Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τώρα βιάζονται για σχηματισμό κυβέρνησης οι Ευρωπαίοι


Τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης που θα αναλάβει την ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής, στο οποίο έχουν ήδη δεσμευτεί η Ελλάδα και η Ευρωζώνη, αναμένει το Eurogroup, σε ανακοίνωση που εξέδωσε...
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ειδικότερα ότι το Γιούρογκρουπ αναμένει από τη Τρόικα να επιστρέψει στη Αθήνα μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση για ανταλλαγή απόψεων με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τα επόμενα βήματα και να προετοιμάσει την πρώτη αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος.
Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης δηλώνει τη δέσμευση του να στηρίξει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να αντιμετωπίσει της σημαντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία. Επίσης, επισημαίνεται ότι αναγνωρίζονται οι σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη καταβάλει οι Έλληνες πολίτες και η Ευρωομάδα εκφράζει την πεποίθηση ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελούν την εγγύηση για την αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων και για ένα μέλλον με ευημερία για την Ελλάδα «εντός της Ευρωζώνης» με στόχο την επάνοδο στη βιώσιμη ανάπτυξη.
onalert.gr
olympia.gr