Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δέσποινα Φιλιππάκη: Η πρώτη Ομογενής Ελληνίδα στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


Η προετοιμασία του κινήματος των Πολιτών "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" για τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαίου, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες και η κινητοποίηση των συ7μπατριωτών μας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τα καλά νέα όμως έρχονται (ώς συνήθως), απο την ομογένεια της Αυστραλίας και δή απο την ...ελληνομάνα...
Μελβούρνη! Εκεί που χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου Ελληνισμού!

Η Δέσποινα Φιλιππάκη, μια Ελληνίδα φοιτήτρια που ζεί, σπουδάζει και εργάζεται στη Μελβούρνη, δέχτηκε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα του εξωτερικού που θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία ως μέλος της νεολαίας της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και που θα σηκώσει έτσι ένα μεγάλο βάρος, κινητοποιώντας την ελληνική ομογενειακή νεολαία στην Αυστραλία σε έναν αγώνα, πραγματικά χωρίς αύριο για τη πατρίδα μας.

Η κυρία Φιλιππάκη, Ελληνίδα πολίτης στην υπηκοότητα, σπούδασε Φιλοσοφία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης με μεταπτυχιακά και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, με ειδικότητα στην Γλωσσολογία.

Το ιστολόγιό μας επικοινώνησε με την κυρία Φιλιππάκη σε μια μίνι συνέντευξη, τόσο για να την συγχαρεί γι΄ αυτή της την επιλογή, όσο και να αποσπάσει και μερικές δηλώσεις της. Και τα λόγια της δεν τα μάσησε καθόλου. Με το θάρρος της νιότης αλλά και του έντονου πατριωτισμού που τη διακρίνει, η Δέσποινα Φιλιππάκη είπε τα πράγματα με το όνομά τους, μιλώντας τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας και κατακεραύνωσε τους πάντες, κατεστημένο, πολιτικό σύστημα και - ιδίως - την κατάντια των πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων.

Λ.Ε. : Πώς προέκυψε μια τέτοια κίνηση απο εσάς κυρία Φιλιππάκη;

Δ.Φ.: Η αγάπη για τη πατρίδα, τι άλλο; (χαμογελάει) Βλέποντας κι εγώ, όπως και πάρα πολλοί νέοι της ηλικίας μου, οτι η σήψη στην πολιτική ζωή στην Ελλάδα έχει προχωρήσει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό, αποφασίσαμε πως μόνο μια τεράστια κινητοποίηση όλου του Ελληνισμού θα μπορούσε να φέρει το ποθούμενο για όλους τους Ελληνες. Δηλαδή την απαλλαγή της πολιτικής μας ζωής απο όλα τα παράσιτα που δημιούργησε ο άκρατος κομματισμός και την αναγέννηση της Ελλάδας, την επιστροφή της δηλαδή στην πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά και στα ιδανικά που μας κληροδότησαν οι παππούδες μας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο κύριος Μαρκόπουλος και η ιδρυτική επιτροπή του κινήματος με επέλεξαν για υποψήφια Βουλευτή για να εκπροσωπήσω την ομογένεια της Αυστραλίας στην ελληνική βουλή. Θα κάνω το παν για να τους δικαιώσω.

Λ.Ε.: Πιστεύετε οτι οι νέοι μας έχουν αποκλειστεί απο τα πολιτικά πράγματα της πατρίδας;

Δ.Φ.: Απόλυτα. Και με έναν τρόπο, θα έλεγα, επιστημονικό. Πρώτα απ΄ όλα, ο τρόπος που λειτουργεί ο κομματισμός στα πανεπιστήμιά μας, αποκλείει κάθε σοβαρή προσπάθεια των νέων μας να εκφραστούν με τη καρδιά, τη λογική και τη ψυχή τους. Τα κόμματα έχουν αλώσει εδώ και πολλά χρόνια την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ανοχή, αν όχι τη στήριξη, της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα στον κόσμο. Κοιτάξτε την κατάταξη που έχουν τα πανεπιστήμιά μας στην παγκόσμια επετηρίδα. Τα πανεπιστήμια μας πλέον έχουν γίνει τα φυτώρια των κομμάτων για τα νέα στελέχη τους και ο βαθμός προαγωγής των νέων αυτών στελεχών, εξαρτάται απο την ενδοτικότητά τους στις επιταγές των κομμάτων και στα συμφέροντα που αυτά εκπροσωπουν και να είστε σίγουροι πως αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό γι΄αυτή την κατάντια. Όταν πετάξουμε τις κομματικές παρατάξεις από τα πανεπιστήμια, τότε θα καταφέρουν οι νέοι μας να ασχοληθούν με τις Επιστήμες και θα μπορέσει επιτέλους αυτός ο τόπος να ξεβρομίσει από αυτούς που τον λυμαίνονται. Φτύσαμε αίμα να πάρουμε τα πτυχία μας, όσοι δεν παίρναμε σημειώσεις από τις κομματικές παρατάξεις και μας δείχνανε με το δάχτυλο. Κάποτε θα πρέπει να μπεί ένα τέλος σε αυτό το γελοίο θέατρο του παραλόγου, με την κατάργηση του κομματισμού στην τριτοβάθμια εκαπίδευση μέσω ειδικού άρθρου στο νέο Σύνταγμα που προτείνει η "Νέα Ελλάδα". Τα πανεπιστήμια είναι ιερός χώρος μάθησης και έρευνας, όχι άντρο του κομματισμού.

Λ.Ε.: Ποιά είναι η θέση της ομογένειας στα δρώμενα της πατρίδας αυτή τη στιγμή; Ξέρουν οι Ελληνες εκεί τι συμβαίνει πραγματικά;

Δ.Φ.: Δυστυχώς όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσα, τόσο εγώ όσο και άλλοι νέοι της ηλικίας μου εδώ. Ο κόσμος είναι πολύ απορροφημένος απο τις δραστηριότητές του - κυρίως τις επαγγελματικές - και δεν παρακολουθεί ή δεν έχει και τόσο εμπεριστατωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα. Δεν ξέρει σε ποιό βαθμό επικινδυνότητας έχουν φτάσει τα πράγματα. Σε αυτό το θέμα, ασφαλώς και έχουν συμβάλλει και τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία εκπέμπουν δορυφορικά εδώ και παρουσιάζουν τα πράγματα κυριολεκτικά όπως ακριβώς θέλει η προπαγάνδα της τρόικας και της δοσίλογης κυβέρνησης. Εμείς αγωνιζόμαστε πάρα πολύ σκληρά, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα αυτή. Κυριολεκτικά ο αγώνας μας είναι "μαύρο" εναντίον "άσπρου"! Λίγοι είναι αυτοί οι Ελληνες που γνωρίζουν, κι αυτοί ενημερώνονται μόνο μέσω διαδυκτίου και απο τα ελληνικά μπλόγκ, όπως το δικό σας. Και στηρίζουν αυτοί οι λίγοι τη προσπάθειά μας.

Λ.Ε.: Μέσα σε αυτό το όχι και τόσο καθαρό τοπίο του προεκλογικού αγώνα, σε τι μπορεί να ελπίζει ένα νεόκοπο κίνημα όπως αυτό της "Νέας Ελλάδας" κυρία Φιλιππάκη;

Δ.Φ. Στο δίκαιο του Αγώνα, σε τι άλλο; Η "Νέα Ελλάδα" αυτή τη στιγμή, δίνει τον καθαρό αγώνα, τον αγώνα της αλήθειας. Δεν εκπροσωπούμαστε απο ΚΑΝΕΝΑ στέλεχος του παλαιοκομματισμού. Ολοι μας είμαστε απλοί Ελληνες πολίτες και τίποτε άλλο. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική σταδιοδρομία, ο καθένας απο μας έχει κάνει τις επαγγελματικές του επιλογές και είναι επιτυχημένος με αυτές. Το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι να προωθήσουμε την Ιδέα της αναγέννησης της πατρίδας μας απο τις ίδιες της τις ρίζες. Εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αμερική, όπως κάποιοι άλλοι που ενώ ανήκαν στον διεφθαρμένο κομματισμό εδώ και δεκαετίες, ξάφνου ...έγιναν ανεξάρτητοι και Ελληνες και λοιπά. Εμείς την "Αμερική" της Ελλάδας την έχουμε ανακαλύψει εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζουμε ποιό είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας και γιατί αυτή δεν μπορεί να ανακάμψει. Δεν περιμέναμε να φτάσουμε στο έσχατο σημείο της αναξιοπρέπειας και του εξευτελισμού, για να αντιληφθούμε οτι ο ...βασιλιάς είναι όχι μόνο γυμνός, αλλά και προδότης! Γνωρίζαμε απο πολύ πριν, οτι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και στην καταστροφή! Δε φταίει η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ και ο κάθε Σαρκοζί για το κατάντημά μας. Φταίμε εμείς που ενώ ξέραμε, ανεχόμασταν ή και συνεργαζόμασταν ακόμη, με τα πολιτικά "κατακάθια", ψηφίζοντάς τους επανειλημμένως. Η πατρίδα μας έχει κρίση Ηθικής πάνω απ΄όλα. Χρειάζεται σκληρή αυτοκριτική απο όλους μας. Γιατί για να πας μπροστά, επιβάλλεται να κάνεις την αυτοκριτική σου κι ώριμα να συνεχίσεις να ατενίζεις το μέλλον με σιγουριά, αυτεπίγνωση και σοβαρότητα.

Λ.Ε. : Ευχόμαστε κάθε επιτυχία κυρία Φιλιππάκη στον αγώνα σας και σε σας προσωπικά.

Δ.Φ. : Σας ευχαριστώ κι εγώ.
 πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ANTE KOΠΕΛΑ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΩΣ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Ανώνυμος είπε...

Eυχομαι ολοψυχα καθε επιτυχια και στηριξη στο ψηφοδελτιο της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ....Μου αρεσε παρα πολυ αυτο που ειπε για τα πανεπιστημια .....Χωρις να ειμαι ειδημων ,παντα με ενοχλουσε το θεμα των κοματων στα σχολεια μας....Χρησιμοπειουν τα παιδια μας για καθαρα δικο τους οφελος ολα τα κοματα....Αυτο ευχομαι να το καταλαβαν επιτελους και τα ιδια τα παιδια και να μην συνεχισουν να σερνοντε πισω απο τα κοματα τους.....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!

Δέσποινα Φιλιππάκη είπε...

Εάν φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια, θα ξεβρομίσει επιτέλους ο τόπος από τους δήθεν τυχάρπαστους πολιτικάντηδες που αναλώνονται σε μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες αντί να κοιτάνε την μόρφωση των νέων μας.

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο εδώ - πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πόσο έχουν βλάψει τον τόπο μας και να συνεχίσουμε χωρίς αυτά. Αποδείχτηκαν σάπια στο σύνολό τους και θα έπρεπε να τα καταδικάζει κάθε νοήμων άνθρωπος.