Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

«Παγώνουν» όλα στις μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!


Νέα ανακοίνωση  - αυτή την φορά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας –  ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο δεν θα γίνουν μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την προεκλογική περίοδο αλλά ούτε προετοιμασία τους...

 Η σημερινή ανακοίνωση  αναφέρεται  ότι »κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν θα πραγματοποιηθούν μεταθέσεις Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Οπλιτών, ούτε και θα γίνει προεργασία από τα Γενικά Επιτελεία, πλην μεταθέσεων σε ΣΕΘΑ ( Σχολή Εθνικής Άμυνας) και ΑΔΙΣΠΟ ( Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου) και των Οπλιτών από τα ΚΕΝ (Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων)”.
Φαίνεται ότι αιτία για την ανακοίνωση ήταν το γεγονός ότι κάποιες υπηρεσίες φαίνεται ότι συνέχιζαν ατύπως την προετοιμασία των μεταθέσεων που ξεκίνησαν μεταξύ των δύο προεκλογικών περιόδων. ‘Ετσι καθώς μια προηγούμενη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έλεγε ότι δεν θα γίνουν προεκλογικά μεταθέσεις, τώρα προστέθηκε  ρητή αναφορά στην »προεργασία».
Εκτιμάται ότι οι μεταθέσεις θα ξεκινήσουν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.Οι εξαιρέσεις που αναφέρονται (ΣΕΘΑ,ΑΔΙΣΠΟ και νεοσύλλεκτοι)  εντάχθηκαν σε κατηγορία των εξαιρετικά σοβαρών περιπτώσεων για τις οποίες  προβλέπεται ότι μπορούν να γίνουν »μετά από προηγούμενη σύμφωνη γνώμη επιτροπής από μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας».
πηγη