ΄ αυτή της Τουρκίας!..


Το ΠΝ αναζητούσε λύση για αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ,προς αντικατάσταση των γηρασμένων P 3 Orion. Όταν τα οικονομικά δεδομένα έκαναν απαγορευτική την προμήθεια νέου αεροσκάφους οι ναύαρχοι άρχισαν να εξετάζουν λύσεις που θα μπορούσαν να διατηρήσουν “εν ζωή” έστω δύο από τα έξι αεροσκάφη P 3 Orion, ώστε η Ελλάδα να διατηρήσει το πάνω χέρι στις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και να μην τις αναλάβουν οι Τούρκοι.

Μία από τις λύσεις που εμφανιζόταν ως η οικονομικότερη ήταν να γίνουν βασικές δομικές εργασίες σε δύο P 3 Orion -αυτά που θεωρούνται ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση- ώστε να μπορούν να εκτελούν αποστολές για τρία έως τέσσερα ακόμη χρόνια. Και στο μεταξύ -ανάλογα με την οικονομική κατάσταση- να αναζητηθεί άλλη λύση. Η οποία δεν ήταν απαράιτητα η αγορά νέου αεροσκάφους. Εξεταζόταν ακόμη και ο πλήρης εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών που όμως θα κόστιζε πάνω από 200.000.000.

Όλα αυτά, αποτελούν παρελθόν. Πληροφορίες του Onalert, λένε ότι χθες αποφασίστηκε ο παροπλισμός και των δύο P 3 Orion που είχαν επιλεγεί για “συμμάζεμα” και συνέχιση των πτήσεων!

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μένει χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας,μ΄ ότι αυτό σημαίνει επιχειρησιακά. Και σημαίνει προφανώς πολλά,όχι μόνο για λόγους που έχουν να κάνουν με το ΝΑΤΟ και τους προαναφέραμε ,αλλά και για εθνικούς λόγους.

Το ΠΝ εξέτασε και τη λύση ιπτάμενων μέσων του ΛΣ,τα οποία όμως δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το 10% των επιχειρησιακών απαιτήσεων των αποστολών που αναλάμβαναν τα P 3 Orion.

Η λύση να υποκαθιστούν το επιχειρησιακό έργο των P 3 Orion τα μεταγωγικά αεροσκάφη C 130 -κάτι που γίνεται και τώρα- είναι και ακριβή αλλά και επιβαρύνει πολύ τα μεταγωγικά αεροσκάφη που προφανώς τα έχουμε για άλλες εξίσου σημαντικές αποστολές.

Η ουσία του θέματος είναι ότι φαίνεται να μην υπάρχει κανείς να βάλει “φρένο” σ΄ ότι παράλογο και τελικά καταστροφικό για τις ΕΔ, ζητάνε οι τροϊκανοί. Που πλέον είναι πασιφανές ότι όχι απλά έχουν μπει στο σκληρό πηρύνα της Εθνικής Άμυνας, αλλά τις οδηγούν προς τον αφοπλισμό! Και αυτή είναι ίσως η δεύτερη λέξη μετά από τη κατάρρευση που περιγράφει την κατάσταση στην οποία κάποιοι οδηγούν τις Ελληνικές ΕΔ.
πηγη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε καραβανια δωστε τους και τα βρακια σας!!!!!!!!!!! Αφου εισαστε και εσεις μονο για την μασα, και τους ορκους σας τους γραφετε στα αρχιδια σας!!!!!

HUNTER είπε...

σωστος ο 9:10
ξυπνατε ρε κοιμισμενοι,ειστε οι μονοι που αμεσα μπορειτε να αλλάξετε την κατασταση,η πατριδα ειναι ενα βημα πριν την καταστροφη,σε λιγο δεν θα εχεται και σεις κανενα λογω υπαρξης θα τα διαλυσουν ολα οι ξεφτιλες ξυπνατε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΜΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΔ.ΒΟΘΡΕ Ε ΒΟΘΡΕ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά όταν αυτοί που διοικούν για την καρέκλα πουλάνε και τα παιδιά τους και έχουν φιλήσει «χεσμένες» ποδιές κομματικών αρχόντων..... δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο...
Αυτοί οι λίγοι είναι που αμαυρώνουν τις ΕΔ μας, αυτοί που τους βλέπουν οι υφιστάμενοί τους και τους κοροϊδεύουν, αλλά περιέργως καταφέρνουν να αναρριχηθούν στην κορυφή της ηγεσίας....

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

O καθε Ελληνας που περασε απο τις ταξεις των ενοπλων δυναμεων σεβεται κι εκτιμα ολους τους αληθινους αντρες που υπηρετησαν ή υπηρετουν εκει...
Απλα επειδη ολοι δινουν ορκο στο συνταγμα και την πατριδα, περιμενεις καποιοι απο αυτους, να κανουν τον ορκο τους πραξη...
Ολοι ξερουμε τι εχουμε στα συνορα μας γυρω τριγυρω...Αρπακτικα ετοιμα να μας κατασπαραξουν...
Ακουσα πριν καιρο το Βερυκιο στον αλφα να λεει για τα εξοδα των καυσιμων των Ε.Δ. κι αν η τρόικα το επιτρεψει!!!;;;
Τρελαθηκα κι αγανακτησα...
Ειναι δυνατον;;;
Κι ομως ειναι...
Ειναι δυνατον να ειχες το Φραγκουλη, 'η τον Γραψα υπουργο Ε.Α. και να συνεβαινε αυτο;;;
Με τιποτε!!!
Οι Ελληνες και τα παιδια τους δεν εχουν αλλες αντοχες...
Οι ελπιδες τους εξανεμιζονται και δεν φτανουν μονο δυο δικαστικοι ο Πεπονης κι ο Μουζακιτης...
Πολλοι, μεταξυ τους κι εγω, απο τη στιγμη που η χωρα συνολικα ειναι σε αμεσο κινδυνο, περιμενουμε το στρατο να δρασει...
Μην εχετε καμια αμφιβολια, πως...η συντριπτικη πλειοψηφια του Ελληνικου λαου, θα ειναι διπλα του, μαζι του...
Το ερωτημα ειναι...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ;;;