Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Υψώνουν νέο σιδηρούν παραπέτασμα στην Ευρ ώπη


Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 12 Ιουλίου: σε οριστική ρήξη οδηγείται η «Ενωμένη» Ευρώπη»…

Το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου γίνεται αγεφύρωτο με τους Γερμανούς να καταδικάζουν τις χώρες της περιφέρειας σε λιτότητα και φτώχεια χωρίς τέλος, δημιουργώντας ταυτόχρονα ζώνες ευημερίας για αυτούς και τους «προθύμους»...


    Ποιο είναι το παιχνίδι που παίζεται με το υποτιμημένο για τη Γερμανία ευρώ.
    Γιατί εξωθούν την Ελλάδα σε καθεστώς «καταρρέοντος κράτους».
    Τι σενάρια εξετάζουν για το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις τους συμφέρει να συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ.

Διαβάστε ακόμη στα Επίκαιρα:

- Ο λογαριασμός του Μνημονίου για το Β’ εξάμηνο του 2012: Ποιοι θα πληρώσουν και πόσο σε «χαράτσια» φόρους και περικοπές.

- Σκληραίνει το παιχνίδι με το φυσικό αέριο Κύπρου-Ισραήλ: Οι απειλές για την ασφάλεια, οι εναλλακτικές και το deal Ισραήλ-Κίνας που ανατρέπει τα δεδομένα.

- Παρτίδα Θανάτου Δύσης-Ρωσίας-Κίνας-Αράβων στη Μέση Ανατολή: Γεωπολιτική ανάλυση για το ποιος επιδιώκει τι στην περιοχή και με ποιον τρόπο.

- Παρτίδα Θανάτου Δύσης-Ρωσίας-Κίνας-Αράβων στη Μέση Ανατολή: Γεωπολιτική ανάλυση για το ποιος επιδιώκει τι στην περιοχή και με ποιον τρόπο.

- Συνεντεύξεις:

    Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου: «Όχι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».
    Η ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαριέττα Καραμανλή: «Η στρατηγική της ΕΕ για την Ελλάδα ήταν λάθος».
    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί και θα καταργηθεί»
πηγη