Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ! ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΡΗΞΗΣ Ο ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ;


Πηγές οι οποίες μάλλον έχουν μια έγκυρη εικόνα του εσωκομματικού τοπίου της ΔΗΜΑΡ, τo χαρακτηρίζουν, αν όχι σαν ένα καζάνι που βράζει, πάντως σίγουρα ως τρικυμιώδες. Άλλες πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξουν ίσως και σύντομα εσωκομματικές εξελίξεις...


Αφορμή ή και αιτία των νέων κλιμακούμενων εσωκομματικών αναταράξεων στη ΔΗΜΑΡ αποτελεί η ταχύτατη πορεία της συγκυβέρνησης, στην πραγματικότητα κυβέρνησης Α. Σαμαρά, από το κακό στο χειρότερο και ειδικότερα από την τελευταία των όποιων δεσμεύσεων της για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ δεν είναι λιγότερο απωθητικός ο τρόπος λειτουργίας και λήψης των αποφάσεων, ερήμην των πάντων, από ένα κλειστό περί τον Α. Σαμαρά κύκλωμα!

Ορατή κορυφή του παγόβουνου αυτής της εσωκομματικής αναταραχής της ΔΗΜΑΡ είναι η στάση του βουλευτή του κόμματος Οδ. Βουδούρη, για την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Γιώργου Μελιγγώνη από το matrix24.gr:



«ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ» ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Επιφυλακτικός για τον τρόπο που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά η ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Βουδούρης, με επιστολή που απέστειλε στο Φώτη Κουβέλη και στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ.

Ο ίδιος ο βουλευτής επιχειρεί, σε κατ' ιδίαν συνομιλίες του, να «αποδραματοποιήσει» την νέα παρέμβασή του, σημειώνοντας ότι «η φημολογία ότι έχω κάνει πόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης φτάνει στα όρια της γελοιότητας». Παρόλα αυτά, στην επιστολή του, ο κ. Βουδούρης καλεί τον Φώτη Κουβέλη «να μην απεμπολήσει τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα της ΔΗΜΑΡ και την προεκλογική δέσμευση του κόμματος για σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως «εύλογες και βάσιμες» τις επιφυλάξεις των κυβερνητικών εταίρων για την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup, ενώ σημειώνει πως η ΔΗΜΑΡ «πρέπει να κλιμακώσει την πίεση προς την κυβέρνηση για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και δυναμική διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Επίσης, μερικές μόνο ώρες πριν ο Φώτης Κουβέλης μετάσχει στη σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και το Γιάννη Στουρνάρα, ο κ.Βουδούρης καλεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «να ζητήσει συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιάγραμμα» για την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο.

Σε τροχιά ρήξης;

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουδούρης είχε προκαλέσει και προ ημερών αναταραχή στη ΔΗΜΑΡ, όταν με δήλωσή του, είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι με την επιστολή του προς τους θεσμικούς εταίρους της χώρας, δεν εκφράζει «το μήνυμα της κάλπης της 17ης Ιουνίου για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο». Μάλιστα, τότε, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, είχε αποδοκιμάσει σαφέστατα τον κ. Βουδούρη, σημειώνοντας ότι δεν είναι ώρα «για τσαμπουκάδες και τζάμπα μαγκιές». Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρινίζει ότι «δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του κ. Βουδούρη από τη ΔΗΜΑΡ», αν και πηγές κοντά στο Φώτη Κουβέλη επιβεβαιώνουν τη δυσφορία του προέδρου του κόμματος για την έντονη κινητικότητα που επιδεικνύει ο βουλευτής της Β' Αθήνας.

 πηγη