Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Για ποια φρίκη μιλάτε ρε αστοιχείωτοι!


Θυμήθηκαν τον βιασμό ανάπηρης κοπέλας, που είχε συμβεί στις 19 Μαρτίου 2009 και τον παρουσίασαν ως χθεσινή είδηση!

 Τι άλλο θα δούμε σ’ αυτό τον περίπλοκο και άκρως επικίνδυνο κόσμο των μέσων ενημέρωσης, όπου η ανευθυνότητα αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της λειτουργίας τους....


Χθες πρωί - πρωί ο πολύς Ευαγγελάτος «αξιοποίησε» ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού των Ιωαννίνων «ΙΤV», παρουσιάζοντας ως κύριο θέμα στην ενημερωτική του ιστοσελίδα «newsit.gr», ένα θέμα που είχε απασχολήσει την Άρτα, προσέξτε, στις 19 Μαρτίου 2009 και αφορούσε στον βιασμό ανάπηρης κοπέλας σε χωριό του πρώην Δήμου Ξηροβουνίου, από αλβανούς. Συγκλονιστικό το περιστατικό, εξιχνιάστηκε πλήρως και η εξέλιξή του είναι γνωστή σε όλους.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «Φρίκη στην Άρτα: Αλβανοί βίασαν ανήλικη μπροστά στον πατέρα της!», ανέφερε όσα είχαν συμβεί τότε, βεβαίως συνοδευμένο και με τις γνωστές μαλακίες, που ανακαλύπτουν κάποιοι δημοσιογράφοι για να πείσουν για την σημασία του γεγονότος. Έγραψε λοιπόν: «Το 15χρονο κορίτσι που βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και ο πατέρας της που ξυλοκοπήθηκε άγρια, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο

Η είδηση συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. Τέσσερις αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν σε διαμέρισμα της πόλης, όχι μόνο για να ληστέψουν τα θύματά τους. Οι δράστες μπήκαν από ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα και αρχικά επιτέθηκαν στον πατέρα της μικρής που βρισκόταν στο σπίτι. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τον ξυλοκόπησαν άγρια και στη συνέχεια τον έδεσαν σε μία καρέκλα. Τότε ξεκίνησε ο απόλυτος εφιάλτης της 15χρονης».

Άναυδος έμεινε ο αστυνομικός διευθυντής Κώστας Βαρέλης, όταν του κάναμε γνωστό το γεγονός και του διαβάσαμε την είδηση. Η απάντησή του: «Δεν συνέβη τίποτα απολύτως χθες στην Άρτα. Ούτε βιασμούς, ούτε τίποτα άλλο. Το περιστατικό αυτό συνέβη πριν τρία χρόνια και απορώ πως το επαναφέρουν σαν χθεσινό γεγονός».

Εξόχως ενδιαφέρουσα και η συνέχεια της δήλωσης του Αστυνομικού Διευθυντή Κώστα Βαρέλη: «Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούνται οι πολίτες τέτοια πράγματα, όταν δεν συμβαίνουν και να τρομοκρατείται η τοπική κοινωνία».

Καμία ευθύνη, δεν μπορεί να αποδοθεί στον τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων «ΙΤV», γιατί όπως διαπιστώσαμε ερευνώντας το όλο θέμα, το video, με το οποίο συνοδεύει το «newsit.gr» το δικό του ρεπορτάζ, είχε αναρτηθεί στο «youtube» στις 19 Μαρτίου 2009 και δεν ήταν το νέο που παρουσίασαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Αθηνών!

Τι να πούμε εμείς; ΝΤΡΟΠΗ! Ίσως δεν φτάνει. Η ευθύνη ωστόσο θα πρέπει να γίνει γνωστή ως έννοια στους συγκεκριμένους κυρίους, με την επισήμανση, ότι η ευθύνη είναι η βασική προϋπόθεση της σωστής λειτουργίας του δημοσιογράφου.

Τέλος πάντων… Να μην δούμε κι άλλα τέτοια, να ευχηθούμε.
gnomiartas