Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το antinews μάταια καλεί τον Σαμαρά να κάνει πιρουέτα


Το διαδίκτυο για άλλη μια φορά προσπαθεί να  περάσει την άποψη του στην πολιτική  ενός από τα τα δυο μεγάλα κόμματα και συγκεκριμένα της ΝΔ. Τα ίδια συνέβησαν και στο ΠΑΣΟΚ πριν...
λίγο καιρό. Εκτιμάται όμως ότι το διαδίκτυο θα αποτύχει και πάλι. Αυτό συμβαίνει γιατί  πολιτικοί της  κλάσης  του Σαμαρά θεωρούν το διαδίκτυο και τα φιλικά sites ως  απλό e-αφισοκολλητή και τίποτα άλλο.

Τα παιδιά του Antinews ας αναλογιστούν που πήγαν τα 100αδες blogs υπέρ του ΓΑΠ το 2009,  και πόσα από αυτά κατάφεραν να ακουστούν ή να επηρεάσουν στο ελάχιστο. Η απάντηση είναι κανένα. Σταδιακά εγκατέλειψαν και ο ΓΑΠ  έκοψε παρτίδες και  τελικά έφυγε νύχτα.

Η εξήγηση για όλα αυτά όμως είναι απλή. Την γραμμή στα κόμματα δεν την βάζει η κοινωνία ή τα πιο ενεργά της στοιχεία στο διαδίκτυο, καθώς τα κόμματα δεν λειτουργούν. Το διαδίκτυο μάλιστα “στα ψηλά” ταυτίζεται με το πολιτικό περιθώριο χάρη σε κάποιους έξοχους Δημοσιογράφους που έχουν παρεισφρήσει. Την γραμμή και την πολιτική  στα κόμματα όμως την βάζουν ακόμη οι νταβατζήδες όπως παλιά.

Το antinews τώρα μάταια καλεί τον Σαμαρά να κάνει πιρουέτα και του εφιστά τους κινδύνους. Στο iefimerida διαβάζουμε

Mε άρθρο παρέμβαση το antinews, το άτυπο think-tank της Νέας Δημοκρατίας καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την προεκλογική στρατηγική που ακολουθεί, τονίζοντας πως οι μέχρι τώρα επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε εκλογική ήττα.

Το κείμενο παρουσιάζει τα δημοσκοπικά ευρήματα της Metron Analysis σε σχέση με την πρόθεση ψήφου σε σχέση με το φύλο και την ηλικία, τονίζοντας πως στις ηλικίες που υπάρχουν περισσότεροι αναποφάσιστοι για τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρότερος.

Το δημοσίευμα μάλιστα επιτίθεται στην εκλογική στρατηγική που ακολουθεί η Συγγρού τονίζοντας ότι πρόκειται να επαναληφθεί η εκστρατεία όπου «το “κομματικό θέλω” θα μετατραπεί ετσιθελικά σε “αίτημα της κοινωνίας” , με τα γνωστά αποτελέσματα».

Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι «το ”ΝΔ – αυτοδύναμη κυβέρνηση“, για παράδειγμα, ήταν πολιτική επιθυμία και όχι αίτημα της κοινωνίας, η οποία έδειξε πως ανταποκρίνεται σ΄ αυτό στις κάλπες. Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ δεν ήταν ούτε το μισό του στόχου της αυτοδυναμίας».

Επισημαίνεται δε, πως η στρατηγική της πόλωσης σε διλήμματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή» μπορεί να αποδεχθούν ολέθρια αν οδηγήσουν σε υψηλή συσπείρωση του αντιπάλου. Έτσι, προτείνεται μια τελείως διαφορετική στρατηγική στη ΝΔ η οποία θα βασίζεται στην παρουσία του Αντώνη Σαμαρά σε ρόλο εθνικού ηγέτη και όχι κομματικού αρχηγού.

Μάλιστα, ο αρθρογράφος καλεί το κόμμα ανακτήσει τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα που δώρισε σε άλλους «με συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που να αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες».

Πάντως, στο πλευρό του αρθρογράφου φαίνεται ότι τάσσεται η πρώην βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ με επώνυμο σχόλιο της που δημοσιεύεται κάτω από την ανάρτηση.
πηγη