Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Έκτακτα μέτρα 3 δις ευρώ προανήγγειλε ο Στουρνάρας


Η κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων με τρία δισ. ευρώ τις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε, στη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της...
Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «υπήρξαν ανελαστικοί» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να πάρει η Ελλάδα το 2012, με αποτέλεσμα να ληφθούν έκτακτα μέτρα 3 δις ευρώ. Για τον λόγο αυτό, ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε στο Eurogroup ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πλησιάσει το στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2012 (14,8 δισ. ευρώ) σε απόλυτους αριθμούς και όχι ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Όσον αφορά την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όταν έρθει η ώρα θα τεθεί επιτακτικά, γιατί είναι δίκαιο». Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να αναφέρει στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης την έκταση της ύφεσης στην Ελλάδα που αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερη από τις προβλέψεις της Τρόικας.
πηγη