Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ηχηρό ράπισμα στην Μέρκελ από τους Γάλλους.


Οι Γάλλοι ψηφοφόροι, με ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου Δημοκρατίας, που έφθασε το 80%, έθεσαν την πολιτική Sarkozy- Merkel στο περιθώριο. Αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών...

Ο υποψήφιος François Hollande συγκεντρώνει το 29,2%, ο Nicolas Sarkozy το 27,3%, και η ακροδεξιά Marine Le Pen στην τρίτη θέση με 18,3%. (ώρα 23.20).
Είναι σαφές ότι οι αντιρρήσεις  του François Hollande, για την πολιτική  Sarkozy, πιστού στο
δόγμα Merkel,  η επιμονή του για αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, η διαφωνία του για την ακολουθούμενη από την Μέρκελ οικονομική πολιτική στην ευρωπαϊκή ένωση, του έδωσαν το προβάδισμα στον πρώτο γύρο, και εκτός σοβαρού απροόπτου θα είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, ο François Hollande αναμένεται να επικρατήσει με ποσοστό 55%, έναντι 45% του Sarkozy  στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που συμπίπτει με τις ελληνικές εκλογές, στις 6 Μαϊου.
Στην τρίτη θέση, με το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ ακροδεξιό κόμμα στην Γαλλία, η  Marine Le Pen με 18,3%, ζητεί την έξοδο της Γαλλίας από την Ε.Ε.
Είναι σαφές ότι οι Γάλλοι με την ψήφο τους, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, αν όχι την άρνησή τους στο δόγμα Sarkozy- Merkel. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτυχημένο πείραμα της Ελλάδος, επηρέασε και οδήγησε  την ψήφο των Γάλλων προς την ευρωσκπτιστική ή και αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση.
Οι Γάλλοι, που δεν έχουν πληγεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από την λιτότητα, αποφάσισαν να δώσουν ένα ηχηρό ράπισμα στο δίδυμο Sarkozy- Merkel.  Μένει να δούμε, εμείς που υφιστάμεθα όλα τα δεινά των πολιτικών της λιτότητας και του μνημονίου, αν θα φανούμε στοιχειωδώς έξυπνοι και θα καταψηφίσουμε τους πρωτεργάτες του μνημονίου ή θα εμπιστευθούμε πάλι τα μικρά (και χοντρά) πράσινα ανθρωπάκια που μας οδήγησαν στην καταστροφή.
F.I.
πηγη