Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Άνθιμος: «Η Ελλάδα μπλόκαρε την παγκοσμιοποίηση»


"Η ανάθεση του υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στον κ. Φρ. Φραγκούλη, που ήταν αρχηγός του επιτελείου, ήταν κάτι από Θεού. Πολλούς έχουμε ικανούς και ικανότατους", είπε. Και πρόσθεσε πως "με το να είναι υπουργός(σ.σ. ο κ. Φραγκούλης), έχουμε τη σιγουριά ότι παρά τα όσα συμβαίνουν η...
οχύρωση και η άμυνα της πατρίδας είναι ικανή να αποσείσει κάθε κίνυδυνο". Αντίθετα, μόνον ευχαριστημένος δεν ήταν από τον τρόπο που έγινε η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης:

"Είδα την ορκωμοσία της νέας κυβερνήσεως. Ήταν ψυχρή, τυπική. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί εκλήθηκαν και ανέλαβαν τις δύσκολες ευθύνες. Εγώ θα περίμενα, και από πλευράς εκκλησίας, να υπάρξει μαι ατμόσφαιρα πιο ενθουσιώδης. Αλλά δεν υπήρξε αυτό", είπε και θυμήθηκε ένα περιστατικό:

"Κάποτε γινόταν η ορκωμοσία κι ο αρχιεπίσκοπος, μακαριστός Σεραφείμ, όταν τους συνεχάρη τους είπε: 'Εύχομαι να πάτε καλά και να επιτύχετε. Και ξέρετε, όπου βρείτε εκκλησία, χτυπάτε την'! Είχε δίκιο. Ήταν την εποχή που η επιθετικότητα κατά της εκκλησίας ήταν σε έξαρση. Γιατί έχουμε και εσωτερικές καταστάσεις. Δεν είμαστε τόσο πολλοί να χωρίσυμε. Εμείς πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι", κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως, σε 8.500 εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, την ίδια στιγμή, σφυρηλατούνταν η εθνική ενότητα.

Ο Παναγιώτατος επέμεινε και σήμερα πως η χώρα βρέθηκε στο στόχαστρο όχι μόνον λόγω των χρεών της, αλλά και λόγω της ιστορίας και της παράδοσής της. Θύμισε -για άλλη μία φορά- τα λόγια του Κίσινγκερ("Αυτός ο λαός είναι ατίθασος. Για να μπορέσεις να τον εξουδετερώσεις και να τον βάλεις σε μία γραμμή, αυτό που απαιτείται να γίνει είναι να του καταστρέψεις την ιστορία, τη γλώσσα και την ορθοδοξία"), επικαλέστηκε τα λεγόμενα Σέρβου σύμφωνα με τον οποίο μετά τη Σερβία είναι η σειρά της Ελλάδος να αποσυντεθεί λόγω της θρησκείας, αλλά επέμεινε ευρωπαϊκά:

"Δεν είναι, λοιπόν, δυνατό να βγούμε από την Ε.Ε. Πού θα πάμε; Πρός την Τουρκία, τα Σκόπια, την Αλβανία; Αυτοί μέσα κι εμείς έξω; Δε θα μας ωφελήσει να φύγουμε. Θα χαθούμε αν φύγουμε και θα φθάσουμε σε κατάσταση πτωχείας σαν αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν".

Υποστήριξε ότι "υπάρχουν χώρες όπου καλλιεργείται και εκτρέφεται μίσος κατά της ορθοδοξίας", προσθέτοντας πως, ακόμη και με την κρίση, η Ελλάδα μπλόκαρε την παγκοσμιοποίηση. "Με την κρίση που ήλθε, εχάλασε, τα σχέδια να γίνουμε όλοι ένα", είπε.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως, στο θέμα του δανεισμού, "υπάρχουν εμπλοκές από όλη την υπόθεση αυτή και νομίζω ότι είναι ενδεχόμενο να φθάσουμε σε μια βελτίωση της στάσης απέναντί μας".

Και απένειμε τα εύσημα στον Λουκά Παπαδήμο! "Πιστεύω ότι θα πρεπε να χουμε δώσει δημόσια ένα ευχαριστώ στον κ. Λουκά Παπδήμο που κράτησε σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο την ισορροπία της χώρας μας. Ήταν η πρόσφορά του πάρα πολύ δυνατή και πρέπει να τα ομολογούμε αυτά", είπε.

Κι έκλεισε με την προτροπή: "Να 'ναι ψηλά τα κεφάλια μας. Να θεωρούμε άπαρτη την πατρίδα μας από οιονδήποτε διεκδικητή κι ο Χριστός να είναι το φως του κόσμου".
romfea

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εχθροι της ανθρωποτητος παραμενουν το ιδιο υποκριτες και φθονεροι οπως προ Χριστου. Διαβαστε τι ειπε ενας αρχιραβινος:

http://redskywarning.blogspot.com/2012/05/blog-post_252.html

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα όχι αυτός ούτε η εκκλησία..
υγ. δεν είμαι χρυσαυγίτης..

και κανείς χρυσαυγίτης δεν
θα εκμεταλλευόταν την γνώμη μου.

Συγκεκριμένα ψηφίζω Α.Ε.
γιατί φαίνεται πως μόνο ο
Καμμένος έχει σωστή στάση
και σταθερή τα τελευταία 2+ χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άνθιμος που φέρεται εδώ ενάντια, της παγκοσμιοποίησης... Δεν είναι μέλος των ρόταρυ;;; Αν όχι ας μας πεί, για τις φωτογραφίες που τον δείχνουν σε συνέδριο τους... Αν τελικά είναι μέλος τους, ή είναι αφελής ή είναι επικίνδυνος... Νομίζω;;; Νίκος ο κανένας(όπως ο Οδησσέας τύφλωσε τον κύκλωπα, έτσι και εμείς να τυφλώσουμε το σύστημα)...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω, τι δήλωσε... Αλλά ξέρω, πώς ένιωσε... Σαν Πακιστανός, που τρώει, ξύλο από Χρυσαυγίτες... Νίκος ο κανένας...

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτατε Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμε,
λίγο πιό ειλικρίνεια και τόλμη από μέρους της Εκκλησίας δεν θα έβλαπτε, αλλά αντίθετα θα ωφελούσε πολύ,τους έχοντες χάσει την αξιοπρέπεια τους, φοβισμένους και σοκαρισμένους Έλληνες πολίτες.
Θα έδινε θάρρος και ελπίδα στα λογικά πρόβατα της ποίμνης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της οποίας Κεφαλή είναι ο Καρδιογνώστης
ΟΛΩΝ των ΚΡΥΦΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΑΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΩΝ ΜΑΣ, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Είναι λυπηρότατο και δεν τιμάει καθόλου την Εκκλησία να βλέπουμε
ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ "ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
Δεν ντρέπεστε Παναγιώτατε, που μας λέτε ότι δεν είναι δυνατόν να βγούμε μέσα από την «μηχανή του κιμά» την Αντίχριστη Ε.Ε. που σαν άλλη καταβόθρα απειλεί να μας καταπιεί, αλλά λέτε ότι, άκουσον άκουσον!!!: αν φύγουμε δεν θα έχουμε πού να πάμε!!!, λές και ο Θεός θα μας εγκαταλείψει αν βγούμε από τη ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντίθετα, Παναγιώτατε Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αγαπητέ κύριε Άνθιμε
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ !!!!
Κάτι που εσείς πρώτος θα έπρεπε να ξέρετε και να το βροντοφωνάζετε στους ‘Έλληνες !
Αλλά φευ, εσείς πράττετε το αντίθετο…!!!
Μήπως δεν ξέρετε ΌΤΙ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ 666 ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ;
ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;
ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ !!!!
ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ !
ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΑ !!!...
ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ…!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ.
Και να σας ξαναθυμίσω:
ότι αν αποφασίσουμε να σπάσουμε τα σιδηρά δεσμά στα οποία μας τύλιξαν οι προδότες πολιτικοί μας, από την ΣΑΤΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ Ε.Ε. που καταπίνει με γοργούς πιά ρυθμούς την υπόσταση του Έθνους μας,
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΠΛΗΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ.

Κατά Χριστόν έρρωσθε


Ένα λογικόν αρνίον

Ανώνυμος είπε...

Άσε το πάτερ, δεν μπορεί να είσαι κατά της Παγκοσμιοποίησης και να υμνείς τον Παπαδήμο. Η Ευρωπαϊκή ένωση θα διαλυθεί ούτως ή άλλως, όπως είχε πει και ο γέροντας Παϊσιος είναι νωπό ακόμη το αίμα μεταξύ των λαών της ΕΕ.
Αν δεν μπορείς να κάνεις καλό, τουλάχιστον μην μπερδεύεις τον απλό κόσμο, γιατί έτσι και την άλλη φορά τους έστρεψες στον Μπουτάρη από αντίδραση.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ
Κ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ Λ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΑΑΡΩΝ ΣΙΜΙΤΣΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΙΤΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΟΔΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΑΝΘΙΜΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ Η ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΑΛΑΚΙΝΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ????????